Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie przesadzaj. Z czegoś inwestuje i powiększam gospodarstwo 

Przemek, Ty umiesz ...liczyć i mierzyć...siły na zamiary 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

No i Rudy z awatara pojechał na wymianę. . 

Nie miał mieć dożywocia?

Przed chwilą, radekz200 napisał:

Z handlu 😛 

Chciałbyś prawda?

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Przemek, Ty umiesz ...liczyć i mierzyć...siły na zamiary 

Czasem nie.

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie przesadzaj. Z czegoś inwestuje i powiększam gospodarstwo 

Przemek bo na głupie pytanie była głupia odpowiedź.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

To może mu hektarów braknąć. Niech postawi 30 to i tak już by miał faje pieniądze.

Tak na chłodno policz niech Ci z tych 10 jeden nie dożyje i juz zysk z całej reszty jedzie na spalarnie 

Opublikowano

@soltys48

to nie ja kupiłem 

Znajomy 

Za daleko dla mnie 

Te 5,30 to też jaja są 

Było 5 ha tylko, 30 ary to działka i budynki co się nie wliczały 

Ale to było wiadomo na licytacji 

O 13a lasu też 

Dziś się chłop dowiedział że tam niema 13 arów lasu tylko niecały hektar 96 czy 97a

No i jest dwa wyjścia, nie podpisać umowy i licytować drugi raz, albo podpisać za 7,1t pszenicy 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

i zamieniłem na innego samca. 

jak mu to wytłumaczyłeś? jak to przyjął?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A właśnie sokolow jeszcze w ten chów hotelowy się bawi czy już chętnych nie ma?

Bawi

Przed chwilą, 6465 napisał:

Mnie tyż 🤦

Bo Magdy to dobre kobiety są 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

jak mu to wytłumaczyłeś? jak to przyjął?

A kto by mu to tłumaczył, łap do pudła i pojechał. To i tak dzikus był to i żałować specjalnie nie ma czego. Ma mieć dużo r*chania teraz.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A kto by mu to tłumaczył, łap do pudła i pojechał. To i tak dzikus był to i żałować specjalnie nie ma czego. Ma mieć dużo r*chania teraz.

Zamienił stryjek na siekierkę kijek 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Za to u nas słup wyższy 

A no nie można mieć wszystkiego 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

130m chyba. Co ma do rywalizacji z dziedziny wyciągów maszynka do cięcia glazury na mokro?

Widzisz, tys mi wczoraj chciał pożyczać zagęszczarkę, a ja bym ci dziś maszynkę do płytek pożyczył. 

Tyle że moja ta mniejsza, ale też na mokro cięcie 

32 minuty temu, Karol6130 napisał:

No to i wziął kupił 

Miałem zapytać ile ha ci wpadło, ale widzę że napisałeś że to nie ty kupujący 

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zamienił stryjek na siekierkę kijek 🤔

Można tak powiedzieć. Uszatym teraz 3 samice dopuszczone, jedna u znajomego bo to po nim samiczka, może jeszcze pod jesień ze dwie i on znów będzie nieużytkowany. Będzie ciepło to klatkę spod szopy trzeba wydrzeć, umyć, pomalować i nowe podłogi zrobić bo pewnie się przyda.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

To wy handluj te cycoliny i na kup cielunow tak żebyś miał w miesiącu choć dwa do sprzedania. To ci wpadnie co miesiąc 20tys. I będzie tak jak za mleko 

Tomek tylko skąd brać cielaki jak w okolicy coraz mniej krów 🤷

Opublikowano

pier**lą w radiu o premiach, dodatkach, uczciwym rozliczeniu itp. a jak dają cene początkowo to jest 10% niższa niż u innych, coś tam dorzucą i dają i tak mniej niż inni. U mnie sporo osób tam sprzedawało jak przejeli handel po Animexie  ale robili ludzi w ch*ja i teraz brakuje im bydła. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tomek tylko skąd brać cielaki jak w okolicy coraz mniej krów 🤷

Jadę właśnie przywieźć. Jakbyś chciał to simentale jałówki po 1300 netto są. Takie koło 80-90 kg 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A niż nie można mieć wszystkiego 

Widzisz, tys mi wczoraj chciał pożyczać zagęszczarkę, a ja bym ci dziś maszynkę do płytek pożyczył. 

Tyle że moja ta mniejsza, ale też na mokro cięcie 

Miałem zapytać ile ha ci wpadło, ale widzę że napisałeś że to nie ty kupujący 

Jeden z ukraincow już proponował 3 razy tyle co dałem. Jak wyhandluje to się zglosze

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v