Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

jak to w handlu.

Trzeba mieć to na co jest zbyt i nie żebyś Ty szukał klienta tylko on Ciebie. U nas to nawet gołębiarze swoje ziarko mają bo albo biorą za pole, za dzierżawę albo swoje sieją.

1 minutę temu, mf362 napisał:

No u mnie dziennie to 15-20 sztuk bo nie każda kura codziennie nosiła mi 

5-10 szt dziennie na własny użytek 

Teraz 27-34 dziennie. Z 20-25 się codziennie odkłada. Dziś telefon o 100, zawsze dzwoni jak już się mu kończą ale jeszcze ma bo jakby nie było na stanie "na już" to żeby uzbierać. Żaden problem, na czwartek najpóźniej będą. 

Opublikowano

@Chłoporobotnikod nas taki jeden ,, gołębiarza ,, sprzedaje pszenice tyle że ma małe areały i idealna czystość. Bawi się i dawniej jak np pszenica była po 80 zł 100 kg to on sprzedawał po 120-160 zł . A teraz to prawie 200-250zl . Jak to mówi wyselekcjonowane bez chemii 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Trzeba mieć to na co jest zbyt i nie żebyś Ty szukał klienta tylko on Ciebie.

toż kupują...

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

A teraz to prawie 200-250zl

"Trafi się głupi i kupi". Raz w swoim życiu kupiłem ziarko, które było kupione nie tylko w celu "siewnym" - 150kg owsa bezłuskowego - mówię - jak króliki będą żreć, kury śrutę to posieję. Jadły, posiałem. Teraz też posieję ale kwalifikat. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kumpla matka ma 3 kury i jajek nie mogą przejeść 😂

a u sąsiada ile?

Opublikowano (edytowane)

ale kur więcej pewno..;. 🤔

ech te kurpie....

Edytowane przez Gość
Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tylko zauważ pewną subtelną różnicę. Ziemniaki czy inne jest robione pod konkretne zamówienie, ja nie muszę robić nic poza uhodowaniem, przygotowaniem. Nie muszę szukać, dzwonić, organizować przyczep do transportu, czekać aż ktoś z ogłoszenia się odezwie. Zamiast siać jeden rok chociażby pszenicę do handlu to wolę obsiać albo jakimś grochem dla kur albo po prostu czymś na przyoranie. A na cudzym dłubać to dziękuję, jedno słowo i pola nie ma. Przyczepę kupować, kombinować gdzie to przechowywać, po prostu mi się nie chce.

Kiedyś kupiłme mieszankę od faceta prosto z pola. Przyczepę podstawiłem i tyle. Nic więcej nie miał roboty. Nikt od ciebie by nie kupił tego prosto z pola?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a u sąsiada ile?

Ona pizdnieta zdrowo, w wieku 7 lat jak mi chciała łomot sprawić to jej mocno naubliżałem. Z kumplem zjeżdżaliśmy że stogów siana, nie dość że mi ostu nautykało to piz*a mi chciała takim kawałkiem drewna wpierdzielić. Mężowi do pracy sałatkę robiła w takich małych słoikach od koncentratu, tam łyżka taka od zupy tego koncentratu była. Pieniądze mu wszystkie rekwiruje i jak piwo piję to tylko jak ktoś postawi. Wracał z chłopakami z roboty to go wzięli do sklepu pokazać mu gdzie piwo jest 🤷‍♂️ podsumowując u niej zawsze najlepiej i najwięcej. 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Kumpla matka ma 3 kury i jajek nie mogą przejeść 😂

Niektórzy mają jeden ul i tony miodu do sprzedaży

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ona pizdnieta zdrowo, w wieku 7 lat jak mi chciała łomot sprawić to jej mocno naubliżałem. Z kumplem zjeżdżaliśmy że stogów siana, nie dość że mi ostu nautykało to piz*a mi chciała takim kawałkiem drewna wpierdzielić.

tak czytam że całkiem rozsądna kobieta to była.... 😝

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie podążam tą drogą. Byli klienci na towar ale towar się skończył, mogłem gdzieś kupić i im handlować jako swoje ale gdyby to nie spełniło ich oczekiwań to na drugi rok i swojego bym nie sprzedał 🙄

Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

@Mecha Hoffman Rzeszów powinien mieć, lub pomóc w dostaniu. 

Oooo i jak to niby jest bez tej chemii? Badał to gdzieś? 

Pisać/ mówić to wszystko można . 

Coś tam wspominał że w laboratorium było badane ... Jak jeden kupi to potem poleci drugiemu ... A ludzie naiwni i płacą krocie i cieszą się że gołąbki i inne ozdobne wpierniczaja

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

A ludzie naiwni i płacą krocie i cieszą się że gołąbki i inne ozdobne wpierniczaja

A tak tak gołębiarz to klient idealny. Oni im bardziej przepłacą tym mocniej się cieszą. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

może rozmiar spory... 🤔

Opublikowano
51 minut temu, Qwazi napisał:

Na środku, tam gdzie jest przekładnia. Za maszyną zostaje rowek. To, że przekładnia jest w ładnie tam gdzie jest nie pozwala, żeby ta maszyna się zagłębiła. Tym sensie można przejechać po wierzchu. A w takiej robicie nie widzę sensu

Jest nóż na stałe zamontowany. 

Opublikowano
20 minut temu, Leszy napisał:

Kiedyś kupiłme mieszankę od faceta prosto z pola. Przyczepę podstawiłem i tyle. Nic więcej nie miał roboty. Nikt od ciebie by nie kupił tego prosto z pola?

A po co to komu skoro kto ma hodowlę ma swoje ziarko? Z czego głównie te hodowle to parę kur, brojlerów, jakieś kaczki czy świniak dla siebie a za przysłowiową stodołą mają te parę arów aby było czym wyżywić. U dużych to hodowla na wymarciu, ciągle któryś likwiduje. 

19 minut temu, Agrest napisał:

Bo tak jest... W 2022 zbytnio nie miałem, pytali to co było odpowiedzieć? Kupować od kogoś, nie wiadomo co to lepiej nie sprzedać. W sąsiedniej wsi jest taki co przeprowadza "leczenia" i inne w pełni sezonu. Znajomy pszczelarz go pyta - a Ty ten miód jesz? A on na to - ja mam dla siebie 3 ule przy domu a z tamtych to ludzie wszystko zjedzą...

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v