Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Baks00 napisał:

Nie znam was osobiście,(może kiedyś)ale stwierdzam że zła kolejność -traktor to na początku bym proponował,-po odwiedzinach u was(%%%) to daj Boże by wsiad do niego😉

Szybko wtedy kupi 🤭

Nie znasz ale możesz poznać 

Opublikowano
20 minut temu, DANDYS napisał:

ale co mam robić, nawet wujek mi nie sprzedał ziemi. było 150tys za 4.3ha.a nawet nie oddał w dzierżawę tylko innemu z innej wioski przed sprzedażą. od mamy siostry chłop też po sprzedawał obszarnikowi i o tych co się dowiedziałem teraz to też sprzedali teraz jemu .to chyba mam od 2-3ludzi z wioski ziemie . a resztę ziemi na innych wioskach. A co najlepsze to zawsze z wioski chłopy i ojciec wszystko razem robili , do lasu czy jak kombajn przychodził z PGRu czy SkRu kosić to zawsze razem kosili i czekali na polach ,ba nawet z ojcem raazsm jeździli do gminy ,a jak mama szła do pracy do sklepu to wszyscy siedzieli u nas i chlali , i mama opowiadała że kiedyś wcześniej wróciła bo podejrzewała że chleja to im miotła wyganiała 😄tak się kiedyś trzymali, a teraz to jakby coś się działo to by się cieszyli , my tam nie mamy problemu z wszystkimi porozmawiamy a kacapy nawet ręki nie podniosą .niby 16-18domow a najbardziej rolna wioska w gminie była. krowy pędzili na łąki na godziny żeby się nie spotkały . a teraz sam zostałem, wszystko po przepijali serio.

No nie wiem kurcze co jest nie tak. Ja dziś nawet miałem zgłoszenie 

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Środkowa Polska -okolice @Qwazi 

Co do lukniecia-corka @Qwazi

Co nie pasuje- @Qwazi 

😁

No w moim powiecie monument środka Polski, chociaż Marek ma do niego bliżej niż ja. Ale czemu ja nie pasuję🤔😢

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ja tam staram się w zgodzie żyć 

Nie o to mi chodzi. Dobrze wiesz, że właśnie do Ciebie przyjdą wcześniej niż do sąsiada. Nawet jeśli Ty to później temu sąsiadowi zaoferujesz. 

Taka dziwna i pokrętna ludzka logika.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No w moim powiecie monument środka Polski, chociaż Marek ma do niego bliżej niż ja. Ale czemu ja nie pasuję🤔😢

Jak będzie ciepło to obiecałem dzieciom że jakiej niedzieli ich zawiozę do zamku do Łęczycy. Może by Marka namówić i Ciebie i by my spotkali się tam w jakiej kawiarence 🤔

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A to ty nie EPD??? 

A to już musisz pytać tych co im nie pasuje 

On ELE

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie o to mi chodzi. Dobrze wiesz, że właśnie do Ciebie przyjdą wcześniej niż do sąsiada. Nawet jeśli Ty to później temu sąsiadowi zaoferujesz. 

Taka dziwna i pokrętna ludzka logika.

Akcja z zeszłego roku. "Ty teściowa ziemię sprzedaje tam przy waszym, Bierz to nawet ja z nią pogadam żeby taniej wam to sprzedała aby ten uj nie kupił" ale chłop to dzierżawił dużo lat to powiedziałem że jak on powie ze nie kupuje to możemy gadać. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Jak będzie ciepło to obiecałem dzieciom że jakiej niedzieli ich zawiozę do zamku do Łęczycy. Może by Marka namówić i Ciebie i by my spotkali się tam w jakiej kawiarence 🤔

On ELE

👏👍

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

On ELE

Jak najbardziej. Knajpka się znajdzie, a i teraz jeszcze pomoc otwarli szlak do Tyłu, więc i atrakcji więcej. Ja jestem jak najbardziej za👍

Darek ja ELE, chociaż mój dom rodzinny w EPD😉

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Akcja z zeszłego roku. "Ty teściowa ziemię sprzedaje tam przy waszym, Bierz to nawet ja z nią pogadam żeby taniej wam to sprzedała aby ten uj nie kupił" ale chłop to dzierżawił dużo lat to powiedziałem że jak on powie ze nie kupuje to możemy gadać. 

I co kupiłeś?

Opublikowano
28 minut temu, Baks00 napisał:

A ja Ci powiem ,że po znajomości nie lubię interesów 

Po znajomości to się sprzętu nie sprzedaje, ale ziemię obcemu oddać, to trochę nie halo. Szczególnie jak na wsi aktywni i chętni do jej obrabiania rolnicy. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ludzie są dziwni 

Gościowi zmarła matka wszyscy w domu z cowidem dzwoni czy bym mu nawozów nie rozsiał i owsa nie zasiał choć rodziny na wsi że cztery chałupy,

Dogadalismy że moim ziarnem za sieje kto inny a ja na pole mu dostarczę tak zrobiliśmy, ale jak krowy skasował to łąki oddał komu innemu 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Po znajomości to się sprzętu nie sprzedaje, ale ziemię obcemu oddać, to trochę nie halo. Szczególnie jak na wsi aktywni i chętni do jej obrabiania rolnicy. 

No i jak wiedzą, że ty chcesz się rozwijać, a inneu sprzedają, u mnie był tak mówię, że kupię, to oni a o co ci na co, a innemu potrzebne i weź tu się rozwijaj, jak sami obszarnikom wpychają ziemię w ręce

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz nie ma sentymentów,liczy się pieniądz.-Glowna zasada sprzedających 

Chociaż w wyjątki wierzę 

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Dlaczego sprzętu po znajomości się nie sprzedaje?

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Teraz nie ma sentymentów,liczy się pieniądz.-Glowna zasada sprzedających 

Chociaż w wyjątki wierzę 

U mnie facet zmarł bezdzietnie to siostry nie sprzedały gospodarstwa jednemu ch*jowi mimo iż dawał najwięcej. Bywa tutaj nawt na AF, męda jakich mało na całą okolice. Ale tak jak mówisz to są wyjątki.

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Ludzie są dziwni 

Gościowi zmarła matka wszyscy w domu z cowidem dzwoni czy bym mu nawozów nie rozsiał i owsa nie zasiał choć rodziny na wsi że cztery chałupy,

Dogadalismy że moim ziarnem za sieje kto inny a ja na pole mu dostarczę tak zrobiliśmy, ale jak krowy skasował to łąki oddał komu innemu 

Jakieś to takie dziwne wszystko. U mnie w zeszłym roku cztery osoby były, żebym w dzierżawę brał. Nie wiem czy dlatego, że wiedzieli że nie wezmę czy jak. W każdym razie jedna z tych osób wprost powiedziała,że przyszła do mnie, bo tamtemu to nie da. A tamten to sąsiad i wziąłby na pewno. I podobno bardzo dobrze żyją w sasiedztwie

Opublikowano

Dla pewności. ;) Sprzęt ma to do siebie, że się lubi popsuć w niespodziewanym momencie.  

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlaczego sprzętu po znajomości się nie sprzedaje?

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ehh. Za co? Zapomniałeś z kim masz doczynienia? 

No przeca tyś dziad

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v