Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

w sumie niegłupio by było, gdyby tak z wiosny obornik popadał zamiast deszczu czy śniegu.

przecież cały czas ludzie pisali, że białe gówno pada :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Ale paskudna pogoda.

Na plusie ale wiatr i opady deszczu ze śniegiem...

Wstawajta!!! 🙋‍♂️

ty w takim wieku już że spać rano niemożesz?

Rysiek o 4 to dopiero zasypia a ten o 4 wstaje :/ 

ja sie wczoraj o 22:30 połozyłem i do 7 spałem i wraz się niewyspałem :( 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

poszedlem spac o 22 wstalem o 8:30 i tez sie nie wyspalem.

pogoda barowa, dolalo wieczorem znowu..

4 godziny temu, Łolek napisał:

Ludzie nie powielajcie bzdur 

Pokaż mi jakiekolwiek opracowanie które wykazuje że benzyna zawierajaca 10%alkoholu szkodzi starszym silnikom a nowsze co czym się różnią Komory spalania czy wtryski ze złota mają , straszą ludzi żeby się starszych aut pozbywali i tyle 

Cześć siema

lekki przymrozek trochę błoto suszy 

sa odpowiednie zestawienia silnikow i modeli samochodow-wystarczy poszukac

2 godziny temu, soltys48 napisał:

Pffff. Wczoraj nad ranem przechodziły koło kojca z którego wyszły 

gdzies o tej porze uciekla krowa od handlarki,poszla  w las ,po 2 tygodniach ja zlapali..

1 godzinę temu, Bananek napisał:

a mi zostało 15 dni urlopu. to brzmi jak pójście do pracy dopiero w styczniu

ja za to pracuje -przynajmniej nie bede musial sprzatac za duzo.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jacus napisał:

poszedlem spac o 22 wstalem o 8:30 i tez sie nie wyspalem.

pogoda barowa, dolalo wieczorem znowu..

sa odpowiednie zestawienia silnikow i modeli samochodow-wystarczy poszukac

gdzies o tej porze uciekla krowa od handlarki,poszla  w las ,po 2 tygodniach ja zlapali..

ja za to pracuje -przynajmniej nie bede musial sprzatac za duzo.

No są tylko kto je  zrobił jaki instytut się pod tym podpisał, a no sraki bo czegoś takiego nie ma 

W obecnej benzynie każdej jest 5% bio etanolu w tej będzie do 10, różnicy 5% jeśli wogóle tyle będzie, zabije silnik, a pusty zbiornik w zimę i skraplajaca się woda idą mu na zdrowie, ta domieszka nie będzie zdrowa dla żadnego silnika  a lobby eko próbuje z każdej strony zmusić ludzi do kupna hybryd lub elektryków 

Jacuś daj spokój i ty i nie panikuj 

21 minut temu, Bananek napisał:

moja pomoc w sprzątaniu sprowadza się do podniesienia stóp kiedy żona odkurza. 😉

Ale to żonie te stopy unosisz 🤔, a to ciekawe nowa poza na podlasiaka 😉

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

Ale to żonie te stopy unosisz 🤔, a to ciekawe nowa poza na podlasiaka 😉

no podnoszę stopy żeby lepiej ciągnęło.......... w odkurzaczu.

6465 napisał:

Ło hujeli w maku kawa 12.99🙆

Już lepiej wziąść ćwiartkę na Orlenie.

ćwiartkę benzyny.....

Opublikowano
malaczarna napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

moja pomoc w sprzątaniu sprowadza się do podniesienia stóp kiedy żona odkurza. 😉

Nigdy

no dobra, trochę się przechwalam. nie robię tego tak naprawdę. masz mnie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A mówią że one się nie psują i naprawdę duże biegi robią.Postanowilem sprawdzić co było przyczyną tak atrakcyjnej ceny i powodu dla którego przez rok nie znalazł się chętny na ten cud techniki.

IMG_20231206_155149_560.jpg

Ojojoj co to się narobilo.Fendt się popsiul.A on taki dobry Chińsko Niemiecki 

IMG_20231206_154939_392.jpg

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

A mówią że one się nie psują i naprawdę duże biegi robią.Postanowilem sprawdzić co było przyczyną tak atrakcyjnej ceny i powodu dla którego przez rok nie znalazł się chętny na ten cud techniki.

IMG_20231206_155149_560.jpg

Ojojoj co to się narobilo

IMG_20231206_154939_392.jpg

Korba się wysypała🤭

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Korba się wysypała🤭

Ale dziury nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Bo nie było czerwonych strngów na lusterku 😄 

widocznie to nie było jakieś cudo ze nie zadziałał "efekt lambo"

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

To że dziury niema to plus ale wał chyba śmietnik bo może być ugiety

Nowy wstawię.3tlok stoi na dembowo w tulei.Reszta chyba Ok.Deutz więc tuleja da się łatwo wymienić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v