Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

noo, taki sam jełop jak Waldek i ten Darek.

Ja to mówiłem śliski Waldek, a ten Darek to kołek, chamuś taki, ale z tamtych stron to wszystkie takie zjeby już za moich czasów 

a ten Darus to nie z Twoich stron ?

Opublikowano

U mnie generalnie na wsi nie ma przepychu, ale karmienie krów na pastwisku tylko u mnie 😎

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Sąsiady będą miały temat... 

"Taka bida że na nową i oborę nie stać..."

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Nawożenie kukurydzy :D 

A nie czytałem jego mądrości. U mnie się sprawdzało tak -  wczesną wiosną sól potasowa, później brony a dzień czy dwa przed siewem mocznik lub saletrzak, kultywator z wałkiem i fosfor w podsiewacz.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, wojtal24 napisał:

a ten Darus to nie z Twoich stron ?

No tak z 20 km, jego wujka znalem w czasach szkolnych 

Ale to takie,, badylarskie,, strony,, ludzie są różni ale nie mam dobrego zdania o tamtych stronach może dla tego że za młodu miałem vz nimi kosę  bo to buraki byli temat na zabawach po ile kapusta na zjazdowej albo we Wrocławiu, panienki z nimi nie chciały się kręcić wolały z nami to zaraz trzeba było się napierdalać bo stałe dymili, a pies ich drapał, pewnie nie wszyscy ale większość taka była  choć odbijalismy sobie jak który vw nasze strony zabłądził 💪🦵

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

tomus sie dzisiaj zagotowal jak najwyzszy prezes w sejmie-moze razem na zloty jezdza. 😂

proste pytanie czy najpierw byl rogaczem czy motocyklista i sugestia zeby dalej tego bledu nie popelnial i zonk, za duzo alkoholu czy bolesne wspomnienia ??

48 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jacusia zawołaj, na pewno potrafi takie coś przyrządzić.

ja stosuje tradycyjne metody-porzadek w zagrodzie, 2 koty swoje ,pare obcych i trutki sklepowe.

nie da sie tego dziadostwa uniknac,  wisla za plotem ,opuszczony dom za stodola, hodowla drobiu zdrugiej strony..

41 minut temu, Desperado napisał:

Na pewno robił to nie raz, od smakowania są dzisiaj efekty.

ty w piwnicy  wybiles czy zyjesz w zgodzie z nimi ??

40 minut temu, Leszy napisał:

Nawożenie kukurydzy :D 

przeczytaj dokladnie to o czym tam pisalem- tu nikt nie ma wyksztalcenia rolniczego ,niewielu ma jakakolwiek wiedze rolnicza , wiekszosc nie potrafi przeczytac wiecej niz pare linijek  z fachowego tekstu, nie wspominajac o zrozumieniu -jedynie smiac sie potrafia a ze swoje glupoty to ich problem..

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

tomus sie dzisiaj zagotowal jak najwyzszy prezes w sejmie-moze razem na zloty jezdza. 😂

proste pytanie czy najpierw byl rogaczem czy motocyklista i sugestia zeby dalej tego bledu nie popelnial i zonk, za duzo alkoholu czy bolesne wspomnienia ??

Już Ci mówiłem małopolski dziadu, weź się odpier**l, bo to żenujące, a teraz cieciu do garów ... Rób to co najlepiej potrafisz, pierz i sprzątaj ...

I tak, wiem, że masz bolesne wspomnienia, kiedyś może i byłeś facetem, a teraz w domu robisz za babę, współczuję ci szczerze ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 godzin temu, jacor73 napisał:

Z motocyklami jest tak samo jak z piciem, prawdziwe zaczynają się od jednego litra

z motocyklami jak z wódką każdy się w końcu wywraca kupować poniżej pół litra się nie opłaca.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

przeczytaj dokladnie to o czym tam pisalem- tu nikt nie ma wyksztalcenia rolniczego ,niewielu ma jakakolwiek wiedze rolnicza , wiekszosc nie potrafi przeczytac wiecej niz pare linijek  z fachowego tekstu, nie wspominajac o zrozumieniu -jedynie smiac sie potrafia a ze swoje glupoty to ich problem..

Naprawdę? Poloniści sami tu piszą? 

Opublikowano
7 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Bym musiał chyba mieć nierówno pod deklem do reszty, żeby paliwo przepalać "aby się przejechać".

a na co byś z chęcią przepalał paliwo żeby sprawiło ci radość satysfakcję ? poprosu sprawiło frajdę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Już Ci mówiłem małopolski dziadu, weź się odpier**l, bo to żenujące, a teraz cieciu do garów ... Rób to co najlepiej potrafisz, pierz i sprzątaj ...

I tak, wiem, że masz bolesne wspomnienia, kiedyś może i byłeś facetem, a teraz w domu robisz za babę, współczuję ci szczerze ...

Po co dyskutujesz z dzbanem i się denerwujesz. On się tym karmi. Cięta riposta i olewasz dzbana. 

Ale leje ino szum... 

38 minut temu, grys napisał:

a na co byś z chęcią przepalał paliwo żeby sprawiło ci radość satysfakcję ? poprosu sprawiło frajdę ?

Jak o Piotera chodzi to chyba tylko na gorzałę 😉 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v