Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Wracając do Sylwestra z gwiazdami to Szymek twoja ciotka to już Shaza ale Paulina to taka Ariana Grande 😉a i tak  się czeka na koncert

A moje Shaziątko ciągnie na tańce🤷😱...

-4°🙋

Opublikowano

No bycki....pieski...i kury nakarmione...

Teraz mogę i ja coś zjeść.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Miej się na bacznosci

Dzięki za troskę.

Chcesz mi jakoś pomóc?

Myślę że powinieneś baczniej czytać artykuły o gazach cieplarnianych, a nie takie które dotyczą innych...😆

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A no

24 do świąt 🤭

Przemek w jakie sposób sprzedaż przerób z 24 sztuk 🤔

Opublikowano
Baks00 napisał:

To samo Pan z weterynarii stwierdził🤭

Dobra skończmy ten temat bo @6465 już mu w brzuchu burcy 🤭😉

20 minut temu, Łolek napisał:

Cześć wszystkim 

-4 piękny mrozek i śnieg prószy, zima jak z obrazka 

Ale jak pomyślę że muszę pryzmy odkryć dzisiaj to💔😵😡🤬💩🖕

Tam nie dasz rady i u mnie🤔

7 minut temu, Bananek napisał:

ja tam wolę małżonkę odkryć. 😉

Jak to Baca stwierdził budząc się w nocy-,,Albo się obora otworzyła albo kobita odkryla''

nie tylko @6465 burczy w brzuchu na takie pyszności takie świeże jest najlepsze

Aktywnyrolnik7245 napisał:

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A no

24 do świąt 🤭

Przemek w jakie sposób sprzedaż przerób z 24 sztuk 🤔

pewnie pod zamówienia

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Witaj w klubie👍 11 szutk na ten tydzień 

Jakim cudem tyle sztuk rozsprzedacie? U nas to na wymarciu, wieprzowinę mało kto chce... We wsi jeden tak zabija co miesiąc po jednym, dwóch to tak z 5 na rok. W sąsiedniej wsi gdzie kupuję witaminy, kredę też chowają i zabijają to teraz na święta biją dwie i jeszcze z nich zostanie... A kiedyś w grudniu to 4-5 spokojnie.

9 godzin temu, wojtal24 napisał:

nowa władza invitro promuje

W tym wieku to musiałaby mieć całkiem nierówno pod kopułą żeby się za to zabierać. 

10 godzin temu, wojtal24 napisał:

jest ryzyko ale jeszcze może działać. duża różnica wiekowa między Wami

Szczerze - mam to w d... I bardzo mi to odpowiada, że nie mają. Rodzice pogodzili się z faktem, że mimo wszystko dziadkami już nigdy nie będą bo bardzo na nią liczyli i żyje się dalej. 

-5, zachmurzone.

Opublikowano (edytowane)

U nas jeden jest ale on objazdowo robi, na kilka wsi a wsie u nas duże i jeszcze zawodowo robi. Więcej nie ma nikogo, jak ktoś potrafi to jednego dla siebie sam przerabia. Na 80 ponad domów na ulicy świń zero. Na sąsiedniej ulicy, blisko 200 numerów ma dwóch (ewentualnie jeszcze ktoś ma dla siebie po jednym).

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas jeden jest ale on objazdowo robi, na kilka wsi a wsie u nas duże i jeszcze zawodowo robi. Więcej nie ma nikogo, jak ktoś potrafi to jednego dla siebie sam przerabia. Na 80 ponad domów na ulicy świń zero. Na sąsiedniej ulicy, blisko 200 numerów ma dwóch (ewentualnie jeszcze ktoś ma dla siebie po jednym).

Teraz  to się prosiaczka  przed unią  jak przed  Niemcem  za okupacji  chowa.....  Pewnie nawet nie wiesz  ile   ogonów   we wsi  pochowane.  

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Szymi40 napisał:

Teraz  to się prosiaczka  przed unią  jak przed  Niemcem  za okupacji  chowa.....  Pewnie nawet nie wiesz  ile   ogonów   we wsi  pochowane.  

Moi dwaj sąsiedzi tak lubili chować. Nie ma kto tego jeść. W tym roku już nie mają. Jeden wziął ze mną indyki, drugi zupełnie zrezygnował po tym jak szukał takiego "dla siebie" i usłyszał cenę.

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, soltys48 napisał:

Jakie sprzedaż? To dla rodziny 🤭

Żarte żeśta 

35 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Korespondencyjnie....😆

Też zamówiłeś 🤔

Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakim cudem tyle sztuk rozsprzedacie? U nas to na wymarciu, wieprzowinę mało kto chce... We wsi jeden tak zabija co miesiąc po jednym, dwóch to tak z 5 na rok. W sąsiedniej wsi gdzie kupuję witaminy, kredę też chowają i zabijają to teraz na święta biją dwie i jeszcze z nich zostanie... A kiedyś w grudniu to 4-5 spokojnie.

W tym wieku to musiałaby mieć całkiem nierówno pod kopułą żeby się za to zabierać. 

Szczerze - mam to w d... I bardzo mi to odpowiada, że nie mają. Rodzice pogodzili się z faktem, że mimo wszystko dziadkami już nigdy nie będą bo bardzo na nią liczyli i żyje się dalej. 

-5, zachmurzone.

To jest aby cześć, że sprzedażą zero problemu,nawet bym powiedział za mało towaru

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

To jest aby cześć, że sprzedażą zero problemu,nawet bym powiedział za mało towaru

U nas teraz prym wiedzie drób. Kurczaki ma masę ludzi po przynajmniej 50 na rzut, jest taki, że bierze i 1000... Po 200-300 na raz ma sporo osób. 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas teraz prym wiedzie drób. Kurczaki ma masę ludzi po przynajmniej 50 na rzut, jest taki, że bierze i 1000... Po 200-300 na raz ma sporo osób. 

Drób niestety to nie me klimaty🤢

Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał:

Drób niestety to nie me klimaty🤢

Tak jak wieprzowe dla mnie. Jeszcze kaszankę od biedy małą ilość zjem, tak na przykład salcesonu się nie chwycę a zamiast szynki wolę wędzony filet z indyka.

Opublikowano

Gimbus napisał . 

-17 Lepiej nie wychodzić z domu co to za mróz , bywało po -30 i chodziło się do szkoły i nikt na tym nie rozpaczał .

Napadało śniegu płacz bo gimbusy nie widzieli zimy .

Ostrzeżenia pogodowe dla kilku województw. Lepiej nie wychodzić z domu

W nocy z niedzieli na poniedziałek temperatura spadnie najbardziej w rejonach podgórskich Sudetów i Karpat. Wydano ostrzeżenia meteorologiczne przed silnym mrozem dla tych obszarów, ale także dla woj. dolnośląskiego, opolskiego, małopolskiego i śląskiego. Miejscami synoptycy prognozują temperaturę minimalną od -17 do -15 st. C, szczególnie w dolinach i kotlinach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v