Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wiele razy tak robione. A po każdym dłuższym postoju tak samo jest

1 minutę temu, mirro napisał:

@Agrest toż to maleństwo jakieś. Kurna, myślałem że o jakiej pompie choć za 4 tyś dyskutujemy. Tutaj może być tak że padło łożyskowanie od przodu i będzie ssać powietrze.

No patrzyłem ceny od 700zł. Ale raczej pompa?

Wiesz gospodarstwo małe, to i małe potrzeby.

Sprzęt Twój równolatek choć pompa Polska zakładana pewno przed sprzedażą. I może nie koniecznie nowa

Opublikowano

Rysiek lubi śnieg a Pjoter średnio

Pyta się czy lecimy na kulig

Ale najpierw lecimy po sos

Mówi że zrobi sobie nos jak Szulim

Co będzie wyglądać przednio

Rysiek lubi śnieg a Pjoter średnio

Pyta się czy lecimy na kulig

Ale najpierw lecimy po sos

Mówi że zrobi sobie nos jak Szulim

Co będzie wyglądać przednio

🤣

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Bo mosz...moją grzałkę😡🤭

Ten nie ma 

Mały też bez 

Mały to je Mały 

Tylko kluczyk dotknę a akumulator przyjechał z Francji w 11r z wypalonymi biegunami 

20231202_130515.jpg

4 minuty temu, 6465 napisał:

@Karol6130 już wróciłem na 1 obrót. Tylko chwilę musiał pochodzić bo pół biegów nie było.

IMG_20231202_113120.jpg

To samo u mnie AD

• Like 3
Opublikowano

U mnie w case jx po 11 latach pora rozstać się z pierwszym akumulatorem.  Oby wszystkie tyle lat służyły, ale to już sfera marzeń

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

To zwykła katastrofa 

Teraz wystarczy 5cm śniegu i dla niektórych to już Armagedon. 😱

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Eeeeee to jakaś podpucha albo zasadzka musi być, żeby w tych pieniądzach?

Drugi większy, nieco droższy.

No ceny lepsze jak w Pułankowicach

Opublikowano
Przed chwilą, toooomaszewski napisał:

Wymontowujesz na zimę do ciepłego?

Nigdy

Opublikowano (edytowane)

10,5 sezonu wytrzymały w c330m, całe życie w ciągniku, bez wyciągania na zimę  

Dziś zakończyły swoją wartę, w dodatku podmiana alternatora, bo w starym już łożyska było słychać 

20231202_120440.JPG

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, soltys48 napisał:

🤔🤔🤔🤔🤔

No myśl Przemek myśl. Przegląd do czerwca opłaty do maja. Ja już go nie będę wpłacał dłużej. 

Na rok na obecną chwilę OC 350zł.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Pomyśl czy coś na cięższe warunki nie jest potrzebne 🤭

Jak warunki są ciężkie , to siedzi się w chałupie a nie głupcuje na polu.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, Desperado napisał:

Teraz jest lepszy sprzęt do odgarniania, pługi, duże ciągniki,  ładowarki, a wtedy łopaty, były jakieś tam ciągane głównie pługi przez ciągniki z SKR-u, ale to nie na taki śnieg, i drogi głównie polami, bo tam było najmniej nawiane,

Te wirnikowe na ziłach przecież były. Stoi taki bydlak w rejonie dróg niedaleko 

3 minuty temu, toooomaszewski napisał:

W czepkach panie, w czepkach 😅

W czapkach panie w czapkach bo glow nie zanurzają 

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Oto chodzi doje🔨ać tuskowi

To i tak wina by była po stronie samorządów 

taaa tylko setki kilometrow do odgarnięcia na jeden sprzęt a to slimakiem się posuwał...

Opublikowano

ale mi się sobota zaczęła. w fokusie biegi zniknęły, lewarek latał jakby się chochlą zupę mieszało. kurna, blady strach padł na bananka. na szczęście ogarnąłem naprawę za 1,20zł. Ścięło zabezpieczenie na wybieraku biegów w skrzyni. pół auta trza rozebrać żeby się tam dostać. a nu jeho. Na miejscu mechanika bym z 300 wziął za taką naprawę.

Opublikowano

Niektórzy Panowie przewijający się tu przez kilka ostatnich stron, przestańcie mnie wku.....ć na Priv.NIE I H.... Naprawdę nie chce być nie miłym.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

10,5 sezonu wytrzymały w c330m, całe życie w ciągniku, bez wyciągania na zimę  

Dziś zakończyły swoją wartę, w dodatku podmiana alternatora, bo w starym już łożyska było słychać 

20231202_120440.JPG

U mnie też takie siedzą. Też mają gdzieś coś koło tego. 7 stówek na nowe już odłożone bo teraz to nie znasz dnia. Przekonamy się prawdopodobnie dopiero koło połowy marca.

@Qwazi

20231202_133132.jpg

20231202_133204.jpg

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v