Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Ja palę owsem ale już mnie to wk***ia. Groszku 25kg. A owsa trzeba 100kg spalić. 

Nie potrzebuje kto kół do zgrabiarki siudemki?

Młocarnie ciąć w końcu zacząłeś???

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dużo.

Przecież aż tak dużo nie masz tych metrów do ogrzania.

Coś z ustawieniami masz nie tak🤔

No jak, 25kg groszku na trzy doby to dużo???

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Fajrant, palce trochę przećwiczone przy skubaniu. Nic nie padało, nawet słońca trochę było.

ja szklarnię powapnował , jak przyjdzie odwilż w przyszłym miesiącu to jeszcze zaorzę przed świętami 

IMG_20231125_095139.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

ja szklarnię powapnował , jak przyjdzie odwilż w przyszłym miesiącu to jeszcze zaorzę przed świętami 

IMG_20231125_095139.jpg

Ja wszystko na zimę rozbieram, w listopadzie - grudniu jak mi się nazbiera parę wiaderek popiołu to rozsypuję przed deszczami a wiosną glebogryzarka i ogień. Później z powrotem ustawianie. Dałem w zeszłym roku obornik pod glebogryzarkę, niby to przegniło do wiosny ale nie widzi mi się to. A traktorem i tak tam nie wjadę.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

przy twoich zarobkach raczej nie 

9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Poznaniak ma inne koła 

o takie chyba też 12 i dość szerokie 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale z owsem pali wie dużo.

Nie wiem w sumie jaki jest przelicznik ekogroszek/owies... 

12 minut temu, konteno napisał:

A co mają zarobki do tego??? Nie bogaty ten kto dużo zarabia, tylko ten co mało wydaje 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

Młocarnie ciąć w końcu zacząłeś???

Nie. Koła pozostałość po cinquecento 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

No mi by się przydały pewnie,szkoda że nie wiedziałem wcześniej to bym zabrał. Od malucha już dwa koła w ciągu sezonu rozebaem😀

U mnie leży od snopowiazałki prawie nówka z powietrzem 

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Następny bogol się odezwał. Jeszcze tego badylarza brakuje :)

Gdzie bogol... teraz toś mnie rozbawił 🤣

6 minut temu, Łolek napisał:

To ty jesteś bardzo bogaty bo twierdzisz że na nic cie nie stać 

No następny...

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał:

o takie chyba też 12 i dość szerokie 

Ło Panie...ten ciapek to się dla mnie podoba🤗...chociaż dwie zmiany bym w nim jeszcze zrobił, z tego co widzę na zewnątrz 🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v