Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, superfarmer02 napisał:

U sąsiada owijała na wałek, długo by opowiadać ale jakoś doszliśmy i teraz jako tako to działa choć bela jak z obrazka nie wychodzą. Trochę dużo tych belek robisz, jak by było mniej to bym proponował sznurek, też ładnie owija 

Sznurek dziękuje, przesiadam się z sipmy farma 2 tylko na sznurek od nowości 2007 rok i mam dosyć 

• Like 2
Opublikowano
24 minuty temu, Krzyszt0f napisał:

Myślę że tak coś ok 600 będzie samej słomy 

No bo słyszałem że aparaty kijowe są nie przecinają owiją kilka razy itp 

Zła regulacja i problemy z elektryką i temu takie opinie. 

Aparaty same w sobie nie są jakieś złe.

Opublikowano
6 minut temu, Krzyszt0f napisał:

Sznurek dziękuje, przesiadam się z sipmy farma 2 tylko na sznurek od nowości 2007 rok i mam dosyć 

Jak byś robił w cały sezon 400 par belek tak jak ja to nie jest tak źle ale 600 i pewnie większość słoma czyli w krótkim okresie czasu to jednak męczące 

Opublikowano
24 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak ktoś nigdy (tak jak ja) aparatu na siatkę nie widział z bliska to "trzeba na spokojnie, usiąść i pomyśleć" samą w sobie prasa prosta 

Jak Cię stać na prasę wyłożyć kilkadziesiąt tysięcy złotych to i na instrukcję kilkadziesiąt złotych nie powinno być problemem. 

Opublikowano
46 minut temu, superfarmer02 napisał:

Słomy to mi raczej na styk starczy, gorzej sianokiszonka i qq, z ziemniakami się ociąga, miały być 2t co 2 tyg a jak narazie to jest 1,5 na miesiąc, wszystko miastowe kupią. Qq w oczach ubywa, siano 3 letnie już zjadły 😕

Od somsiada to nawet sadzeniaki te niezielone kupują 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Krzysiu, jak jest okazja kupić napęd, to bym się nad nią pochylił. Bo jak będziesz kiedyś chciał kupić, to może nie być możliwości. Zamontować możesz sobie, kiedy Ci będzie odpowiadać...

🤕

Myślałem o tym napędzie do 80,ale te ceny🤦

Opublikowano
Łolek napisał:

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ostatnią rzeczą na jaką bym miał ochotę to zapoznawanie obcych kobit.

Matka dla ojca też kiedyś obca była 🤷‍♂️

i babka dla dziadka ... to chyba większy autorytet 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Tatuś to z mamusią się ożenił a mi każą z obcą kobitą się żenić. 🤪

Opublikowano
40 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A PRIMO-a?

A małżonki @PRIMO nikt osobiście nie zna jedynie kilku ze słyszenia. 😎

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 minut temu, Łolek napisał:

Widocznie odczuwał chęć zapoznania a ja czegoś takiego nigdy nie odczuwałem, zwłaszcza w stosunku do kobiet a tym bardziej w moim wieku.

to może starszej albo młodszej szukaj 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Widocznie odczuwał chęć zapoznania a ja czegoś takiego nigdy nie odczuwałem, zwłaszcza w stosunku do kobiet a tym bardziej w moim wieku.

Na stosunek przyjdzie czas , spokojnie powoli 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

To gdzie ona jest w czasie, gdy walacie się się z łolkiem i qwazim upici w sztok po podwórku?

No musi ktoś pilnować.....🤣😂

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

To gdzie ona jest w czasie, gdy walacie się się z łolkiem i qwazim upici w sztok po podwórku?

Bujasz łodzią i niepotrzebnie fale robisz 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Bujasz łodzią i niepotrzebnie fale robisz 

Aż dostanie wiosłem i taki będzie finał. 🤷‍♂️

Opublikowano

Chłopaki jest tu któryś kto niedawno brał ślub kościelny? jak to jest z tymi naukami? koleżanka narzeczonej mówiła jej, że to szereg spotkań grupowych i później jeszcze indywidualne, kurde nie mam czasu za bardzo latać jak do szkoły na religię. Faktycznie to tak wygląda? czy może jak "co łaska" większa to da się ominąć? 🙄

Opublikowano
30 minut temu, PRIMO napisał:

Jak Cię stać na prasę wyłożyć kilkadziesiąt tysięcy złotych to i na instrukcję kilkadziesiąt złotych nie powinno być problemem. 

Jakby to była moja to bym tak zrobił a tak to to co wiedziałem to powiedziałem. Miała naspawane na wałek zaczynający jakieś grzebienie z blachy żeby lepiej wciągała i to łapało siatkę, jak to wyciął to zaczęło łapać do gum przykreconych do ślimaka, po co one tam były nie wiem. Jak to wszystko wywalił to już nie nawija ale nieraz pasy siatkę złapią albo oczko zrobią. Po mojemu to by należało wszystkie spinki wymienić i zakuć jak książka pisze bo każda z innej parafii i jeszcze sztukowane z kilku kawałków 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Chłopaki jest tu któryś kto niedawno brał ślub kościelny? jak to jest z tymi naukami? koleżanka narzeczonej mówiła jej, że to szereg spotkań grupowych i później jeszcze indywidualne, kurde nie mam czasu za bardzo latać jak do szkoły na religię. Faktycznie to tak wygląda? czy może jak "co łaska" większa to da się ominąć? 🙄

Zależy pewnie od parafii i od klechy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v