Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

U mnie w klasie była Szlachta ale tylko z nazwiska

A umnie wsie są że w jednej mieszkają szlachcice a powiedzmy w drugiej chamy , nie kumplują się ,nie żenią się między sobą i tak jest po dziś dzień a małolaty się tłuką.

• Like 1
Opublikowano

No gdzie szlachcic będzie się z chamką żenił.   :P  :D

2 minuty temu, Strongman napisał:

A umnie wsie są że w jednej mieszkają szlachcice a powiedzmy w drugiej chamy , nie kumplują się ,nie żenią się między sobą i tak jest po dziś dzień a małolaty się tłuką.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał:

nie kumplują się ,nie żenią się między sobą i tak jest po dziś dzień a małolaty się tłuką.

@bratrolnika to jak kiedyś u nas było xD nie było zabawy bez bójki xD albo chłopaki z pod Łowicza z naszymi się tłukli, albo wsie na "księstwie" między sobą xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Ale właściwie to czym się różnią? jedni i drudzy tak samo obornik wyrzucają.   xD

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

Ktoś się szkolił ostatnio? Szkolenia online MODR to oni sami wysyłają potwierdzenie udziału?

ja słuchałem w Covidzie to wyglądało to tak że wysyłałem im e-mailem zgłoszenie oni na tego e-maila przysyłali mi link do szkolenia

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Ale właściwie to czym się różnią? jedni i drudzy tak samo obornik wyrzucają.   xD

Teraz już nie, szlachcice przeważnie gospodarzą bo mieli więcej ziemi a włoscijanie mieli po 5ha bo duże wsie i każdy prawie poszedł do pracy,teraz ziemi już nie obrabiają, niektórzy z nich wzięli to w dzierrzawy 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, wojtal24 napisał:

ja słuchałem w Covidzie to wyglądało to tak że wysyłałem im e-mailem zgłoszenie oni na tego e-maila przysyłali mi link do szkolenia

No na koniec się wysyłało adres email na czacie i potem wysyłali 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Wczoraj był ostatni dzień że się składało takie oświadczenie do dopłat że w 12godzin obornik się zaorywuje.

Teraz znowu w marcu kolejne oświadczenia trzeba składać.

A wiesz Wiesiu, że te oświadczenia się składa w ciągu 14 dni od wymieszania🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A wiesz Wiesiu, że te oświadczenia się składa w ciągu 14 dni od wymieszania🤔

No to właśnie wczoraj złożyłem a daty do dwóch tygodni.

Ogólnie ja tylko 3 pola miałem a zato jakoś niewiele płacą ,lepiej zaznaczać cięcie słomy.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ale co, już pił nie będziesz?🤭

Myślisz, że umieram już do reszty?

53 minuty temu, wojtal24 napisał:

nie sezon kończycie tylko flaszkę 😉😆

I jedno i drugie, do pszczół już się w tym roku chodzić nie będzie a flaszka pod ten całkiem niezły sezon też wysączona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v