Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

a ile Ty masz lat ile Twój ojciec a może ile lat jak żyje Twój dziadek?

Ja jestem lekko po 30-tce, ojciec chwilę przed 60-tką a dziadek umarł kilka lat temu. I ostatnie kilka lat na szczęście nie jeździł, sam był świadom tego, że nie nadaje się za kierownicę po tym jak skasował nadkole wyjeżdżając z garażu ... 

ee to jak ojciec przed 60 to kwiat wieku jeszcze dużo jest kierowców na różnych sprzetach w taki. wieku szwagier mój dla przykładu na tir ponad 30 lat kiedyś hiszpanię robił w zeszłym roku sporo do angli nie nazywaj tskich dziadkami bo by Cię nie jeden taki przeskoczył 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, szymon09875 napisał:

A wiesz jak ciężko odróżnić łowiecke od barana ? No i toc to gołymi łapami wygniatane. 

Baran ma jajca po podłogę. Na bacówkach i chałupniczo może wygniatają ale ci moi wszystko robią mechanicznie. Takich firm jest kilka w okolicy i chwała im za to bo jeżdzą po wsiach od domu do domu i zabierają nawet od  jednej krowy. Jednak żadna  inna nie robi tak dobrych oscypków

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

ee to jak ojciec przed 60 to kwiat wieku jeszcze dużo jest kierowców na różnych sprzetach w taki. wieku szwagier mój dla przykładu na tir ponad 30 lat kiedyś hiszpanię robił w zeszłym roku sporo do angli nie nazywaj tskich dziadkami bo by Cię nie jeden taki przeskoczył 🤣🤣🤣🤣

W sile wieku, ale ręce do suwmiarki za krótkie były, okulary były potrzebne ;) A ostatnio był po nowe okulary u lekarza, bo miał problem z odczytem analogowego prędkościomierza w samochodzie. Daleko wszystko widzi dobrze ale z tym blisko ma problem ... Pracuje sobie jako elektryk i miał problem z odczytywaniem oznaczeń na elementach elektrycznych ...

Mam mały panel HMI to tak samo bez okularów nic nie zrobi, niby czcionkę powiększyłem, ale nadal ręce za krótkie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kiedy znajomego z wojska muszę odwiedzić.  Mieszka w górach miejscowość Skrebenska czy jakoś tak, najlepszy kolega z pokoju.

Nie słyszałem o takiej miejscowości nawet. Muszę wyguglać😂 Kup w Piekielniku, ale tam w co drugim domu puco a rowami płynie serwatka

Edytowane przez Kowalsky30
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

a chłop jakiegoś dzika terra vari chciał sprzedać.

Jarek Ogarek 😁

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Druga matka potrzebna?

chyba o to chodzi by kobieta była wsparciem dla faceta i pomocą w domu żeby mógł się poświecić pracy zarobkowej i jakiejś działalności typu remonty ,naprawy i ewentualnie jeszcze gospodarstwo jeśli istnieje potrzeba 

3 godziny temu, malaczarna napisał:

Ciężko będzie znaleźć jak brak doświadczenia a już 30 na karku.

no to trudno się mówi , do samotności trzeba przywykać 

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie pierdziel bo na pewno mam większy bęben niż ty a się mieszczę bez kłopotu.

Pokaż ten bęben. Zobaczę czy da się jeszcze co zrobić. Jakieś ćwiczenia zaordynować, czy od razu ciąć

Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Kiedy znajomego z wojska muszę odwiedzić.  Mieszka w górach miejscowość Skrebenska czy jakoś tak, najlepszy kolega z pokoju.

Też miałem takiego kolegę, mieszkał w skołyszyn czy jakoś tak. Koło Jasła.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie słyszałem o takiej miejscowości nawet. Muszę wyguglać😂 Kup w Piekielniku, ale tam w co drugim domu puco a rowami płynie serwatka

Jak jeździłem do nowego Sącza to przy drodze dziewczyna sprzedawała oscypki i taki jak dżem z papryki. Smaczne to było. No i śliwowicę z pod lady po 40zł/L. Drogo ale trunek był 😋

Opublikowano
marulekk napisał:

to ile ty ważysz a ile wzrostu ?

ja? jestem za niski. 😉

mf362 napisał:

Wszystko zaczyna się od głowy. Jak człowiek nie chce się zmienić , schudnąć to nie da rady 

100% racji. do tego trzeba dojrzeć. ja jeszcze nie dojrzałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v