Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

a Monika tym bardziej

czyli jednak , gratulacje 🥰

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Te elektrownie co oni tam robili to dobre telefon naładować albo wybieg dla kur oświetlić. Gość z wiochy obok jebitny wiatrak kupił ale go gnietli że MUSI prad puszczać w linie a rachunek będzie miał obniżony i wiesz co? Wiatrak się nie kręci, zablokował i ma jako ozdobę. 

kto go gnótł ? duży ten wiatrak ? ile kW?

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Te elektrownie co oni tam robili to dobre telefon naładować albo wybieg dla kur oświetlić. Gość z wiochy obok jebitny wiatrak kupił ale go gnietli że MUSI prad puszczać w linie a rachunek będzie miał obniżony i wiesz co? Wiatrak się nie kręci, zablokował i ma jako ozdobę. 

bo tak działa monopol

Opublikowano
18 minut temu, superfarmer02 napisał:

Znaczy? Powyżej 4KM? 

Czyli 4t, noży nie brakuje? Wiela dałeś? 

Właśnie nie wiem czy brać takie jak Piotra czy takie jak to, z silnikiem od kosy niby tańsze ale pewno padaka, ma służyć do truskawek i wzruszyć na ogródku, w domów może 200m²

Jak to Ci potrzebne na kilka godzin w roku to nie lepiej za te 150zl wynająć na dzień? 

Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał:

ale żeby chodziło bez awaryjnie to wiesz ze trzeba dziś przesmarować %%%😁😁😁😁 Ale Tobie nie trzeba takich rzeczy mówić bo Ty normalny swój chlop

Ło panie my od sprzedawcy bez picia nie odojechaliśmy i w domu poprawka, musi chodzić 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak to Ci potrzebne na kilka godzin w roku to nie lepiej za te 150zl wynająć na dzień? 

Jebnie jakiś kamień albo pręt coś się uszkodzi i więcej zamieszania niż to warte... Kupię jakaś najtańsza, się zobaczy jak to będzie robić, wolał bym traktorek z pługiem, kultywatorem itp. Ale w cenie nowego to ciapka bez papierów kupi a za używane też się cenią i już zjechane mocno 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, gregor1284 napisał:

Potomek polskiego uchodźcy - Ken Kaczynsky?

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

A co za różnica czy z kretynstwa czy z zapaści, jedno i drugie nie zależne od tej osoby. Tak wnioskuje czytając nie których użytkowników tego forum. I nie mam tu na myśli Ciebie żebyś mnie źle nie zrozumiał. 

Próbujesz coś usprawiedliwić ale argumenty słabe. 

Nie no ok, ale nie przyrównuj kretyństwa do momentalnej zapaści na zdrowiu i spowodowaniu wypadku, bo to miałem na myśli, zapaść na zdrowiu mam na myśli coś typu zawał, udar, zapaść cukrzycowa.

• Confused 1
Opublikowano
26 minut temu, konteno napisał:

Czego mi gratulujesz? Po prostu zamiast nauczyć ją czy Seniorów obsługi to sam musiałem tym robić. 

33 minuty temu, gregor1284 napisał:

2 takt albo 4 takt. 

Moja czterosuw. 

13 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jebnie jakiś kamień albo pręt coś się uszkodzi i więcej zamieszania niż to warte... Kupię jakaś najtańsza, się zobaczy jak to będzie robić, wolał bym traktorek z pługiem, kultywatorem itp. Ale w cenie nowego to ciapka bez papierów kupi a za używane też się cenią i już zjechane mocno 

U mnie to robi niewiele, do 10a rocznie. A i tak przed glebogryzarką z reguły ruszam jeszcze kultywatorem z wierzchu, prócz kawałka gdzie są tunele i część warzyw bo traktorem tam nie wjadę.

Opublikowano
30 minut temu, konteno napisał:

kto go gnótł ? duży ten wiatrak ? ile kW?

PGE bodaj. Nie wiem jak to dużą moc ma, będę jechał kiedy tam to Ci cyknę foto

22 minuty temu, jahooo napisał:

bo tak działa monopol

I kurpś usadny się im nie dał 😂 bzij zabzij a walizek moj

18 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pisałem chyba jak na wiosnę czeski traktor ogrodniczy bym kupił w ciemno za 1.5 tysiąca. Ja na myśli miałem tego tzk  a chłop jakiegoś dzika terra vari chciał sprzedać.

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

Proponuję raz na jakiś czas go dobrze przegonić 

Eh mój mąż zawsze jak moim autem jedzie to mówi że zamulam ale jak tu się rozpędzić jak ograniczenia i mandaty tylko

4 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Ja szukam takiej co jeździ. Takie mają dużo cech męskich ale dobrze sprawdzają  się zarówno jako gospodynie domowe jak  i w gospodarstwie. Najgorsze są te co niczym nie jeżdżą. One się już do niczego nie nadają, najwyżej na kochanki

Druga matka potrzebna? Ciężko będzie znaleźć jak brak doświadczenia a już 30 na karku.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

PGE bodaj. Nie wiem jak to dużą moc ma, będę jechał kiedy tam to Ci cyknę foto

I kurpś usadny się im nie dał 😂 bzij zabzij a walizek moj

Pisałem chyba jak na wiosnę czeski traktor ogrodniczy bym kupił w ciemno za 1.5 tysiąca. Ja na myśli miałem tego tzk  a chłop jakiegoś dzika terra vari chciał sprzedać.

O takie coś by mi najbardziej odpowiadało 

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał:

Nie no ok, ale nie przyrównuj kretyństwa do momentalnej zapaści na zdrowiu i spowodowaniu wypadku, bo to miałem na myśli, zapaść na zdrowiu mam na myśli coś typu zawał, udar, zapaść cukrzycowa.

Wypadek to wypadek, nieszczęście dla poszkodowanego i na prawdę nie będzie mniej bolało jak potrąci mnie dziadek z zapaścią niż jak potrąci jak to nazywasz "młody kretyn". 

• Like 1
Opublikowano

Taa młody szczyl z miesiąc prawko miał jak moja kuzynkę na pasach przetracil szczęka połamana 5 zębów wybite miednica pęknięta złamana noga i ręką. Skutki wypadku do końca życia odczuwalne... W terenie zabudowanym ponad 100 grzał. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, superfarmer02 napisał:

O takie coś by mi najbardziej odpowiadało 

Tzk czy dzik?

Mi się dziś śniło że dwa polonezy rozbiłem 😑 jakiś idiota audi na trzeciego jechal i poszli my na czołówkę, a drugiego jak to nir pamietam ale tez nie z mojej winy...

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, malaczarna napisał:

Taa młody szczyl z miesiąc prawko miał jak moja kuzynkę na pasach przetracil szczęka połamana 5 zębów wybite miednica pęknięta złamana noga i ręką. Skutki wypadku do końca życia odczuwalne... W terenie zabudowanym ponad 100 grzał. 

Takiemu powinni wystawić dożywotni zakaz jazdy... Tylko jeden czy drugi taki element aspołeczny nie znaczy że wszyscy tacy są...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Tzk czy dzik?

Mi się dziś śniło że dwa polonezy rozbiłem 😑 jakiś idiota audi na trzeciego jechal i poszli my na czołówkę, a drugiego jak to nir pamietam ale tez nie z mojej winy...

Jednoosiowy nie ważne jaki 

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jednoosiowy nie ważne jaki 

Będę miał na uwadze. Stoi u dwóch znajomych takie coś ale jeden to już wiem z góry że "nie sprzedam będę robił"

1 minutę temu, Łolek napisał:

A no wzoruje się na @gregor1284on te passerati tak lubi 

No to też może kiedyś ludzie z niego będą? Się śmiać. 

Takiego to już nie chce 

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ty, ten mój esiok ma pług i drapak, jak chcesz to ci pożyczę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v