Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

Bez przesady choć mój egzamin był w Walentynki. Teraz mnie wkurza to że minimum 100 km dziennie wykrecam. Jak na miasto pojadę to nie ma miejsca gdzie zaparkować. Paliwo drogie auta drogie naprawy drogie.... 

kup sobie motocykl , łatwiej w korkach i zaparkować

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@bratrolnikaJa nie mam potrzeby uciekać, tablica prosta, nigdy nie zaginana ani zaklejana, na mandat za +20km/h w zabudowanym w razie czego mnie jeszcze stać, szybciej nie jeżdżę.

Mam tak samo, odwijasz-wiesz z czym to się może wiązać, jesteś w pełni świadomy. Oczywiście, jeżdżę szybko, ale tam gdzie mogę, nie przez miasto czy przez wieś 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, malaczarna napisał:

Bez przesady choć mój egzamin był w Walentynki. Teraz mnie wkurza to że minimum 100 km dziennie wykrecam. Jak na miasto pojadę to nie ma miejsca gdzie zaparkować. Paliwo drogie auta drogie naprawy drogie.... 

W takim razie ty pijesz, a mąż prowadzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

W woju zrobiłem, tylko egzamin opłaciłem 🙂 Szkółka koło Grudziądza Grupa.

Ile ja znam osób co w woju robili i im uprawnienia przepadli jak wymieniali prawko na nowe.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

kup sobie motocykl , łatwiej w korkach i zaparkować

Ta z córką jeżdżę i zakupy robię gdzie to pomieścić? Poza tym boję się sama jeździć motocyklem nie mówiąc już o tym co zima i w deszczu

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Chłodno coś na zewnątrz ale wiatru nie ma.

Jutro obcinam pazury dla królika pomocy

12 minut temu, MonteChristo napisał:

W takim razie ty pijesz, a mąż prowadzi

Ja nie pije praktycznie źle się czuje po alkoholu. Mąż też już nie hula jak kiedyś zaraz 40 to kapcie i bujany fotel.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Bo badania trzeba robić, mnie kończą sie w 2025r,  niektórzy z mojej jednostki mieli bezterminowe. 

Nie chodzi oto tylko że te WKU jak wydaje nowe prawko to musi mieć papiery z wojska egzaminy wszystko potwierdzone jak brakuje jakiegoś dokumentu z wojska to choć masz na starych że masz zdane to na nowych tego nie zaznaczą.

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Raczej nie, warunki nie za specjalne, tylko robaka pilnować, znajomy w tym roku cały tunel wywalił, szkodniki chyba podobne jak w rzepaku. Cały czas mnie kusi zrobić trochę chryzantem, kapusty właśnie, aksamitki, bratka ale mało się nie chce i szkoda czasu a dużo nie pewny zbyt

Nauczycielka od roślin ozdobnych tak tej kapusty nie lubiła że jak nam się nie chciało notatek robić to wystarczyło że ktoś cos o kapuście wspomniał to całą godzinę narzekała jakie to brzydkie i kto to kupuje 🤭😎

Albo się uda Albo się czegoś nowego nauczysz. Polataj trochę za zbytem, na upartego to i dziś somsiad złodziej mógłby się dogadać z klientem na przyszły rok na 500-600 normalnych i z 1000 a może lepiej drobno i średnio kwiatowych + te kapuchy, wrzosy i inne habzie 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Wirtualny zootechnik...to jest cały program do obsługi stada, łącznie z aplikacją na telefon. Obsługuje transpondery oraz zgłoszenia do ARiMR. Poza tym ma dużo innych funkcji, jak np dobór dawki żywieniowej 

No i pojechał brązowy bysio...do warzywniaków...

Któren to? 

received_664792845781701.jpeg

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ta zima xD 

w latach 90-tych jeździłem MZ-ta do pracy od marca do końca listopada, po 30 tys rocznie, potem przesiadłem się po 2 latach na malacza

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Nie chodzi oto tylko że te WKU jak wydaje nowe prawko to musi mieć papiery z wojska egzaminy wszystko potwierdzone jak brakuje jakiegoś dokumentu z wojska to choć masz na starych że masz zdane to na nowych tego nie zaznaczą.

Przecież miałem już prawko po egzaminie wymieniane więc papier musiał trafić do Wydziału Komunikacji🤔 nie wiem jak to możliwe co piszesz. 

Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał:

Jutro obcinam pazury dla królika pomocy

Stroisz się dla królika 🤔 

A tak na poważnie, bo co nieco tego waszego "dialektu" znam dzięki Kononowiczowi, nic trudnego, aby obcinaczki ostre, najlepiej czołówki i drugi żeby uszaka przytrzymał, choć ja sam daję radę i to nie z takimi kurduplami bo pan Ptyś pod 6kg podchodzi.

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Passsaaataaaa??????? 😱😱😱

🤦‍♂️ Lublina 👍

do Lublina jedziesz ? ja w poniedziałek koła będę zmieniał 🤭

bratrolnika napisał:

8 minut temu, Strongman napisał:

Ile w okolicy jest starych jaw,MZ,i innych motorów bez papiera i OC no fakt że ludzie tylko po polnych drogach jeżdżą aby uniknąć spotkania.

A no to chyba że o takich sprzętach mówisz, że w razie czego go pierdolnąć w rów i na pieszo uciekać, a grata niech zabierają 

Dla mojego czy dla Tomka sprzętu każde dodanie gazu na Polnej drodze to proszenie się o wywrotkę, a nie są to tanie motory 

tanie ? https://www.olx.pl/d/oferta/mz-etz-251-po-pelnej-renowacji-CID5-IDSRwpJ.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v