Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam somsiada stamtąd - uwielbia burdel i jest człowiekiem delikatnie mówiąc dziwnym.

Nie, no durniów to wysyłamy na południe, tam się jakoś aklimatyzują.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Zakładaj za obonament tylko płacisz

W życiu tego nie chcę. Nie przy moim zużyciu, które w perspektywie zamiast rosnąć będzie spadać.

2 minuty temu, Desperado napisał:

Nie, no durniów to wysyłamy na południe, tam się jakoś aklimatyzują.

Czyżby? Niektórzy tutaj są żywym przykładem, że mimo nie z południa to z intelektem różnie...

• Haha 1
Opublikowano

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu tego nie chcę. Nie przy moim zużyciu, które w perspektywie zamiast rosnąć będzie spadać.

Czyżby? Niektórzy tutaj są żywym przykładem, że mimo nie z południa to z intelektem różnie...

Ty jesteś żywym przykładem że u nas takiego czubatego nie znajdziesz.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Ty jesteś żywym przykładem że u nas takiego czubatego nie znajdziesz.

Byś się zdziwił. Za to takich aparatów jak ty u nas też nie znajdziesz. Ale podaj choć argumenty jakieś, bo to, że czubaty to wiem ale po czym ty to widzisz?

Opublikowano

Lepiej siebie poczytaj czasem bo to co wypisujesz o jakichś pomocach, dodatkach i innych to nie mieści się w głowie prostego człowieka, który powinien własnymi rękami albo głową zarobić na siebie i nie wspomagać przy tym innych bez własnej zgody i ewentualnej chęci pomocy.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Chłopcze ty jesteś już nie powiem co, ale żeby być tak skończonym kr********m i nie wziąć nawet minimalnych dopłat, to się w pale nie mieści.

Dziadku, za parę groszy życia sobie nie ułożę - więcej niż te ich zakichane dopłaty to jutro i w przyszłą sobotę wezmę za króliki, ziemniaki i jajka i to bez zawracania sobie d*py wnioskami, kontrolami i innymi pierdołami - bez wyłażenia poza podwórko, tylko bramę otworzyć.

Opublikowano
14 minut temu, Desperado napisał:

Chłopcze ty jesteś już nie powiem co, ale żeby być tak skończonym kr********m i nie wziąć nawet minimalnych dopłat, to się w pale nie mieści.

naczelne prawo jest takie :

chcącemu nie dzieje się krzywda

nie chce - nie bierze

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

naczelne prawo jest takie :

chcącemu nie dzieje się krzywda

nie chce - nie bierze

No i uja ma.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Za 500 czy 700zł rocznie? Przecież więcej podstawowej teraz do hektara nie będzie. Za tyle to szkoda sobie głowę truć.

Ile lat nie bierzesz? było praktycznie 1000 do tej pory.

Opublikowano

u nas tez tai byl co doplat nie bral-on nie ale jego zona tak 😂

sasiad nie bierze ale na jego dzialki ktos bierze-podejrzewam ze brat , 

53 minuty temu, Desperado napisał:

Nie, nie, moi dziadkowie na Pomorzu już byli przed wojną, ja to urodzony Kuyavian- Pomeranian.  :)

Może korciło, ale bardzo nie lubię pcheł i pateractwa, jak ciebie czytam to tam dalej burdello na resorach.   :P

i temu w rozwoju zatrzymales sie przed II wojna..

skad tam przyjechali-to chyba nie tajemnica,moze znam te strony ??

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

No i uja ma.

Ile lat nie bierzesz? było praktycznie 1000 do tej pory.

było 1000  pod warunkiem, że masz powyżej 3ha, dla tych małych sporo mniej

Opublikowano

Ale zawsze coś, a tak nie ma nic.

1 minutę temu, jacus napisał:

i temu w rozwoju zatrzymales sie przed II wojna..

skad tam przyjechali-to chyba nie tajemnica,moze znam te strony ??

Twoje strony, dziadostwo niesamowite.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

No i uja ma.

No powiedz, czego mi brak? Po prośbie nie chodzę, nawet usług praktycznie nie potrzebuję najmować prócz prasy i Cyklopa do załadunku obornika, za który i tak nie płacę bo od razu się paru innym wywiezie i odrobi to co by wypadało zapłacić za robotę u siebie a nawet jeszcze coś wpadnie, jak w tym roku.

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, PAN88 napisał:

Czemu? Jeszcze  parę  ha byś chciał mieć 

No żałoba bo koniec z kartoflami

W środę jeszcze ojciec próbował prawie prosić żeby ostatnie półtorej pronarki wsypać do piwnicy i sadzić. 

Od wczoraj śmiertelnie obrażony.

Nawet krochmalnia zwalnia ludzi po informacji, że rezygnuję. 🙆

• Haha 2
Opublikowano
6465 napisał:

33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kuźwa ogrzewanie w samochodzie nie padło , latem się nie przejmowałem a teraz drąże temat i trzeba rozebrać całą deske 😐

Kup odemnie Vectrę, latem chłodzi zima grzeje.

ile cenisz? może by był kupiec 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v