Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Marcinku chcesz zobaczyć co to prawdziwy pierduson? To przyjedź dam  ci się kajtnąć 😁

IMG_20231102_112831.jpg

Takie byle co 🤭 szejsiontką modę pojeździć

Opublikowano (edytowane)

@Aktywnyrolnik7245 nie porównuj Ryśkowego 5314 technologicznie pamiętającego lata 60-te, choćby ciężką serią Ursusa z lat 70-tych czy nowszymi Fergusonami ;) Ryśkowy PierdusonoUrsus to podobne technologicznie czasy co Ursus C-328 xD 

A załączanie przedniego napędu w 5314 z 97r. to był jakiś dramat, przy załączonym napędzie dźwignia opierała się o podłogę i ciężko było ją złapać w celu rozłączenia tego napędu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Ja nie porównuje , tylko zapytałem jak tam się napęd włącza 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja nie porównuje , tylko zapytałem jak tam się napęd włącza 

Mechanicznie, ale nie myśl o tym ciągniku, są lepsze sprzęty w tej cenie. Sam co prawda mam MF-255 i 4512, ale kupione w cenie 24.000 i 27.000, obecne ceny za te ciągniki są chore ...

5314 miałem kupionego w 2009r za 42.000, w 2018 sprzedałem za 58.000 i do tej pory nie rozumiem kto był w stanie tyle za to dać...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
38 minut temu, PAN88 napisał:

Sto lat sto lat. A to nie  święto  wale^ia w pęto?

Nie. Dziady 

27 minut temu, bratrolnika napisał:

nie wiem czy mogę powiedzieć, jak @gregor1284 się dowie że passata sprzedał to żeby nam nie zszedł

w japonię poszedł, Avensis czarny laleczka

no właśine oglądałem na mapach google, że tam tylko jakiś kamień upamiętniający jest

gdzie tam taki kawał dziadków wieźć, dla matki to do Sochaczewa wyprawa to jak na koniec świata, a tam do ciebie to nie wiem co by się z nią stało

Mam stan przedzawałowy... bym wziął od niego Passata a on ode mnie avensisa... ale powiem wam że b8 to już nie jest ten stary dobry passat.....

29 minut temu, HF86 napisał:

ojej, bo ja jakoś w kalendarz nie zaglądam. 

cóż to za święto?

Dziady

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

Ostatnia działaczka i finał.

IMG_20231102_111739.jpg

Na wejscach? 

38 minut temu, bratrolnika napisał:

nie wiem czy mogę powiedzieć, jak @gregor1284 się dowie że passata sprzedał to żeby nam nie zszedł

w japonię poszedł, Avensis czarny laleczka

Się na papryce dorobił...

@Warmiak wiesz co za rok sadzić 🤭

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Leszy @Łolek @Qwazi @slawek74

Trzeci pokos dziś zaczynam , chyba będą żarły taką kiszonkę 🤔 i przyrosty bycków będą 🤔

IMG_20231102_094159_578_HDR.jpg

Będą, czemu mają nie jeść 🤷...trzeci🤔...a kiedy zebrałeś drugi🤔...

@gregor1284 najlepszego z okazji święta Twego dziadzie, aspirujący do funkcji wiejskiego głupka😉...

Opublikowano
47 minut temu, bratrolnika napisał:

gdzie tam taki kawał dziadków wieźć, dla matki to do Sochaczewa wyprawa to jak na koniec świata, a tam do ciebie to nie wiem co by się z nią stało

Znam to, ale powiem Ci, że jak moi do Stanów latali w lutym to 9 godzin w samolocie bez zająknięcia. W sumie to nie mieli wyjścia. A tam z Chicago do NY autem jeździli 14h drogi z czego powrót za jednym zamachem. 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Pomógł by który 

Mnie się nie kce

20231102_120402.jpg

Nie ma bidy we wsi jak się w hilfigerze szmaty kupuje 😁

44 minuty temu, bratrolnika napisał:

dostaliście ostatnio FV za prąd???

bo właśnie dostałem, i jest info że podnieśli te progi tańszego prądu, z 2 na 3 tys.kWh

a rolnikom z 3tys.kWh na 4tys.kWh

Bez foto? Ile płaciłeś na miesiąc prognozy dotychczas, a ile teraz przyszło?

Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mechanicznie, ale nie myśl o tym ciągniku, są lepsze sprzęty w tej cenie. Sam co prawda mam MF-255 i 4512, ale kupione w cenie 24.000 i 27.000, obecne ceny za te ciągniki są chore ...

5314 miałem kupionego w 2009r za 42.000, w 2018 sprzedałem za 58.000 i do tej pory nie rozumiem kto był w stanie tyle za to dać...

To tak jak ja miałem kupować pomocnika w truskawki, na ogłoszeniach w 2018 roku u4512 były 50-60 tyś, a mc cormick gm55 wyszedł 79 netto.

Oczywiście fabrycznie nowy.

Opublikowano
51 minut temu, Qwazi napisał:

Będą, czemu mają nie jeść 🤷...trzeci🤔...a kiedy zebrałeś drugi🤔...

@gregor1284 najlepszego z okazji święta Twego dziadzie, aspirujący do funkcji wiejskiego głupka😉...

No na tych lepszych łąkach jakoś koniec lipca drugi zebrany

Opublikowano
49 minut temu, toooomaszewski napisał:

Nie ma bidy we wsi jak się w hilfigerze szmaty kupuje 😁

Bez foto? Ile płaciłeś na miesiąc prognozy dotychczas, a ile teraz przyszło?

Zoba ta torba po ilu remontach 

Opublikowano

zaczelo wiac niedawno. alert przyszedl rano..

53 minuty temu, Bananek napisał:

Znam to, ale powiem Ci, że jak moi do Stanów latali w lutym to 9 godzin w samolocie bez zająknięcia. W sumie to nie mieli wyjścia. A tam z Chicago do NY autem jeździli 14h drogi z czego powrót za jednym zamachem. 

mozna jeszce statkiem plynac 😂

Opublikowano
55 minut temu, Karol6130 napisał:

To oglądamy 🫢

20231102_122321.jpg

Ile taki pierduson? Szwagier szuka takiego 120 km tylko nowszego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v