Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, konteno napisał:

skąd ? na złomach nówek nie widuję ale nowe graczkę do pielnika trafiłem 

IMG_20230313_221121.jpg

Ja po złomach się nie włóczę. Jak już jestem na przykład wywożąc komuś piec to się rozejrzę ale tak to tam nie bywam.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

To bawcie się , 

A ja jadę na cmentarze do dziadków 

5 minut temu, wojtal24 napisał:

widzisz @aktywnyrolnik7245 jak szukają kobiet

no ale gdzie tam kobieta z dzieckiem

No widze , z dzieckiem to bez problemu się znajdzie 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak już jestem na przykład wywożąc komuś piec to się rozejrzę ale tak to tam nie bywam.

to czemu kose nazwałeś trofiejną ? 

5 minut temu, Bananek napisał:

mam takich kilkanaście. świetny materiał na redliczki do mojego siewnika qq. dziury to w tym nie wywiercisz.

mam jeszcze coś takiego ale do obsadzenia 

IMG_20230830_224030.jpg

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Lampki na cmentarzu zapalone 

Czas pobyczyć się

podzielam Twój los. tylko ja do tego mszę w kościele zaliczyłem. potem cmentarz. małżonka coś pichci na obiad więc trzeba trochę poleżeć, a potem byczenie aż do wieczora. z nudów pójść bykom obdać około 15-16:00

• Like 1
Opublikowano

@Aktywnyrolnik7245

Facet wybiera się w rejs statkiem pasażerskim.
Idzie do apteki i mówi:
- Dwadzieścia prezerwatyw i dwadzieścia tabletek przeciwwymiotnych poproszę.
Aptekarz podając towar radzi ze współczuciem:
- Jak panu to nie służy, to może się nie zmuszać?
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, konteno napisał:

to czemu kose nazwałeś trofiejną ? 

Bo za darmo wziąłem. 

trofiejny oznacza ukradziony, wyzwolony, pochodzący z rabunku. Pjoter, czy Ty ukradłeś tę kosę czy wyzwoliłes z rąk grabieżcy?

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Do teściowej na kapuche jedź.

Albo bigos🤭

Ale ludzi się kręci od rana. Bliscy zmarli odwiedzeni, chłodno dziś mimo że 16⁰ 

Opieńki na cmentarzu zaczynają wyrastać, czyli jeszcze sezon zbierania będzie 😁

Opublikowano
szymon09875 napisał:

To u was mszy na cmentarzu nie ma ? 

jest, ale tam kaplica. 8 i 10 jest w kościele parafialnym, a 12:00 jest w kaplicy na cmentarzu

slawek74 napisał:

na 12 trzeba się szykować a cmentarz kościół pewnie teraz mniej niż 0.5km od cmentarza bo nową drogę zrobili...

a jak nie było drogi to kościół od cmentarza był dalej? dziwne. 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v