Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Mój teść ma dwa...i oba garażuje...mój jeden na podwórku stoi...ale się nie stawiam...wolę niech sobie tak będzie, niż ma nie mieć tego celu i trzeba by było nad nim chodzić...a tak to sobie funkcjonuje... czyści, myje opony zmienia...co mi to przeszkadza 🤷...

No ja bym na takie coś nie poszedł. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

Do siekiery trzeba siły na machanie 

A tam tylko cyk i rozłupione

Tylko taki chińczyk za 1000zł to się nadaje jako ozdoba postawić na podwórku a nie do roboty ... Jak ktoś ma kominek w mieście i potrzebuje 1-2m3 rocznie sobie połupać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
slawek74 napisał:

ludziku z ludzikowa a wujnie to obchodci... 🤪 ojciec twój był pierszy od ciebie i to że wogóle jesteś możesz te kyry macać i wpier...ć to jego zasługa .... nie puskuj...

Sławek, przestań.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

to zmniejsz tę działkę we wniosku o ten ar i miej ich w d*pie. toż za ar nie napłacą.

No właśnie ona jest mniejsza, a system chce, żeby ją powiekszyć, czego nie można zrobić. Każdorazowo wysyłam 1,01ha, a mi piszczy, że powinno być 1,02🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

No właśnie ona jest mniejsza, a system chce, żeby ją powiekszyć, czego nie można zrobić. Każdorazowo wysyłam 1,01ha, a mi piszczy, że powinno być 1,02🤷

Jakieś krzaki wzdłuż działki albo w poprzek są?

Opublikowano

ale jajca, albo zbieg okoliczności albo faktycznie zgłoszenie działalności wpływa na wypłatę zaliczek. dziś złożyłem ten dokument, dostałem potwierdzenie, że wszystko ok i teraz przelew z ARiMR

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Jakieś krzaki wzdłuż działki albo w poprzek są?

Na samej działce nie, ale ona dochodzi do lasu...niby na tym styku powinien być ten ar, bo koleżanka, która pracuje w ARiMR tak wywnioskowała, ale system go nie chce dodać, więc idzie z tym błędem 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nie widzę żadnego powodu, żeby na to nie iść 🤷...a każdy robi, jak uważa...

Jestem z natury człowiekiem upartym, upierdliwym i lubiącym się kłócić więc każda okazja do tego dobra, a jak coś sobie umyślę, to tak ma być. Najgorsze jak coś nie idzie po zaplanowanym torze.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko taki chińczyk za 1000zł to się nadaje jako ozdoba postawić na podwórku a nie do roboty ... Jak ktoś ma kominek w mieście i potrzebuje 1-2m3 rocznie sobie połupać ...

Jutro zrobię fotkę co ma połupać

Ta 5 t i przerobiła 

No ale dziś wypadek z mojej winy 

Opublikowano (edytowane)

To najprościej wstawić nowy siłownik i po problemie ... Bo ta łuparka z linku to już na fotkach się rozpada, aż strach pomyśleć co to za szajs jak dobra siekiera 300zł kosztuje ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jestem z natury człowiekiem upartym, upierdliwym i lubiącym się kłócić więc każda okazja do tego dobra, a jak coś sobie umyślę, to tak ma być. Najgorsze jak coś nie idzie po zaplanowanym torze.

Co przyjemnego w kłóceniu się ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Siekierę przeproś 

Tusk nadchodzi 

Ropa i prąd drogi

Miejmy nadzieję, że tak będzie

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

tak jak z waleniem się cegłą w jaja - cała przyjemność, jak nie trafisz :D

26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja to się w ogóle dziwię, że się wam chce tym drewnem palić... No, jedyne wytłumaczenie, że swoje i płacić nie trzeba...

u mnie tak jest - po co mam płacić za opał, jak tylko mam koszt paliwa przywieźć z lasu, no i trochę roboty porąbać

• Haha 3
Opublikowano
48 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie będzie dwóch zgratów na podwórku trzymał bo Ford ma dożywocie.

Moment i nikt grata na dożywocie trzymał nie będzie, jak zapłaci solidny podateczek, to od razu sentymencik się skończy do złomostwa.  :P

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Sama radocha, zwłaszcza jak na twoje wyjdzie. 

2 minuty temu, Desperado napisał:

Moment i nikt grata na dożywocie trzymał nie będzie, jak zapłaci solidny podateczek, to od razu sentymencik się skończy do złomostwa.  :P

Niektórych na taki podateczek po prostu stać, tak jak moich somsiadów, 5 ludzi, dobrze zarabiających i mających dobre emerytury a aut 7 czy 8.

11 minut temu, jahooo napisał:

u mnie tak jest - po co mam płacić za opał, jak tylko mam koszt paliwa przywieźć z lasu, no i trochę roboty porąbać

No właśnie ta robota i latanie dokładać. Kiedyś sobie nie wyobrażałem jak można bez węgla, drewna a teraz za nic w świecie bym do tego nie chciał wracać.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty naprawdę myślisz, że jakbym miał babę to bym to robił? Jeśli tak to grubo się mylisz.

A co w tym dziwnego , niektórzy facecie też lubią w kuchni robić , w takim przypadku nie znaczy że kobieta z automatu będzie leniem 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co w tym dziwnego , niektórzy facecie też lubią w kuchni robić , w takim przypadku nie znaczy że kobieta z automatu będzie leniem 

No to po co mi ta kobieta była jakbym dalej musiał robić to co robię w chałupie? Myślisz, że lubię to gotowanie? Robię to bo jeść coś trzeba, a kupnego się nie chwycę jeśli mnie sytuacja nie przymusza.

Idę chleb piec bo się kończy...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v