Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tylo jałowce wyrwać zostało. Ale jak jałowce rosną to ziemia dobra 😁

Rarytas 🤭 

5mm za wczoraj. 

Pszenżyto 6dzień jak posiane nie za bardzo chce się ze światem przywitać. Musi mu zimno.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Sucho jest

Ale że nie ma nawet niedobrych to anomalia. 

Może teraz 2 dni ciepła to co wylizie 

Muchomory pokazują się u nas jak trzeba komuś 🤭

Patrz Rychu na wzór od germańca c360 taki wieszak zrobiłem wczoraj. Luks sprawa 

20231013_074815.jpg

• Like 2
Opublikowano

No ale 5.5 to dzierżawa

3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Muchomory pokazują się u nas jak trzeba komuś 🤭

Patrz Rychu na wzór od germańca c360 taki wieszak zrobiłem wczoraj. Luks sprawa &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20231013_074815.jpg

Ja mam odczepiony

Po co ma się merdać i zawadzać

Mam 4 szt przy głównych maszynach i na maszynie wisi

I jeden uniwersalny gdzie potrzeba. 

Nie trzeba kręcić regulować tylko wpunam i ju

• Thanks 1
Opublikowano

Niea co się z Ryśka śmiać jak się samemu ściemnia przy parku co by za szybko roboty nie skończyć🤭

IMG_20231013_075529.jpg

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ale 5.5 to dzierżawa

Jak nie będziesz dawał robić obrobić to pafnucego najmij on Tera duży germański traktora to ci pomoże.

• Haha 2
Opublikowano
49 minut temu, Łolek napisał:

Święte słowa 

Trochę nie jestem na bierząco ostatnio, ale rzucił mi się wpis @Aktywnyrolnik7245o Sławku że ma 3ha i coś tam, tylko Sławek na tych trzech hektarach ma wydajne stado i ogarnięte finanse bo i dom zrobiony i auto nowe ziemi nie kupi bo pewnie nie ma na sprzedaż , a Marcin na 40 hektarach jęczy że bida że się nie da, żeby z kogoś pociskać to samemu trzeba być fer 

Cześć, ciepło bez wiatru i pochmurno 

To jednak ma te 3ha? Bo mowa gdzieś tu była że 2.80 

33 minuty temu, marulekk napisał:

U nas lata temu babina tak jeździła do lasu aż zaciążyła 😁

Moze to przepuklina?

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

Mgła, rosa aż kapie z roślin 

Ech długo zanim obeschnie do odprysków to będzie po południu

Dzisiaj komar robił zamach na me życie.

Nie dał spać. 

Musi od tuska był.

Strach aby w kabinie wyborczej jakiego pegazusa do dlugoPISu nie wsadził. Rękę omsknie i na POpaprańców krzyżyk pójdzie 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

to pewnie dyrektory takie u nas podostawali służbówki 

IMG_20231011_140434.jpg

jak ty to robisz że post sprzed 4 miesięcy znalazłeś???

ja czasem post sprzed trzech godzin potrzebuję zacytować, to się naszukam a i tak znaleźć nie mogę

49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdzie masz te grzyby 

Mnie nie ma

Podjedziemy do lasu? 

Gdzie masz te grzyby 

Mnie nie ma

Podjedziemy do lasu? 

Rysiek wyrywa @malaczarna na nową furę🙆‍♂️

głowa siwieje, d*pa szaleje😋

36 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Pare dni zimna potem znow ma cieplo zawitać więc spokojnie

mówisz żeby komarka jeszcze pod pierzynę nie chować???

• Haha 1
Opublikowano

Ja wczoraj mroziwe złożyłem.  Z de minimis, ciekawe czy wypłacą po nowym roku bo w tym to 0,8% zostało. Kurna była by piękna kasa. Zrekompensowała by mi to że inni za zboże dostają🤣

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jak POjadłem na kolację jajecznicę na kiełbasie z dzika to na meczu zasnąłem po czerwonej kartce i do 6:30 bez przebudzeń

15

Wyborcza ta kiełbasa? Pslowcy to i coś na deser dadzą i zapach do nowego volvo bys miał 

received_841075680854170.jpeg

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wstawać szykować opryskiwacz bo 8 x400 l do wypryskania

200 na hektar psikasz?

30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wstawać szykować opryskiwacz bo 8 x400 l do wypryskania

200 na hektar psikasz?

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ja wczoraj mroziwe złożyłem.  Z de minimis, ciekawe czy wypłacą po nowym roku bo w tym to 0,8% zostało. Kurna była by piękna kasa. Zrekompensowała by mi to że inni za zboże dostają🤣

Suszowe przedłużyli do powyborach 😁

Opublikowano

Suszowego nie składam choć aplikacja pozwalała. Ale grzechem by było składać przy plonie 7,5t pszenżyta I 8,5t jęczmienia.

Owoce mróz faktycznie wyciął wyjątkowo 

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jak POjadłem na kolację jajecznicę na kiełbasie z dzika to na meczu zasnąłem po czerwonej kartce i do 6:30 bez przebudzeń

15

Halo, Ziobro  jest tu bamber co liczy na pisda 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v