Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wygodne bo jajka jeszcze w kurzych tyłkach a już zamówione, króliki nieraz jeszcze nienarodzone a już zamówione.

Dokładnie. Jak Marcinowi napisałem, że cielak nie wcześniej, jak w przyszłym roku, to niektórzy się uśmiali, bo pewnie myśleli, że chodzi mi o jego prędkość decyzyjną. A mi chodziło o to, że wszystkie, które się urodzą do końca roku są zaklepane. Ostatnio brała ode mnie znajoma Marka. Od razu chciała kolejne, choć ich jeszcze nie miałem. Bywało też tak, że kilku chciało te same cielaki. Nawet licytację zrobili. Nie powiem dwie stówki na tym zyskałem 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dopiero z obrządków wróciłem 

Się zeszło 

Obrządzałeś...u sąsiadki 🤔...tej od macania🤔...😉🤭

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

Dokładnie. Jak Marcinowi napisałem, że cielak nie wcześniej, jak w przyszłym roku, to niektórzy się uśmiali, bo pewnie myśleli, że chodzi mi o jego prędkość decyzyjną. A mi chodziło o to, że wszystkie, które się urodzą do końca roku są zaklepane. Ostatnio brała ode mnie znajoma Marka. Od razu chciała kolejne, choć ich jeszcze nie miałem. Bywało też tak, że kilku chciało te same cielaki. Nawet licytację zrobili. Nie powiem dwie stówki na tym zyskałem 

Aktualnie z jajami ledwo się wyrabiam. Wczoraj 40 małych poszło bo 100 dużych w piątek pojechało... Na jutro 20 dużych. Za dwa tygodnie znów 100 dla tego co wziął w piątek bo przyjeżdża co 2 tygodnie, za jakieś 3 tygodnie kolejna setka dla takiego co raz w miesiącu przyjeżdża. No i po drodze znów jacyś pomniejsi po 20-50. Niedługo brojlerom znów łby urzynać, koło 20.10 kolejny rzut, ostatni w tym roku. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Mi to się podoba bo ty to robisz z pasją. Dziwię się że nie starasz się tego trochę zmechanizować i sobie ulżyć.

A co tu więcej mechanizować... Gnoja widłami nie ładuję i wozem już nie wywożę... Zmechanizowanie siana u mnie nie wypali bo nie mam łąk. Teraz to jeszcze tylko trochę ćwikłowych buraków z czego dużo zostaje dla siebie, pastewne do wyrwania, marchewka, kapusta i w sumie tyle w polu jeszcze rośnie. Gnoje powywozić, poorać i jeden kawałek jęczmienia zasiać u siebie, u dwóch ludzi pszenicy w sumie z 30a. 

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Może ty u siebie zamiast tych facelii pszenicy zasiej. Przyjedzie jaki gołębiarz po jaja to kupi dwie ćwiartki po 25zł.

Mi się widzi, że Piotr to doskonale wie, co ma wyprodukować, żeby to sprzedać w sposób dla siebie korzystny i wygodny. Też mi się to podoba, bo nie szlocha, że nic się nie opłaci, albo, że ktoś go po d...pie kopie, tylko działa 

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Mi się widzi, że Piotr to doskonale wie, co ma wyprodukować, żeby to sprzedać w sposób dla siebie korzystny i wygodny. Też mi się to podoba, bo nie szlocha, że nic się nie opłaci, albo, że ktoś go po d...pie kopie, tylko działa 

Pszenica - odpada - spora ilość, nie mam za bardzo gdzie tego zsypać żeby potem workować, no i klient.

Pozostałe zboża - tu to już w ogóle.

Kukurydza - prosto zrobić ale koszty, no i cena jaka będzie to nikt nie wie. 

A tu najprościej i najtaniej. Zaorać zawsze można bez ponoszenia kosztów.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

A to oki...

No dobra ...

A co się stało? Nie chcę się zamążpójść ?

Koniec , a to się stało

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Koniec , a to się stało

Łeee tam... to nie pierwszy raz...

Ciągle tak mata...

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Koniec , a to się stało

Umarł król, niech żyje król

I znów serduszko zapuka w rytmie cza cza...

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ciągle tak mata...

Teraz to już chyba naprawdę

2 minuty temu, Agrest napisał:

A gdzie w tym wieku znajdę kobiete 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Łatwiej facetowi, jak kobiecie. Chyba że ona już od lat ma ruchacza zastępczego...

Może nie miłe to ale tak bywa. Ona też po 30stce? 

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Już Ci mówiłem, olej i bądź ponad to. Każdy ma prawo wyboru.

Szkoda, że ta niby ekologia konsumencka w 90% przypadków ogranicza się do 200kg ziemniaka, a wpiernicza jeden klient z drugim gówno techniczne w pieczywie, ciastkach itp. W wyrobach mięsopodobnych, napojach, tego już nie widzi skąd i jakiej jakości i czym nafaszerowane przyjeżdża więc mnie takie gadanie nie rusza." Bo on widzi mnie jak jadę z opryskiwaczem i go truję " jeszcze zadowolony, że fajzer go przed covidem uratował... 

Daj spokój Marcin 😉

🤝

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, 6465 napisał:

Mi to się podoba bo ty to robisz z pasją. Dziwię się że nie starasz się tego trochę zmechanizować i sobie ulżyć.

A co tu więcej mechanizować... Gnoja widłami nie ładuję i wozem już nie wywożę... Zmechanizowanie siana u mnie nie wypali bo nie mam łąk. Teraz to jeszcze tylko trochę ćwikłowych buraków z czego dużo zostaje dla siebie, pastewne do wyrwania, marchewka, kapusta i w sumie tyle w polu jeszcze rośnie. Gnoje powywozić, poorać i jeden kawałek jęczmienia zasiać u siebie, u dwóch ludzi pszenicy w sumie z 30a. 

idź w Rolniczy Handel Detaliczny

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ciągle tak mata...

2 minuty temu, Agrest napisał:

tylko szukaj kobiety że wsi z rolnictwa TY mojej żony siostra jest wolna panna ma 37l pracuje w KRUSIE może Marcin jeszcze szwagrami zostaniemy

konteno napisał:

21 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

odloty , bagla , hoters 🤭

z tych stron to mu nie polecaj mu kobiety na wieś

@Aktywnyrolnik7245 spokojnie będą jeszcze kolejne edycje Rolnik Szuka Żony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v