Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

a gdzie to? 😂

Im mniej osób wie tym lepiej dla tego miejsca. Choć wczoraj i dziś to masakra ile  ludu 

Opublikowano (edytowane)

Czemu nie występujesz na dożynkach z  poradami agrotechnicznymi ? Weź im tam powiedz kiedy mocznik sypać to będą zbierać więcej 🤭🤭

Edit:

Chociaż w sumie gdzie Ty na gminne, nie jest ten plebs godny, oglądać takiego wybitnego człowieka 🤔 

Ale 2-3 września to już myślę że możesz jechać na jasną górę i tam rąbek tajemnicy uchylić. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
  • Haha 7
Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

dozynki gminne sie tocza a chlopaki jeczmien mloca- na kombajn powinno  sie zwrocic. 2 tony to max.

Za wcześnie dożynki zrobione wójt do wymiany, 

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Czemu nie występujesz na dożynkach z  poradami agrotechnicznymi ? Weź im tam powiedz kiedy mocznik sypać to będą zbierać więcej 🤭🤭

Edit:

Chociaż w sumie gdzie Ty na gminne, nie jest ten plebs godny, oglądać takiego wybitnego człowieka 🤔 

Ale 2-3 września to już myślę że możesz jechać na jasną górę i tam rąbek tajemnicy uchylić. 

Akurat alternatywy 4 oglądam. Ostatni odcinek - upadek anioła. Ależ nawiązanie tematyczne🤭🤭🤭

Wróci jako archanioł🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kiedyś jak żyta były rzadsze i ludzie używali kosy kosiarki żniwiarki czy snopowiązałki seradela była wsiewką. W momencie koszenia już pięła się w górę, a dwa tygodnie po skoszeniu nie było już widać ściernia. Podobnie z żółtym łubinem bywało

U nas tak wsiewali koniczynę, nawet później, pod kombajny. Jak była jakaś wczesna pszenica to nawet w pszenicę wsiewali. Jak nie było wsiewki to szybka podorywka i sadzenie z rozsady brukwi. 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tylko problematyczna w wysiewie dla niemających siewnika poplonów.

Jeśli jest ręczny rozsiewacz lub wprawa "w trzy palce" to da się zrobić, siewałem i tym i tym sposobem, z dobrym skutkiem. 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

To dla Piotra plon idealny 🤭

Czyli maksymalnie z 300kg u mnie możliwe do zebrania. 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, pedro2 napisał:

Pas startowy okolice Rogu, fajna rzecz. Od razu zajechaliśmy do Roberta agrosaw. 

Ale na Kurpiach doyebało wczoraj wody. Jeszcze na polach stoi 

IMG_20230820_130055_8.jpg

Wszystko punktowo padało.

Dawno tamtędy nie jechałem i widzę że wyremontowali ten pas. Za gówniarza się jeździło i szkoliło w driftowniu. Były takie momenty że miejsca nie było aby gdzieś ustać samochodem. Takie oblężenie było. Wyścigi na porządku dziennym. Potem zaczęli nieoznakowanymi ostro gnębić ludzi i urządzać oblawy jak ktoś uciekał i umarło 

W dawnych czasach pas awaryjny dla pobliskiego lotniska w Szymanach 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
45 minut temu, szymon09875 napisał:

Edit:

w domu wszyscy zdrowi ??

to nie ty spadles w tamtym roku z pryzmy ?? to by wiele tlumaczylo.

masz jakies problemy emocjonalne ?? kompleksy, nisie poczucie wlasnej wartosci,impotencje-to nie do mnie,w tym temacie to tylko specjalista moze pomoc.

w czestochowie bylem niedawno..

34 minuty temu, Łolek napisał:

Za wcześnie dożynki zrobione wójt do wymiany, 

pani wojt jest z jedynie slusznej partii- ale i pewnie tak pojdzie do wymiany..

30 minut temu, Qwazi napisał:

O Panie...to nie są...tanie rzeczy...tyle lat nauki...i praktyki🤷...

wiedza kosztuje..w twoim przypadku to i tak nie ma sensu inwestowac

27 minut temu, Agrest napisał:

Akurat alternatywy 4 oglądam. Ostatni odcinek - upadek anioła. Ależ nawiązanie tematyczne🤭🤭🤭

Wróci jako archanioł🤣🤣🤣

przelacz na inny kanal idzie 2 odcinek.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

Dzięki...za słowa otuchy i...wiarę w człowieka...niegodzien jestem tego...z Twojej strony...

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

w domu wszyscy zdrowi ??

to nie ty spadles w tamtym roku z pryzmy ?? to by wiele tlumaczylo.

masz jakies problemy emocjonalne ?? kompleksy, nisie poczucie wlasnej wartosci,impotencje-to nie do mnie,w tym temacie to tylko specjalista moze pomoc.

w czestochowie bylem niedawno..

pani wojt jest z jedynie slusznej partii- ale i pewnie tak pojdzie do wymiany..

przelacz na inny kanal idzie 2 odcinek.

Weź się trochę postaraj bardziej jak chcesz dogryźć, ani to zabawne ani trafione 🥱

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Dzięki...za słowa otuchy i...wiarę w człowieka...niegodzien jestem tego...z Twojej strony...

Może kiedyś się uda że przez przypadek się czegoś od niego dowiemy, narazie wiadomo tyle że on wybitny ten no 🤭🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Już ponad 5 t na worki poszło

To u was za dzierżawę zboża nie dają? U nas prawie każdy kto ma ziemię i chce coś hodować to sobie odbiera czynsz w naturze - zboże, czasem jakieś ziemniaki, jednemu somsiadowi nawet kurczaki przywożą. A jak ktoś pola nie miał to i raczej w hodowlę się nie bawił...

Opublikowano
56 minut temu, pedro2 napisał:

@Pafnucy12 jakie śruby na zabezpieczenie zakładasz? Bo tu 8.8 i kilka zerwanych. 

8,8

Opublikowano
28 minut temu, krzychu121 napisał:

Wszystko punktowo padało.

Dawno tamtędy nie jechałem i widzę że wyremontowali ten pas. Za gówniarza się jeździło i szkoliło w driftowniu. Były takie momenty że miejsca nie było aby gdzieś ustać samochodem. Takie oblężenie było. Wyścigi na porządku dziennym. Potem zaczęli nieoznakowanymi ostro gnębić ludzi i urządzać oblawy jak ktoś uciekał i umarło 

W dawnych czasach pas awaryjny dla pobliskiego lotniska w Szymanach 

Masz rację działo się tam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v