Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu u nas i tak tego sprzętu pełno to jeszcze wiozą. Wojsko po wszystkich drogach i lasach się kręci. Jak wleciały te dwa śmigłowce nad Białowieże to połowa turystów się zestala że strachu i uciekli 😅

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roki212 napisał:

połowa turystów się zestala że strachu i uciekli 😅

Coś właśnie Ryśka mało widać, może w piwnicy u Pafnucego nie ma zasięgu.  

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Rok rokowi nie równy. Ja tam na piaskach sieje kwalifikat i myślę, że to wychodzi lepiej. Nie dość, że ziemia słabiutka to jeszcze siać słabym ziarnem. Na pogodę i tak nie mam wpływu, a plonu na 10 t też nie mogę się spodziewać. Jednak zebrać 3 t siejąc kwalifikatem lepiej wyjdzie niż zebrać tonę nie stosując kwalifikatu

Mądrego to i warto poczytać.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Stan wyjątkowy by był im na rękę 

W poldku kiedyś zablokował mi koło i później wypadł. 

Screenshot_20230807-072939_Facebook.jpg

Opublikowano
12 minut temu, kuba55 napisał:

wielkopolska    trzy tygodnie leje ,tesknimy za susza   ,   teraz nie powinno   chociaz miesiac nie padać

Mów za siebie. Ja za suszą nie tęsknię.

Ona nadal jest obecna...

4 minuty temu, jasiuhonda napisał:

Panowie ile u was biorą za zaladunek i rozsianie 25 ton wapna?

700 zł 

• Like 1
Opublikowano

strasznie dziwny rok z opadami. 

u mnie 100 litrów od 15 marca pewnie jeszcze nie przekroczyło, kilka wiosek dalej pewnie i 200 mają. pada punktowo 

Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

Mów za siebie. Ja za suszą nie tęsknię.

Ona nadal jest obecna...

700 zł 

Dzięki kolego. Mam fuchę na 15 aut po dużych kawałkach i myślę ile powiedzieć żeby był wilk syty i owca całą...😀

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Dzień Dobry.

coś się panu przyspało 🤭

tytanowyJanusz napisał:

radekz200 napisał:

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Jak se jaja robiłeś to co się dziwisz...

@tytanowyJanusz

nie no ja serio kupie aby tylko była wysyłka paletowka 

Sławek skasował zdjęcie to i nie ma gdzie się odzywać... napisz wiadomość

toć mam u siebie w telefonie 🤭 za mocno się Radzio na pszenżyto napalał i konkurencjię chciał robić 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, jasiuhonda napisał:

Panowie ile u was biorą za zaladunek i rozsianie 25 ton wapna?

Rcw chodzi za 500 od samochodu 

Dali by pewnie i 700

Uważam że połowa wartości wapna będzie ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v