Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pani jakieś szopki stwarza a ten przy niej lata. On teraz nie ma życia a co będzie później?

Ja tak do jednej 3 razy podchodziłem. Jak głupi. A zamiast koło niej wystarczyło się koło dziadków zakręcić i coś cenniejszego niż ona jest. Z niej pożytku i tak by nie było a tak przynajmniej z traktora i pszczół pożytek.

Przed chwilą, 6465 napisał:

Nie zawsze jest tak jak byś chciał, żeby umrzeć trzeba może będzie się pomęczyć.

Lepiej z pragnienia w swoim łóżku niż się prosić kogoś żeby tą przysłowiową szklankę podał. Somsiad tak rok temu zmarł. Do końca "niby" żony, syna o nic nie poprosił. A żona jeszcze go z emerytury okradała bo żyli osobno i nie mieli wspólnego budżetu. A potem wielkie płacze bo mój kochany chłop umarł... 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, kizak napisał:

A jakie życie ona przy nim ?

Po co się z rolnikiem zadawala? Nie wie czym to śmierdzi?

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Lepiej umrzeć niż kogoś o pomoc błagać. A najlepiej to umrzeć po cichu, bez niczyjej ingerencji i jak najszybciej. Już żyję tak jakby każdy dzień mógł być tym ostatnim.

Ja też tak żyje. Lepiej pomocy komuś udzielić niż samemu potrzebować 

7 minut temu, konteno napisał:

podrzędni pracownicy produkcyjni tyle zarabiają ? złótówka tak osłabła ?

🤷‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Po co się z rolnikiem zadawala? Nie wie czym to śmierdzi?

Może nie do końca .    Tę sprawę sami muszą rozwiązać ,ale jeśli dziewczyna warta ,warto popracować i się dotrzeć . Trzeba obserwować i rownież brać pod uwagę swoje niedomagania

• Like 1
Opublikowano

A na moje, to prawda jest po środku (jak zawsze). Z jednej strony Marcin nie postępuje jak trzeba i jego wartości nie są tymi samymi wartościami co jej. Z drugiej strony ona to widzi i się buntuje, chcąc to zmienić, bo jej zależy ( gdyby jej nie zależało, on już dostałby kopa w cztery litery) . W taki sposób "spór" się pogłębia. 

Dopóki Marcin nie zrozumie, że to z NIĄ zamierza spędzić życie, będzie tylko gorzej.

Celowo piszę mocno ogólnie, bo to są ich sprawy, ale myślę, że Marcin rozumie, co mam na myśli...ale ja żaden fachowiec w tej kwestii...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Obyśmy się nie musieli o tym przekonać...

Dla mnie bez różnicy czy dziś czy za 30 lat... Zobowiązań nie mam (prócz siostry, ale to jakbym się zawinął to i tak zabierze), a jedyne co rano z łóżka jeszcze wygania to to, że kury trzeba puścić.

wybij kury i inne zwierzeta i niexbędziesz musiał...

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

@Pafnucy ludzie po lesie łażą stadami,ale widać że przyjezdne 🤭

Nie lubię takiego tloku

No to nie wiesz co się robi??? 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

I znów ☁️ wyszła i deszczem sypło. Podoba mi się taka pogoda. Plony będą rekordowe, trzeba po niedzieli magazyn pozamiatać, tabletki rozłożyć i czekać żniw.

U was padało, a w Łowiczu sucho. U mnie również bez deszczu 

• Haha 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

22 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie gadaj z nią na siłę. Niech przemówi pierwsza. Jeśli nie przemówi będziesz wiedział ile jest warta. Chyba, że coś odwaliłeś, że ona teraz milczy, to wal do kwiaciarni🤷

chodzi o to że nie miałem czasu się spotkać wczoraj 🤷

raczej nie chcieliście mieć czas...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Do trzech razy sztuka 

Ta mówią,że pierwsza od Boga druga od ludzi a trzecia od ........

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W przyszłości i tak prędzej czy później tak będzie a pole ugorem będzie leżeć.

To nie lepiej ci sprzedać I się pobawić niż ma leżeć ugorem i bendą latać za spadkiem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

To nie lepiej ci sprzedać I się pobawić niż ma leżeć ugorem i bendą latać za spadkiem.

A po co mi się bawić? Nie znam czegoś takiego. A i tak nie wiadomo czy będzie miał kto latać za tym, jakby siostra była pierwsza to ona nie ma dzieci, rodzeństwa więcej nie ma. Zresztą i tak nie wezmę pieniędzy za te parę kawałków. 

Opublikowano

Coś mi w tym tygodniu kury zastrajkowały i tylko kilka jajek.Chyba muszę je czymś postraszyć.Zra za dwóch a nie wywiązują się z obowiązków.

FB_IMG_1686889540049.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

już dawno wyciągnąłem , jak ci z lepszą sytuacja rezygnują albo odkładają na później to nie ma sensu, siostra ze szwagrem też darowali sobie , lepiej kotka mieć w bloku na 4 piętrze niż dziecko pomimo dobrej pracy na państwowym wikcie , kuzynka też nie ma a jej siostra w irlandii ma bliźniaczki 

znajoma z pracy wyjechałą z mężem do stanów po rozpoczęciu wojny na ukrainie i tam też bliźniaczki im sie urodziły , w polsce nic nie mieli a tam na start od rodziny chatę i dużego pick upa 

w sąsiedniej wiosce u dziedzica pgru też dzieci nie ma pomimo że 3 lata młodszy od paru lat żonaty i $ ma jak gnojowicy czy mleka 

jak nie było się wychowywanym w dzieciństwie w takim domu to raczej ciężko będzie samemu później taki dom stworzyć 

o to to a najlepszym przykładem w świecie zwierząt tego co w życiu robią ludzie są pingwiny 

jak ci kazali większy sprzęt kupić żeby robota szybciej szła żeby w niedziele w obejściu nie dłubać to nie a tera masz 

kiedyś tu był podobno a tera jakiś youtuber kołchoźnik , co z nim?

szlaban mu zrobilim 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co mi się bawić? Nie znam czegoś takiego. A i tak nie wiadomo czy będzie miał kto latać za tym, jakby siostra była pierwsza to ona nie ma dzieci, rodzeństwa więcej nie ma. Zresztą i tak nie wezmę pieniędzy za te parę kawałków. 

To weżnie po tobie spadek ktoś z twoich wujków lub ciotek albo ich dzieci.

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Coś mi w tym tygodniu kury zastrajkowały i tylko kilka jajek.Chyba muszę je czymś postraszyć.Zra za dwóch a nie wywiązują się z obowiązków.

FB_IMG_1686889540049.jpg

W tym roku wcześniej nieco ale pod koniec lipca zawsze miały przerwę. Teraz jeszcze jadą po 28-30, czasem z 33 ale co z tego jak ludzi teraz za bardzo nie ma. Po połowie lipca trochę ruchu będzie bo pozjeżdżają z wywczasów, wyjazdów a jeść trzeba to będą dzwonić.

Przed chwilą, Strongman napisał:

To weżnie po tobie spadek ktoś z twoich wujków lub ciotek albo ich dzieci.

Nie mam. 

Opublikowano (edytowane)

To sąsiad zaora do boku ,jak wie że nikt za tym latać nie będzie.

Podatku nie będzie komu płacić to gmina zlicytuje i ktoś wtedy kupi bo tak przeważnie kończy pole po starych kawalerach bez rodziny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic interesującego jak dla mnie.

A to

IMG_20230702_135816.jpg

IMG_20230702_135823.jpg

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

FB_IMG_1686889540049.jpg

Może w ciąży są 🤭🤭🤭🤭

Opublikowano
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za dużo roboty mam i się obraziła 

Nie wynalazłem 

A co Ty takiego pilnego masz że nie masz czasu dla kobiety 

Ja wczoraj miałem święto konia  

Parę spraw ogarnięte potem przyjechał @szymon09875ipohandlowalismy i posiedzieliśmy przy butelce  nie ma żniw ani siana

Także kolego może ona ma trochę racji 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v