Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

całe lato tysiącami kostek się robiło. 

do mojego gospodarstwa z 3 tyś i jeszcze w 4 gospodarstwach za pomocników przy zbiorze. 

mój kręgosłup Zawsze to wspomina 🥺

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

całe lato tysiącami kostek się robiło. 

do mojego gospodarstwa z 3 tyś i jeszcze w 4 gospodarstwach za pomocników przy zbiorze. 

mój kręgosłup Zawsze to wspomina 🥺

To żeś się o schylał przy układaniu🤭😉

Wrzuć na przyczepę,potem wrzuć na górkę....🤦 

Opublikowano

za to teraz człowiek myśli jak zrobić, by się nie urobic 🤭

Opublikowano

bo zamiast żyć to dalej się za wszelką cenę nadgania, by ustawić dzieci. 

Opublikowano

jest akcja by za wszelką cenę ocieplić wizerunek milicjantów. 

pełno artykułów, a to milicjant pomógł staruszce na przejściu, a to radiowozem oslaniali kaczuszki itd 😂

Opublikowano

oni i z tego się cieszą. 

ludzie twierdzą że brak im jaj, to chociaż napisali, że ptaszka mają 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Pod torami czy jakimiś ważnymi drogami to najlepiej tak jak u mnie.Rura 90 a w niej 75.Bo jak by coś pier.....o to wakacje na koszt państwa gwarantowane

To wtedy 500 wywiercą😉

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Woda jest płytko 6 góra 8 metrów koło domu jest na 8 metrów i nigdy nie brakowało

To nie jest woda na deszczownie.Kiedyś i u nas było wody nie do przebrania na 30metrach a teraz co najwyżej na herbatę.15litrow na metr to na hektar jest 150m/3 i tak dalej przy ziemniaku min 20l na metr a to już 200m/3.Raczej wątpię aby tak płytkie pokłady udźwignęły takie wydajności.

To jest dolina Wisły dużo bagien,łąk torfowiska do Wisły jest 3 kilometry a poziom gruntu może taki jak przy Wiśle albo niższy są miejsca że woda z Wisły wybija non stop nawet teraz

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Dalej nie mam co przywdziać 

to tym bardziej będą sie za toba oglądać 

41 minut temu, bratrolnika napisał:

zawsze wolałem podawać niż układać, choć nie chwaląc się miałem dryg do układania na przyczepie

to i tobie dłuższe widły trzeba było niż innym

Opublikowano
30 minut temu, konteno napisał:

to tym bardziej będą sie za toba oglądać 

to i tobie dłuższe widły trzeba było niż innym

Zaraz jakieś zapalenie oskrzeli czy coś się mi przypaleta.

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Sołtys zwinął 

Doić krowy od świtu do nocy i to bez asfaltu? Każda ucieknie

2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Siano mam na oborze

Kontraktacja po 10 albo 10,5 jest na chwile obecną

Myślę że może pojąć w górę przy takiej obsadzie jaka jest na polach.  Zbiór mniejszy będzie sporo

Opublikowano
9 minut temu, DANDYS napisał:

a slyszaliscie że koty zdychają

Początek nowej plandemii???

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Początek nowej plandemii???

gorzej jak w tedy te stare kociary za chłopami zaczną ganiac 🤯

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Przestań pier**lić. Praktycznie w jednym czasie chodziliśmy do szkoły 

Ale umnie jest inna mentalność nauczycieli którzy są leniami i umiał tylko pensje brać nic nie nauczyć, każdego przepuszczać i stawiać dobre oceny żeby niemieć problemów.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

zawsze wolałem podawać niż układać, choć nie chwaląc się miałem dryg do układania na przyczepie

Też nie lubię układać bo wszędzie tam, gdzie grunt "niepewny" staram się nie włazić. Po ziemi, czy na strychu to można ale nie skakać po rusztowaniach, drabinach itp. 

Od zachodu się chmurzy. Czyżby drugie podejście sprawiło, że marzenia się spełnią 🤔

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, DANDYS napisał:

a slyszaliscie że koty zdychają

Ano. Kacap jednemu pomógł zejść z tego świata przedwczoraj

28 minut temu, HF86 napisał:

gorzej jak w tedy te stare kociary za chłopami zaczną ganiac 🤯

Jak stare?

18 minut temu, Strongman napisał:

Ale umnie jest inna mentalność nauczycieli którzy są leniami i umiał tylko pensje brać nic nie nauczyć, każdego przepuszczać i stawiać dobre oceny żeby niemieć problemów.

Trzeba wymagać od siebie. Zoba taki @TheraRolnik niby dzban a jednak z ortografia sobie radził 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v