Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Takiemu to dobrze, z betonu wylazł i rośnie w najlepsze. Co wyrwę to zaraz nowy wyłazi. 

IMG_20230615_094447_1.jpg

To chyba na kurpiach 😜 Ja swoim dwa razy dziennie wylewałem wiadro wody za oborą w dołek i stamtąd se brały budulec 

O proszę jak pięknie boczkiem idzie tylko tylko. Grzmi i nawet zapach deszczu czuć to se choć powącham

Screenshot_20230615-095624.png

Ty wyczulony na zapachy jak moja Merlin?

Opublikowano
47 minut temu, HF86 napisał:

co ja się z rana na swoje krowy naklol 🙉

ebane prowadyrki i szkodnice godziny bieg o poranku był. 

woły to tylko się oglądały co te stare rasple odwalają. 

No nieraz się zdarzy. U mnie na takie okoliczności jest do biegania... Harnaś. On...lubi. Krowy...nie bardzo😉

IMG_20230102_145500_736.jpg

Opublikowano

też kiedyś były fajne pomocniki. 

teraz toto ciapki podwórkowe co to lubią za myszami poganiać i na bociana pół nocy szczekać 😤

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty wyczulony na zapachy jak moja Merlin?

Zależy na jakie zapachy....

Przyjechałem z lasu, łupie drzewko i liczę krople deszczu. Pół godziny pada i na razie nadążam 🧐

Opublikowano

kuwa uslugodawca chiba mnie chciał wykończyć. podscialowe siano co to rosło od 2021 roku i dopiero teraz było skoszone przez rotor przepuścił .

szufla do ścielenia tymi trocinami potrzebna 🙉

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, HF86 napisał:

też kiedyś były fajne pomocniki. 

teraz toto ciapki podwórkowe co to lubią za myszami poganiać i na bociana pół nocy szczekać 😤

U mnie kiedyś była suka wzrostu może że 20cm. Ta była bezbłędna. Miała kilka miotów i tylko jeden szczeniak przejął te cechy. Ustawiała krowy nawet na stanowiska w oborze. Od kiedy dokonała żywota przez parę lat nie było dobrego psa. Harnaś jest od mojego kolegi. Jego ojciec, który wygląda tak samo, sam pilnuje stada 40 mamek z cielakami całą dobę. Ten kolega nawet pastucha nie włącza ani ogrodzenia nie poprawia. Harnaś jeszcze młody i dopiero mu szczenięce głupoty zaczynają przechodzić, ale zacząłem go brać do krów i swoje robi. Krowy też już wiedzą, że z nim nie ma lekko. W podwórku szczeka, przy krowach nawet się nie odezwie tylko urąbie raz i patrzy, co krowa na to. Jak trzeba to poprawi

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
HF86 napisał:

kuwa uslugodawca chiba mnie chciał wykończyć. podscialowe siano co to rosło od 2021 roku i dopiero teraz było skoszone przez rotor przepuścił .

szufla do ścielenia tymi trocinami potrzebna 🙉

tyś rzepaczanką nie podścielał.... tam to byś posłał qrwów

Opublikowano
5 godzin temu, jacor73 napisał:

Tak jak z podkładami kolejowymi, pkp płaci grube mln z ich utylizację, firmy sprzedają, a durne ludzie się cieszą z toksycznych  tarasików, schodów czy innych budowli ogrodowych.

hajs ma sie zgadzać a reszta to hvj 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Możesz zapłacić za dobrą szkołę ale klasy nie kupisz.

Co Ty pitolisz , niejaki Mietek Wachowski u tw Bolka był szefem gabinetu a jeszcze wcześniej osobistym kierowcą , to i ja się nadaje 🤷

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Mój kierowca musi mieć jaja, a Ty byś się mazał że 300 km od chałupy to za daleko 🤭🤭

Dalej będziesz śmigłowcem latać

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

U mnie kiedyś była suka wzrostu może że 20cm. Ta była bezbłędna. Miała kilka miotów i tylko jeden szczeniak przejął te cechy. Ustawiała krowy nawet na stanowiska w oborze. Od kiedy dokonała zeywota przez parę lat nie było dobrego psa. Harnaś jest od mojego kolegi. Jego ojciec, który wygląda tak samo, sam pilnuje stada 40 mamek z cielakami całą dobę. Ten kolega nawet pastucha nie włącza ani ogrodzenia nie poprawia. Harnaś jeszcze młody i dopiero mu szczenięce głupoty zaczynają przechodzić, ale zacząłem go brać do krów i swoje robi. Krowy też już wiedzą, że z nim nie ma lekko. W podwórku szczęka, przy krowach nawet się nie odezwie tylko urąbie raz i patrzy, co krowa na to. Jak trzeba to poprawi

Jeden zalatywał od przodu. Nie nadawało się to. Pojechałem kiedyś po jałówki a przywiozłem szczeniaka "panie bierz pan i sukę bo to się do niczego nie nadaje", nauczył wszystkie psy roboty a teraz odpoczywa na emeryturze

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

tyś rzepaczanką nie podścielał.... tam to byś posłał qrwów

wyka i grochowianka przez lata była od sąsiada. 

zawsze ze 100 bel tych drutów z chwastami i ziemią. 

Opublikowano
19 minut temu, bratrolnika napisał:

żeby on emerytury na skrzyżowaniu doczekał zanim się zastanowisz czy w prawo czy w lewo jechać???

Jeszcze na środku by za starą d46 zadzwonił z ogłoszenia 😜 a na koniec by  mu się odmieniło i z tego skrzyżowania zawrócił bo nie warto 😉 

Kuźwa, ale północny wschód mazowsza zlewa. Jest ktoś stamtąd? Poopowiadajcie chociaż, jakieś zdjątko deszcza. 👀👀

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał:

Mój kierowca musi mieć jaja, a Ty byś się mazał że 300 km od chałupy to za daleko 🤭🤭

Ja zgłaszam swoją kandydaturę 😁 tysiąc km od domu to też dom oraz mogę być prawie non stop po za domem. Jak potrzeba to i pije 😁 dużo

@stempos1980 giełdy jakie znamy to już historia. Fasolę czy paprykę już miałeś

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Jeszcze na środku by za starą d46 zadzwonił z ogłoszenia 😜 a na koniec by  mu się odmieniło i z tego skrzyżowania zawrócił bo nie warto 😉 

Kuźwa, ale północny wschód mazowsza zlewa. Jest ktoś stamtąd? Poopowiadajcie chociaż, jakieś zdjątko deszcza. 👀👀

U nas pokropiło a burza poszła obok wyglądało że okolice Ostrołęki dobrze deszczu dostały

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v