Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty sam nie masz co robić a jak was więcej by było to i głupot bysta się domyślali 

W niedzielę chyba siana robił nie będziesz...

muszę wszystko doprowadzić do końca i stan perfect musi być, przed wyjazdem na urlop. 

Opublikowano

Obróbki zakończone.

Brakuje bram i tynku.

Bramy może w piątek, tynk teoretycznie w lipcu, choć nie wiem czy na jesień nie przesunąć.

Konstrukcja dachu o powierzchni krycia 435m² - koszt 140350zł.

W uj drogo, ale mniej niż w kosztorysie zakładałem. I w sumie chyba to najważniejsze, można powiedzieć że zarobiłem🤭

20230613_142711.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

porzeczka byki puszczaj 😛🤪

Przywoź, chętnie wypożyczę. Tylko żeby nie srały na posadzkę🤣

Opublikowano

4 minuty temu, radekz200 napisał:

ale chcesz?

co to w ogóle jest ? stara szafa bestera ? bez fotek to nic mi to nie mówi takie pisanie . co z nim nie tak ? rozjechany ? spawany? 

Opublikowano
Agrest napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

porzeczka byki puszczaj 😛🤪

Przywoź, chętnie wypożyczę. Tylko żeby nie srały na posadzkę🤣

taki towar to proszę pana kosztuje grubsze pieniążki 😁 akurat parkę mam na zbyciu 😛

Opublikowano
6 godzin temu, Popier96 napisał:

Mam dwie rodziny z BF od Sowy, tych słynnych spod Bochni. Najmniej miodu przyniosły i szybko w nastrój wpadły. Ten rok pokazał mi, że jednak nad krainką łatwiej zapanować i fajnie same matkę ograniczają w czerwieniu. Generalnie, mniej obsługowe- przynajmniej u mnie. A co do tego wykładu, w Karniowicach też promował pięknymi opowieściami tą pszczołę. Skończyło się opowiadanie po pytaniu przez jednego z pszczelarzy dlaczego wprowadza do Polski pszczoły nie wpisane do ksiąg co jest łamaniem prawa i karalne. No i się zaczęło 🤣

Ja BF tylko od Lary. Mam odwrotne spostrzeżenia co do nastroju. Buckfast choćby miał czerwiu od cholery, pełno pszczół nie ciągnie mateczników. A w tym roku najsłabsza rodzina z krainką, ledwo pszczół w gnieździe, u góry 6 ramek i 30 mateczników. Pomogło dopiero zabranie matki do mini plusa i ścięcie mateczników. Wychowały sobie matkę po BF. Nie uda się - to pod buta i się będzie ciągnąć sprawdzonymi BF. Jak słyszę słowo "Alpejka" albo "Viktoria" to od razu mi ręce opadają. Dla mnie i przy moich pożytkach to tylko dwie metody likwidacji nastroju - albo odkład ze starą matką i zostawić jeden matecznik albo "metoda Kasiaka". Z izolacją za dużo zabawy w trzyramkowym. A tu się robi raz i spokój.

18 godzin temu, Bananek napisał:

zaciążoną wziąłeś?

Tak. Zamówiona na 20 czerwca.

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

cos taki radosny?

Bo myśli że mnie namówił na hodowlę🤭

Opublikowano

Teraz pociągnąć kolejne 15m w jednospadzie i można byki wstawiać. Żeby mi się chciało i był pewny pieniądz, to głupie by to nie było. 4ha za budynkiem ogrodzić i niech biegają. Zboże by przepuścił przez nie, kukuruszki nasiał...

20230613_142842.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v