Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Desperado napisał:

57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ludzie minister wyliczył że z 1 ha pszenicy jest ponad 9 tyś złotych , to jeden hektar uprawy  starczy żeby kupić beton na fundamenty pod mały domek 🤔 mądry człowiek ten minister a tak go rolniki nie lubią 😉

Jak się nie wybudujesz i nie ożenisz  za tego ministra,  to zostaniesz starym kawalerem.    :P

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

Na razie to jeszcze złotówki nie dał, tylko dużo obiecuje. Z suszowym też obiecywali w zeszłym roku i się na szumie skończyło.

ja o tym doskonale wiem i wolałbym żeby była cena na nasze produkty a nie jakieś gówniane dopłaty i jałmużnę

Opublikowano

Zobaczysz jak od sierpnia cała Polska będzie wywijać na wiejskich potańcówkach 🤭

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

No i pyknięte wreszcie 150km po okolicy motocyklem. Aż wstyd przyznać, że to pierwsza taka przejażdżka bez celu w &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005tym roku. &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_20230608_162750.jpg

IMG_20230608_162456.jpg

Poczekaj, niech @Pafnucy12 przeczyta...w niedzielę będziesz miał kolejną...razem z nim😎

Opublikowano
16 minut temu, DANDYS napisał:

o fajne kiedyś przyjadę , jak se lepsze auto kupie

Można tam do nich też przyjechać starszym autem, roku produkcji nie sprawdzają na wjeździe 

4 minuty temu, jahooo napisał:

Gdzie taka rekonstrukcja stoi ??

Kurde, byłem, a nie pamiętam 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Poczekaj, niech @Pafnucy12 przeczyta...w niedzielę będziesz miał kolejną...razem z nim😎

Nie sądzę....

Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał:

Też u was taka moda na urodziny dla swoich pociech, co tydzień festyn

20230608_140954.jpg

No a jak inaczej?

Znajoma ma trzy takie zjeżdżalnie to terminy pozajmowane sporo do przodu.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Można tam do nich też przyjechać starszym autem, roku produkcji nie sprawdzają na wjeździe 

boś lepszym przyjechał niż najlepszy na Podlasiu. 😉

• Haha 1
Opublikowano
Desperado napisał:

57 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: Ludzie minister wyliczył że z 1 ha pszenicy jest ponad 9 tyś złotych , to jeden hektar uprawy  starczy żeby kupić beton na fundamenty pod mały domek 🤔 mądry człowiek ten minister a tak go rolniki nie lubią 😉 Jak się nie wybudujesz i nie ożenisz  za tego ministra,  to zostaniesz starym kawalerem.    

👍 dobre 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

4tyś za samo robotę to najmniej a materiały twoje,nikt na metry nie układa chyba że chale gdziepłytyki duże  I niema docinania to za metr roboty biorą 60zł do 100zł

Jak nikt na metry nie układa? U nas wszystko na metrach 

Opublikowano (edytowane)

A u mnie nie jak jakieś duże powierzchnię to na metry a jak łazienki to nie ,czy kuchnię bo można siedzieć kilka tygodni nad jakąś łazienką a metrów mało,każdy bierze za robotę a to jakieś półeczki,spadki a to rozmaite zabudowy metrów nie na gonisz a czasu wymagają ,nawet na logikę jak masz krzywą ścianę  a prostą to tą krzywą dużej się układa wienc robota robocie nie równa.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Bananek napisał:

czy ja wiem....

a ja nawet wątpliwości nie mam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v