Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Właśnie miałem wizytę przedstawiciela firmy Bio Lider który zachwalał AzotPowera.Podobno ino roz prysnąć i samo rośnie😃. Stosował ktoś to,bo jakoś wierzyć mi się nie chce że 100gr na hektar jakiegoś cudownego proszku coś zmieni w wegetacji.

placka zapytaj on się zna 😂😂😂

10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Właśnie miałem wizytę przedstawiciela firmy Bio Lider który zachwalał AzotPowera.Podobno ino roz prysnąć i samo rośnie😃. Stosował ktoś to,bo jakoś wierzyć mi się nie chce że 100gr na hektar jakiegoś cudownego proszku coś zmieni w wegetacji.

Opublikowano
42 minuty temu, gregor1284 napisał:

Starmana wywrót z hdsem ma obok we wsi to do gnoju super by był

znajomy ma 2 szt 2setek to z mniejsza paką jest do gnoju a kiedyś żwir woziła a większą kiedyś buraki i otręby woził a dziś to stacjonarny silos bo wody nie spuścił na zimę 🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Bo lubię zapierbalać 

Ino trzeba żeby kto tobie dał ze 30 km zapier🔨alac biegiem 40 na godz a za to a skuterkiem z paralizatorem żebyś na 39 nie zwolnił

• Haha 2
Opublikowano
gregor1284 napisał:

41 minut temu, Łolek napisał:

Patrzcie jaka pszczoła 

Ładna rzecz.tez kiedyś kupię. Starmana wywrót z hdsem ma obok we wsi to do gnoju super by był

W starmanach ta skrzynia z tą przebitką trochę poyebana, mi dużo wygodniej się przełączało biegi w zwykłej 200...

Opublikowano

Myślisz że zmęczenie taki traktor odczuwa?

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ino trzeba żeby kto tobie dał ze 30 km zapier🔨alac biegiem 40 na godz a za to a skuterkiem z paralizatorem żebyś na 39 nie zwolnił

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bębny w kosiarce latają z prędkością nieodpowiednią do konstrukcji

Łeeeee tam.

Opublikowano
55 minut temu, bratrolnika napisał:

Na Łódź nie jedziesz przypadkiem??? 

Jakby co to na Szczecińskiej siedzę, zajedź, pogadamy 

Nie to koło komina mam takie piękne trasy, ale dzięki za zaproszenie, też po robocie możesz zajechać 

Opublikowano
18 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie, nie lepiej nie.Czyli tak jak myślałem że to g..... ale za to w h.... drogie.

Opublikowano
31 minut temu, marcin19071980 napisał:

W kieszeni napewno 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Łolek napisał:

W kieszeni napewno 

146zl za 100gr na Oczywiście opryski też są drogie ale tam jest jakiś wymierny i widoczny efekt a tutaj to inwestycja w szklaną kulę która nie wiadomo czy działa

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Babka jak gospodarstwo likwidowali i ojciec chciał ziemię w dzierżawę to dać nie chcieli, tylko sprzedać 

Wtedy nie miał za bardzo pieniędzy żeby kupić wszystko po tej cenie co chcieli, a w kawałkach nie chcieli 

Później wyszło że jednak ktoś inny wziął w dzierżawę 

Też rodzina ale dalsza. 

Później przyszły czasy dopłat to ojciec wtedy żałował że nie dał im tych pieniędzy co chcieli bo nie dość że by odrobił pieniądze to jeszcze d*pa by piekła że bierze dopłaty 

Chcieli kupić mieszkanie to sprzedali część pola nic nie mówiąc

Później wuja płakał bo jeden z dzierżawców chciał kupić za jedną wypłatę za mleko jego pół gospodarki 

Między czasie umarł dziadek, nawet po ciało nie miał kto pojechać 

Praktycznie tylko ojciec jeździł do dziadka do szpitala, reszta nie czasowa, zarabiała pieniądze 

Dziadek umarł w poniedziałek, w piątek był u niego ojciec 

Odrazu jak wszedł to dziadek go przeprosił i powiedział że przepierdolił całą gospodarkę 

Nie tak powinno to wyglądać 

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bębny w kosiarce latają z prędkością nieodpowiednią do konstrukcji

przynajmniej wiadomo skund sie wzieło UFO 🛸

to prawda że na zielonym agro show zapchali przyczepe samozbierającą że paski dali dymu ?

Opublikowano

to kup i sprawdz-ja tak zrobilem z blueN gdy saletra byla po 3200, teraz gdy jest po 1600 to raczej nie .. jesli nie bedzie padac to koncze z opryskami i nawozeniem na dzis..

sianko schnie samo..

13 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

no pisałem... nie zrozumiesz... spore ograniczenia u Ciebie... może to wychowanie, może inna trauma... ciągle wierzę że nie twoja to wina, że taki... taki jesteś .

na szczescie jeszcze do twojego stanu miedzy zetorkiem12 a pafnucym razy 2 jeszcze mmi daleko..

12 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

no i tak z Ciebie cisnę... naprawdę nikt nie ma ci czego pozazdrościć... i to nie złośliwie piszę... zostałeś się mocno w tyle i atakujesz, by wyśmianym nie być przed czasem.

rada dobra.

tak się zastanawiam... jak to kiedyś kopali?    napowietrzano jakoś?

to o mlocinach to bylo do wycieczki dzieci a nie twojego wujka.

face tkotry lata byl kapitane batorego to skoncyzl ta samo szkole rolnicza😂 co ja 

a czego mozecie mi zazdroscic jesli ja nic nie mam ?? wedlug ogarka przynajmniej..

chyba tylko tego ze procz walenia w klawiature potrafie internet do czegos wiecej wykorzystac...

wszelkie wasze klopoty z majatkami,rodzina,dzierzawami wynikja w duzej mierze z tego ze nie znacie przepisow,nie potraficie wyszukac odpowiednich paragrafow.

kpk a kpc to dla was czarna magia.

12 godzin temu, Karol6130 napisał:

Normalnie 

Jak kopali to pradziadek wieprza handlował 

Poszli na wódkę a wieprz do dołka zaglądał 

Studniarze krzyczeli ale nikt nie słyszał 

Dobrze że nie wpadł 

Później dziadek wiercił bo wody brakło 

Wpuścił studniarza do studni i tamten wiercił 

Jak trysło wodą to nie nadążył go wyciągać 

u nas gdy kopali studnie -pare metrow i dab czarny lezal- zasypywynaie  i od nowa. latwiej bylo nowa wykopac niz deba rozwalic.

12 godzin temu, Qwazi napisał:

Weź mi to napisz po polsku, bo czytam po raz kolejny i nie mogę zrozumieć...bo to, że nic w temacie dyskusji, we wcześniejszych fragmentach napisałeś, jakoś skapowałem...choć z trudem

jakos mnie to nie dziwi ze nie rozumiesz.. 

12 godzin temu, Łolek napisał:

Tam też byłeś taki mądry 🤔

gdzie ??

12 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

placek to zacofaniec z polski a ...w polsce b nawet parobkiem by nie był ...🤣🤣🤣

12 godzin temu, Desperado napisał:

Aaaaaaaaaaaaa, ale co, on się jąka?    :P no gdzie Małopolska jest A, toż byśmy nie wiedzieli jak chleb smakuje.  xD

i sa psychofanii  🤣

11 godzin temu, Strongman napisał:

Chłopaki jest taka sprawa,miałem kupić pole od sieroty i dawałem jej duży hajs i mieszkanie w mieście a onaze znajdzie kogoś innego co wiencej da a nikt do tej pory nie kupił tylko hwast rośnie a podpisałem w kursie że obrabiam,żeby renta szła bo wcześniej obrabiałem a ona ze ktoś kupuję daje więcej i chce żebym ja nie siał,a na zimę zaorałem i na wiosnę obrobiłem pod siew,kablować do kursu czy nie.

Ja dobry człowiekjestem ale whuj wali.

kiedy podpisywales ?? po 3 latach od podpisania umowy-pisemnej z data pewna- masz prawo pierwokupu, po cenie uzgodnionej...musiales na 10 lat podpisac wedlug starych przepisow. 

4 godziny temu, Bananek napisał:

Skąd ja to znam.... Tylko, że Ty u obcej, a mi teście zrobili taką niespodziankę. Na szczęście tylko zyskałem na tej sytuacji, bo już szósty rok idzie jak nie mam z nimi kontaktu. 🤣

poznali sie na tobie jak i ja ?🤣

48 minut temu, marcin19071980 napisał:

poczytaj i bedziesz wiedzial-tylko nie reklame firmy . wedlug badan sa efekty -tylko troooche mniejsze niz firmy podaja.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Babka jak gospodarstwo likwidowali i ojciec chciał ziemię w dzierżawę to dać nie chcieli, tylko sprzedać 

Wtedy nie miał za bardzo pieniędzy żeby kupić wszystko po tej cenie co chcieli, a w kawałkach nie chcieli 

Później wyszło że jednak ktoś inny wziął w dzierżawę 

Też rodzina ale dalsza. 

Później przyszły czasy dopłat to ojciec wtedy żałował że nie dał im tych pieniędzy co chcieli bo nie dość że by odrobił pieniądze to jeszcze d*pa by piekła że bierze dopłaty 

Chcieli kupić mieszkanie to sprzedali część pola nic nie mówiąc

Później wuja płakał bo jeden z dzierżawców chciał kupić za jedną wypłatę za mleko jego pół gospodarki 

Między czasie umarł dziadek, nawet po ciało nie miał kto pojechać 

Praktycznie tylko ojciec jeździł do dziadka do szpitala, reszta nie czasowa, zarabiała pieniądze 

Dziadek umarł w poniedziałek, w piątek był u niego ojciec 

Odrazu jak wszedł to dziadek go przeprosił i powiedział że przepierdolił całą gospodarkę 

Nie tak powinno to wyglądać 

Słyszałem o przypadku, dwoje dziadów pod 70-tke, spore gosp , yebali przy mlecznych chociaż wypowiadali się, że już sił nie ma, mieli syna, chłopak chętny by to przejąć ale starzy NIE bo im szkoda, jak chce to niech od nich to kupi bo im też nikt darmo nie dał, a chłopak zapierdalał u germańskiego baora... Masakra jednym słowem taka rodzina

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

na szczescie jeszcze do twojego stanu miedzy zetorkiem12 a pafnucym razy 2 jeszcze mmi daleko..

No tylko że sam sobie ocenę wystawiasz...

Może posłuchajmy opinii tu piszacych?

Opublikowano
49 minut temu, Łolek napisał:

Nie to koło komina mam takie piękne trasy, ale dzięki za zaproszenie, też po robocie możesz zajechać 

Dziś prywatę łatwię, prywatnie, a nie służbowo tu jestem 

Nie wiem ile mnie tu przetrzymają, jak w miarę szybko ogarną to może i zajadę na jaką kapuczine

Dzięki za zaproszenie 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

to kup i sprawdz-ja tak zrobilem z blueN gdy saletra byla po 3200, teraz gdy jest po 1600 to raczej nie .. 

😂

🤣

No i jakie wnioski ...Jak takie co pisałeś do szefa to znaczy że nie wiesz czy to działa czy nie ....ot produkt właśnie dla takich idiotow 🤭

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Chińczyk za 200 zł dał radę 

Rozpier🔨lił schody w drobny mak

Kurły nie chciały się odkleić, że trzeba był centymetr po centymetrze kuć

IMG_20230530_111016.jpg

ładna kopia boscha

19 minut temu, Bananek napisał:

sram na ich ziemię

to bedzie tam przenawożone

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v