Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Warto taki podnośnik ratować? Nie chce wyżej podnosić jak max pół pierwszego tłoczyska, olej jest, ale puszcza. Leży w garażu, a czasami taki niższy by się przydał. Tłoki nie porysowane tylko pewnie uszczelnienia zdechły. 

Tak w ogóle to co to za model?

IMG_20230510_165506.jpg

Skamet1,6A.Mam taki do Busa.Na złomie znalazłem.Jak tłok OK to około 30zl remont jak samemu.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Na chol...ci ta próchnica.Ja mam rozkaz albo to naprawić albo na złom wywalić bo miejsce zajmuje

IMG_20230510_184645_796.jpg

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na chol...ci ta próchnica.

Pogadamy za miesiąc, będzie nie jak nowy tylko nowy zostaną tylko przekładnie oczywiście na nowych łożyskach i uszczelniaczach wszystko nowe już leży 

Opublikowano (edytowane)

Pozbyłem się RCW ze 4lata temu.Nie mam gdzie tego złomu już trzymać.Przeszedlem na krede granulowaną.

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pozbyłem się RCW ze 4lata temu.Nie mam gdzie tego złomu już trzymać.Przeszedlem na krede granulowaną.

Robiłem kredą trochę taniej wychodzi kopalniane, we dwóch robimy ten,, projekt,, bo to potrzebne dwa dni w roku 

19 minut temu, DANDYS napisał:

a ja mam na sprzedaż jak nowy rcw

Pokaż 

41 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na chol...ci ta próchnica.Ja mam rozkaz albo to naprawić albo na złom wywalić bo miejsce zajmuje

IMG_20230510_184645_796.jpg

Co to za pumpa 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

sam mieszkasz ?? nie masz zadnych urzadzen elektrycznych , to chhyba niemozliwe zeby tyle nie wyciagnac.

4 ludzi w domu, jakby się załapało na limit 3000 kWh to by jeszcze sporo rezerwy zostało... Jakby przydziadować to niewiele ponad 2000 kWh się zużyje za rok.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Łolek napisał:

Robiłem kredą trochę taniej wychodzi kopalniane, we dwóch robimy ten,, projekt,, bo to potrzebne dwa dni w roku 

Pokaż 

Co to za pumpa 

Stallkamp.Za darmo kiedyś dostałem i tak leży.Dwie krzywki do wymiany bo kamień wzięła.Musze jutro podzwonic i zamówić.Ze 100€ za sztukę jak nic będzie.

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

4 ludzi w domu, jakby się załapało na limit 3000 kWh to by jeszcze sporo rezerwy zostało... Jakby przydziadować to niewiele ponad 2000 kWh się zużyje za rok.

Ja płacę rocznie za zużycie ok 1200 kWh. Nie wiem, czy w ogóle składać ten kwit

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

trzeba bedzie prowadzic rejestr zjedzonego miesa,-na ,zamrazarce lodowce lista,kto ile i kiedy zjadl z podpisem ,co miesiac podsumowanie, wysylane do arimr na koniec roku  ktore bedzie porownywane z liczba mieszkancow, ich apetytem i iloscia miesa uzyskanego z kazdej sztuki, jeszce nie doprecyzowano co z goscmi i czy zwierzeta domowe tez beda liczone...........

Tak tak. Jeszcze będę srał na wagę i liczył ile z mięsa a ile z sera 🤦

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ja płacę rocznie za zużycie ok 1200 kWh. Nie wiem, czy w ogóle składać ten kwit

Najwięcej żre piekarnik - co drugi dzień chleb. A robić pieca na drewno to już mi się nie chce załatwiać... 

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Najwięcej żre piekarnik - co drugi dzień chleb. A robić pieca na drewno to już mi się nie chce załatwiać... 

Nie mam pojęcia, co u mnie ile prądu zużywa. Nie kontroluję tego. Rocznie zużywam ok 7 tys kWh, z czego za jakieś 1,2 tys płacę, bo o tyle mi się zwiększyło zużycie od czasu, kiedy była zamontowana fv

17 minut temu, radekz200 napisał:

dobra wentylacja będzie? 

IMG_4506.jpeg

Tak jakoś mało...nowocześnie...jak na Ciebie...

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nie mam pojęcia, co u mnie ile prądu zużywa. Nie kontroluję tego. Rocznie zużywam ok 7 tys kWh, z czego za jakieś 1,2 tys płacę, bo o tyle mi się zwiększyło zużycie od czasu, kiedy była zamontowana fv

Ja tam nie wierzę w te fotowoltaiki... Na pewno nie przy takim zużyciu jakie jest teraz a rosnąć raczej nie będzie... 

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

To jest temat rzeka Piotrze...

Domowników w skali lat przybywać nie będzie tylko wręcz odwrotnie... Bajery typu zmywarki czy ekspresy do kawy to potrzebne mi jak świni siodło... Zobaczy się. Kwoka tej wiosny dużo zeżarła... Wiosenny rzut brojlerów i trochę perlikom, żarówka 100W a pewnie łącznie świeciła z 5 tygodni 24h na dobę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v