Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Nie wykręcałem nigdy, ale np w trolu jest bez regulacji,więc tylko siatka,a dławienie powoduje sama średnica przepływu w dławiku. Gdyby miał regulacje musiałaby być śruba nastawcza, sprężyna i zaworek. Tak mi się wydaje 

Pany siał ktoś łubin poznaniakiem? Da się na kółkach wysiewających do zboża? Bo mi się nie widzi przekładać

Groch sialem i 200 kg bez problemu, a jak kręciłem próbę to nawet i 280 mi wyszło na rolkach od zboża 

• Thanks 1
Opublikowano

Jak się wkopali, to trzeba było jakoś wyjechać. Ktoś z tej akcji zrobi fotorelacje i wrzucił na forum. Niektórzy nie wiadomo o co mają ból czterech liter. Trochę luzu i dystansu by się przydało.  

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Przejrzałem na szybko galerie a tam pokaz zdjęć z własnej nieudolności.Chyba specjalnie zakopują te parchy żeby się tym szczycić w internecie.

Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie będziemy sie licytować jaką kto ma glebę 

O dokładnie , ale u was na zachodzie są lepsze ziemie 🤷 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

3600 bez obciążników, nie wiem ile 7245, pewnie lekko lżejszy. Ale seria super ma inaczej rozłożony nacisk na osie, co powoduje, że zupełnie inaczej się zachowuje. Do tego szybka skrzynia i rewers

A co w tej super jest takie super 🤔 przecież to xx40 z inną kabiną

@Qwazi Mariusz brać takiego malowańca 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/siewnik-rolmasz-kutno-poznaniak-6-so43-3-b-2-7m-skrzynia-olejowa-CID757-IDU3wNM.html?reason=observed_ad

Chłopy ale dziś się narobiłem , gnój od byków widłami 💪 , jest jeszcze pary 😛

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

600+ w oryginale.

470 po rabatach i tylko oryginał bo zamienników nie ma

15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co to 🤔

Włącznik podnośnika do mfa 

@6465do womu ten okrągły coś koło 100 na miejscu mają 

• Sad 1
Opublikowano
Łolek napisał:

W życiu bym nie dał. A co tam otwór inny jak standard? Wątpię. Jakiś uniwersalny bym kupił i przelutował.

Opublikowano
58 minut temu, Łolek napisał:

Kto zgadnie ile to 

16813133778665240496127404812081.jpg

A ten by nie podeszedł?

Screenshot_20230412-182801_Chrome.jpg

Opublikowano
34 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Przejrzałem na szybko galerie a tam pokaz zdjęć z własnej nieudolności.Chyba specjalnie zakopują te parchy żeby się tym szczycić w internecie.Bo innego wytłumaczenie nie widzę.Nikt normalny nie zakopuje traktora pod sam most i później nie robi sesji z jego wyciągania.

Bieda intelektualna znaczy się 

Opublikowano
21 minut temu, Łolek napisał:

Włącznik podnośnika do mfa 

@6465do womu ten okrągły coś koło 100 na miejscu mają 

W Lipinach?

8 minut temu, PRIMO napisał:

A ten by nie podeszedł?

Ten ma 2 pozycje mam taki za siedzeniem. Nie wiem po co. A ten co Marek kupiła 3 w podłokietnik.

Opublikowano
33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

O dokładnie , ale u was na zachodzie są lepsze ziemie 🤷 

🤔

@Qwazi 🤔

💪😛

Czy lepsze to nie wiem,wiem jedno my inaczej podchodzimy do tego

7 minut temu, Strongman napisał:

Po wiele siarczan 

Wyebałem się bo zamówiłem i nie zapytałem o cenę. Przywieźli paletę po 2800/t

Opublikowano
38 minut temu, Leszy napisał:

Jak się wkopali, to trzeba było jakoś wyjechać. Ktoś z tej akcji zrobi fotorelacje i wrzucił na forum. Niektórzy nie wiadomo o co mają ból czterech liter. Trochę luzu i dystansu by się przydało.  

Któren to taki ambitny? 

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Czy lepsze to nie wiem,wiem jedno my inaczej podchodzimy do tego

Wyebałem się bo zamówiłem i nie zapytałem o cenę. Przywieźli paletę po 2800/t

U mnie mieli przywieść na skład, ten sam co u ciebie to coś koło 65 za worek.

Opublikowano
soltys48 napisał:

Wyebałem

Dziś doświadczyłem tego co Ty koło Tomka 6465. Pękł mi pasek w Suwałkach. I to nie ten od spodni. 😉

Ale za to hardoxy zamówione. Za 7szt 320 zł. Jak za darmo.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Bananek napisał:

W życiu bym nie dał. A co tam otwór inny jak standard? Wątpię. Jakiś uniwersalny bym kupił i przelutował.

Tak jest w środku 

Michał po śmierci nie będzie potrzebny 😉

16813190018866915205978523279304.jpg

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

U mnie mieli przywieść na skład, ten sam co u ciebie to coś koło 65 za worek.

Ten niedawno był po 55

11 minut temu, Bananek napisał:

Dziś doświadczyłem tego co Ty koło Tomka 6465. Pękł mi pasek w Suwałkach. I to nie ten od spodni. 😉

Ale za to hardoxy zamówione. Za 7szt 320 zł. Jak za darmo.

Tam gdzie mówiłem?

Opublikowano
36 minut temu, PRIMO napisał:

A ten by nie podeszedł?

No niestety 

30 minut temu, 6465 napisał:

W Lipinach?

Ten ma 2 pozycje mam taki za siedzeniem. Nie wiem po co. A ten co Marek kupiła 3 w podłokietnik.

Tak w Lipinach 

• Thanks 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

Tam gdzie mówiłem?

Tak. Chętnie wzięli na warsztat.

Łolek napisał:

41 minut temu, Bananek napisał:

Tak jest w środku 

16813190018866915205978523279304.jpg

Wow. 4 rezystory do diod podświetlających.

Opublikowano

@Aktywnyrolnik7245zobacz jak to jest obsrane farbą na parchy omazane że się rzygać chce  już by lepiej nic nie robili 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

W tym od 61 piny inne?

Tak całkiem inne przyłącze, a do serii 64 nie ma zamienników i dlatego taka cena 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v