Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Z firmy odbierali do grudnia za free przy tworzywach w gratisie dostawali do utylizacji teraz musimy dopłacać za makulaturę a kartony i pudełka poszły po 300% do gory

To ich nie biorę. Biorę palety bo się sprzedają.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

To po co było przychodzić na spotkanie organizacyjne i zapewniali że biorą tą robotę. Auta kupione, umowa z pralnią podpisana na 4trasy. A w poniedziałek przyszło 2 trzeci napisał SMS że zaspał to szef mu kazał przyjść we wtorek to nie przyszedł i przestał tel. Odbierać. Coraz mniej odpowiedzialnych ludzi. Ale mi to się podoba bo doceniają tych co chcą pracować.

to tylko roszczeniowcy i lekkoduchy na zieloną trawkę i beczeć o zasiłek. 

dla fachowców z każdej branży zajęcie się znajdzie. 

to tylko oczyszczenie atmosfery. 

jak u kumpla w zakładzie 

cały zeszły rok cwaniaczyli z uśmiechem na mordzie 

a co mnie zwolni?

I zwolnił 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Panie Pafnucy no widziałeś jak siałem 🤔

No nie.

Pokaż, albo napisz jak tam ...wrażenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jeszcze każą zabrać dwie palety ułożonych kartonów. Tylko muszę znaleźć skup makulatury 🤔

Daleko,  ale Lobo Zwoleń kiedyś kupowało, a nie widm czy nie jest kilka filii w Polsce.

Albo pogadaj z producentem pelletu. Np tona makulatury za pół tony pelletu😜 Miałbyś tanie grzanie.

8 minut temu, radekz200 napisał:

Chcesz to Ci przywiozę kawałek betonu i młotek i sobie postukasz przez swieta i powiesz czy dobry procent był?

Dawaj, ale trzymasz w ręku, ja tłukę młotem🤭

Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał:

To ich nie biorę. Biorę palety bo się sprzedają.

Tak u mnie się ma sprawa nawet nam się nie opłaca na skup zawieść gdzieś tam bo więcej na paliwo się wyda i straci czas na załadunek dla chlopakow

12 minut temu, HF86 napisał:

papierosy 

Duży zakład pracy jak 300osob ale odprawy dostaną itp 

Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

Tak u mnie się ma sprawa nawet nam się nie opłaca na skup zawieść gdzieś tam bo więcej na paliwo się wyda i straci czas na załadunek dla chlopakow

Duży zakład pracy jak 300osob ale odprawy dostaną itp 

to jedna z 4 zmian. 

zazwyczaj umowy krótkoterminowe, także raczej duża figa. 

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Nie chcą ludzie pracować. Ty Chic udajesz to ci się należy😉

A umowę o pracę dają, czy tylko śmieciówka, z kasą też pewnie nie za bogato. Przy dzisiejszych stawkach mandatów, praca kierowcy nie jest już taka atrakcyjna.

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jaki on Polski? Kupił kolega taki i wkurwiony bo azotu ma coś koło 40 zamiast 46

Jak kiedyś o tym pisałem w cenach nawozu, to gimbusy się rzucały, że się nie da mocznika wyprodukować poniżej 45% N

Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

A umowę o pracę dają, czy tylko śmieciówka, z kasą też pewnie nie za bogato. Przy dzisiejszych stawkach mandatów, praca kierowcy nie jest już taka atrakcyjna.

Ja mam na czas nie określony, auto do domu i atmosfera spoko. Co do kasy za mało żeby się chwalić a za dużo żeby rezygnować z roboty. 

Ja to uważam że ludzie odpowiedzialni to mają pracę i nie szukają a takie latawce to im nic nie pasuje.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Raczej amatorsko, krzywizny duże ale kupy się trzyma.

Ja spawarki nie mam ale ojciec ma.

a to i tak nie pod jednym dachem wszystko??? 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Ja mam na czas nie określony, auto do domu i atmosfera spoko. Co do kasy za mało żeby się chwalić a za dużo żeby rezygnować z roboty. 

Ja to uważam że ludzie odpowiedzialni to mają pracę i nie szukają a takie latawce to im nic nie pasuje.

Pracy to jest od groma i nie pracuje ten kto nie chce. Problem to jest z wysokością pensji i z umowami śmieciowymi.

Opublikowano
4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki jest 😛 , to jest robota aż pasuje jeszcze dobrać ze 20 ha 

@Pafnucy12 o tu 👇 @soltys48 Przemek siało się 🤷

IMG_20230406_133842_320_HDR.jpg

IMG_20230406_133839_195_HDR.jpg

no chociaż raz coś Ci się spodobało...

no już myślałem że na olx agregat wystawisz, jako nieużywany..

Opublikowano

jak na emerytury zaczną przechodzić roczniki 1970-78 to skończy sie problem ze śmieciówkami i pensją, pracownik będzie cenny niczym złoto, popatrzcie, ile w rocznikach po 1990 roku jest osób w stosunku do lat 70-tych, mniej niż połowa

Opublikowano

Urzekli mnie, aż łezka w oczęta napływa. Wystarczy wydać pieniądze, by ktoś pamiętał o życzeniach🤭🤭🤭🤣🤣🤣

Screenshot_20230406_175508_Gmail.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Potrzeba jest matką wynalazku😉

Ten wynalazek był już 10 lat temu tylko w innym miejscu i w nieco innej konstrukcji. Parę lat może wytrzyma, a co będzie za miesiąc, rok, dwa to nic nie wiadomo.

Senior stwierdził, że ma w d... sadzenie, pierwszy rok na spokojnie ale jak się włączyła żona to od razu gadka, że jak najszybciej... Ale przynajmniej się pojadło. 

19 minut temu, Leszy napisał:

a to i tak nie pod jednym dachem wszystko??? 

Pod jednym ale tego klonkra to nie używam, chyba, że trzeba wrota w stodole otworzyć to go przesunąć, ta franca ze 30 kilo najmniej waży.

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał:

Dokładnie, co się nieraz na takiego co to mu tatuś za wszystko płaci nawku....  Ciekawe tylko co będzie jak ojca zabraknie

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki jest 😛 , to jest robota aż pasuje jeszcze dobrać ze 20 ha 

@Pafnucy12 o tu 👇 @soltys48 Przemek siało się 🤷

IMG_20230406_133842_320_HDR.jpg

IMG_20230406_133839_195_HDR.jpg

Masz lux traktor, kup mu pług 4skiby i talerzówkę 2,7m i na UJ co kolejny traktor?

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 bardzo ładnie to wygląda. Jak zetor sobie radził?jakim biegiem siales?

Bardzo dobrze idzie jak dzik , od miedzy jechałem 1 szosową , dalej już 2  , szybciej już  chyba nie ma sensu bo wał napiernicza ziemią bryłami w redlice siewnika 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v