Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

21 minut temu, Qwazi napisał:

A właśnie...w ramach edukacji Belarusa, możesz mu ten nawóz...rozsiać...razem z Piotrem 🤔. Zrobita pokaz...taka forma dydaktyczna🤗

Zrobimy pokazy, zaprosze ludzi, moze jakis sponsor sie trafi. A dodatkowo dodam ze jest to przy drodze krajowej wiec zainteresowanie innych bedzie i bedą sie zatrzymywać i podziwiac. A po wszystkim zrobimy maly poczestunek w remizie

👍😁

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Nie istnieje taki. Chciałbym móc doradzić inaczej. 

Dostarczę więcej opon to se bandy zrobicie ;) 

Bez odpalonego silnika. Po odpaleniu zarówno stop jak i sygnał działają. 

po to był akumulator, aby działały postojowe bez odpalonego silnika, wytrzymywał max 2 lata

ja przerobiłem na moduł ładowania , to z rok dłużej, bo w zimie zawsze zapominało się doładowywać

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Za mały mróz

Wszędzie koleiny i po ścieżkach co 2x jesienią jechane

A czym bliżej morza zapadł się

Jutro ręcznie jak będzie przymrozek morze trzeba obsiać

IMG_20230329_065843.jpg

a ja dziś ostatnie pole zrobił :D

336373197_239725218499855_6990161497631910806_n.jpg

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie ma iskry bez Aku.

w 125 jest niezależnie, w 175 zależy od instalacji, było chyba ze 4 wersje

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

Kup coś taniego i do tego prostownik podtrzymujący żywot akumulatora. Znając życie śmigniesz tym roku ze 100km ;) 

No tak. A i tak tylko na jeden sezon i na przyszły rok kolejny. Chodzi o to który lepszy żelowy czy tradycyjny.?

Edytowane przez 6465
Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

a ja dziś ostatnie pole zrobił :D

336373197_239725218499855_6990161497631910806_n.jpg

kurła niech tylko ojciec zobaczy....

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Tragedii nie ma. Weź takie cuś i walnij saletry. Mniej roboty i kosztów, niż przesiewać. Poza tym, żeby przesiać trzeba by poczekać, aż da radę wjechać. Hektar można rzucić z garści. Jak nie umiesz...zaproś Piotra😉🤭

images (1).jpeg

ja już ponad dwa ha z wiaderka. 

600 kg posypane, aż żal patrzeć jak psienica głodna 🥺

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

No tak. A i tak tylko na jeden sezon i na przyszły rok kolejny. Chodzi o to który lepszy żelowy czy tradycyjny.?

Tradycyjny. Jak byś był bliżej dałbym ci taki z w211 od SBC no nie do zabicia bestia. 

3 minuty temu, 6465 napisał:

ciapek ledwo wrócił bo awarię ma.

Zaraz Pietrowi świat wywrócisz ciapek się nie psuje 😜 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Zaraz Pietrowi świat wywrócisz ciapek się nie psuje 😜 

Jak więcej stoi niż robi to nie ma prawa się zepsuć w trakcie roboty, choć kilka razy skrzynię zakleszczyłem i raz mi ropy brakło.

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Tragedii nie ma. Weź takie cuś i walnij saletry. Mniej roboty i kosztów, niż przesiewać. Poza tym, żeby przesiać trzeba by poczekać, aż da radę wjechać. Hektar można rzucić z garści. Jak nie umiesz...zaproś Piotra😉🤭

images (1).jpeg

wygodne to?

sieję później po kartoflach, z takiej wiązanej płachty... może tym by było przyjemniej...

ile tu wejdzie nawozu?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

wygodne to?

sieję później po kartoflach, z takiej wiązanej płachty... może tym by było przyjemniej...

ile tu wejdzie nawozu?

Tańsza opcja - przejdź się po strychu albo spytaj żony czy nie wala się jej gdzieś stara emaliowana miska, może być obita. Do uszu wiążesz pasek i gotowe. Jak masz trochę brzucha, że ma się na czym oprzeć to idealne.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Jak więcej stoi niż robi to nie ma prawa się zepsuć w trakcie roboty, choć kilka razy skrzynię zakleszczyłem i raz mi ropy brakło.

Moja dziś poszła z bronami 5tkami w świeżą orkę awarja była na 9 hektarze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v