Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Zejdzie cały post 

20230318_122736.jpg

I na co po co  to 

Młody jesteś ale światu nie przeżyjesz  też kiedyś taki byłem 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, malaczarna napisał:

Był któryś może na targach z Kolwalczykiem?

A Pani by chciała? 

Się możemy jutro kajtnąć...moturem...

Na targi znaczy, bo Kowalczyka to może nie być....

8 minut temu, Łolek napisał:

I na co po co  to 

Nie podcinaj skrzydeł....

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
14 minut temu, Łolek napisał:

I na co po co  to 

Wszystkich pieniędzy też sam jeden nieogarnie. Czasami trzeba się podzielić 

Opublikowano
28 minut temu, hubertb napisał:

Nie wystarczy że silnik skoryguje ciśnienie na głównym reduktorze ;) Generalnie ta komputeryzacja jest piękna bo ustawiasz dawkę trzymasz prędkość mniej/więcej i niczym się nie przejmujesz. 

On nie ma komputra 🤷 tak jakby ilość która idzie z rozdzielacza na przelew sterowała ciśnieniem podawanym na rozdzielacz. Zawór ręczny do ustawiania ciśnienia nie jest z przodu rozdzielacza przed sekcjami tylko za, jeden wąż idzie do zbiornika a drugi do takiej puszki. Nie wiem jak to się nazywa nawet bo nigdzie nic o tym nie mogę znaleźć 

Opublikowano
19 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A Pani by chciała? 

Się możemy jutro kajtnąć...moturem...

Na targi znaczy, bo Kowalczyka to może nie być....

Nie podcinaj skrzydeł....

Myślałam że któryś był naocznym świadkiem. Nic z przejażdżki nie mam kombinezonu. Ale możemy moim autem mam nowe zawieszenie 

Opublikowano
40 minut temu, konteno napisał:

o to to , nawet takiego jarka mergnera żonka zostawiła także szkoda jego zachodu ,czasem samotność lepsza niż użeranie się z kimś czy męczenei soba kogoś 

Los przekorny jest. czasem jak w raju czasem jak w piekle. Na dobre i na złe, w zdrowiu i w chorobie. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Zrób tego zdjęcie ciekawe rozwiazanie. 

Tak na mój chłopski rozum to działa podobnie jak LS. Tyle że nie zmienia się wydatek pompy a ilość która idzie na przelew/rozdzielacz 

Opublikowano
11 minut temu, malaczarna napisał:

mam nowe zawieszenie 

Nie będę pisał, co sobie pomyślałem🙆🤭

37 minut temu, Łolek napisał:

I na co po co  to 

Marek, a Ty byłeś... młody 🤔😉

Opublikowano

przerwa na kawe- pogoda piekn a,pola obeschnieta i jakos ruchu nie widac,sami malorolni wyjechali w wolna sobote..

57 minut temu, malaczarna napisał:

Był któryś może na targach z Kolwalczykiem?

przed chwila sialem u jednego nawoz, jest  ponad 100 tysiecy, ja tylko po matce..

Opublikowano
47 minut temu, Łolek napisał:

I na co po co  to 

Myślę że za 5 lat to kupię 

Ale bardziej zależy mi na działce przy moim 

Jedną co zbieram raczej kuzyn weźmie, pole przy jego i kiedyś wydzielone z ich działek 

A domowe to z kuzynem mają przez miedze,  a wpieprzać się sąsiadowi w plac to czyste sk...

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

To jak za darmo. Nawet gdy karczować by trzeba było. 

Za karczowanie brzózek które wyrywam tyle 

Przy krótkiej dzierżawie to czysta głupota tyle płacić 

Gdyby to było moje pole nawet bym się nie zastanawiał 

Ostatnie za hektar 6z jeden położył 33 tyś brzózek w opór 

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Myślę że za 5 lat to kupię 

Ale bardziej zależy mi na działce przy moim 

Jedną co zbieram raczej kuzyn weźmie, pole przy jego i kiedyś wydzielone z ich działek 

A domowe to z kuzynem mają przez miedze,  a wpieprzać się sąsiadowi w plac to czyste sk...

Ty tak myślisz ale inny by to zrobił😁 Nie takie kwiatki się zna🤔

• Like 3
Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

przerwa na kawe- pogoda piekn a,pola obeschnieta i jakos ruchu nie widac,sami malorolni wyjechali w wolna sobote..

przed chwila sialem u jednego nawoz, jest  ponad 100 tysiecy, ja tylko po matce..

Tym Kowalczykiem co go wygwizdali i musiał się ewakuować czy ktoś z was uczestniczył w tej wielkopomnej chwili

Opublikowano
39 minut temu, malaczarna napisał:

Myślałam że któryś był naocznym świadkiem. Nic z przejażdżki nie mam kombinezonu. Ale możemy moim autem mam nowe zawieszenie 

No jak zawieszenie nowe, no to bardzo chętnie....🤭

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Ty tak myślisz ale inny by to zrobił😁 Nie takie kwiatki się zna🤔

Wpierdzielić się kuznowi, sąsiadowi w działkę gdzie ona była wydzielona z gospodarstwa pradziadka, która jest przez miedze z gospodarstwem, i na dodatek za tą działką jest znowu jego działka to kim trzeba być 

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

Pustki na polach, pojedyncze traktory z rozsiewaczami. Większość pól z pszenicami jeszcze nie dostała nawozów. Glebogryzarka przygotowana ale na poniedziałek coś deszczu wróżą. To nie ma co, jeszcze dość czasu. 

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Wpierdzielić się kuznowi, sąsiadowi w działkę gdzie ona była wydzielona z gospodarstwa pradziadka, która jest przez miedze z gospodarstwem, i na dodatek za tą działką jest znowu jego działka to kim trzeba być 

Sąsiadem 

Opublikowano

Chciałbym kiedyś spróbować jak to jest z kobietą, ale tak na spontan żadna ze mną nie pójdzie. Do agencji się wybiorę jak będę starszy, bo teraz nie jestem jeszcze gotowy. Gregor. Nie wiesz ile tam kasują za godzinę?

Karol. Pan był kiedy w agencji?

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

E, nie. To gmina Michałowo. To już prawie Lubelszczyzna. U mnie jedynie gość wczoraj zabawił się w marzannę i pożegnał wiosnę. W sumie to już wszystko pożegnał. 

https://isokolka.eu/suchowola/49654-odnaleziono-cialo-mezczyzny-ktory-wczoraj-skoczyl-do-rzeki-z-mostu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v