Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tomek tylko skąd brać cielaki jak w okolicy coraz mniej krów 🤷

Marcin, pogadaj z handlarzem i ci nawiezie. Ja miałem takiego znajomego to wiedział co potrzebuje i jak miał to przywoził a jak mnie w domu nie było to do kojca wpuszczał a kasę płaciłem jak przyjechał następnym razem.

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

ja napiszę...

jednym więcej , a drugim mniej....:D

To ty jesteś jednym czy drugim

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jadę właśnie przywieźć. Jakbyś chciał to simentale jałówki po 1300 netto są. Takie koło 80-90 kg 

Ja bym się nawet nie zastanawiał jak bym chciał kupić.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Miałem zapytać ile ha ci wpadło, ale widzę że napisałeś że to nie ty kupujący

U mnie nie da rady żeby coś takiego wpadło 

Brak pola, chyba żeby zacząć uprawiać sk***ysyństwo i chodzić podbijać cene dzierżawy na gębę 

Ta działka co opisałem też dochodu nie przyniesie 

W 70% długości pola jest las od południa

Tylko liczyć że uda się to kupić za 3 lata 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jadę właśnie przywieźć. Jakbyś chciał to simentale jałówki po 1300 netto są. Takie koło 80-90 kg 

A bycki tam są jeśli tak to za ile możesz podesłać kontakt 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tomek tylko skąd brać cielaki jak w okolicy coraz mniej krów 🤷

Jak dobrze pogada i będzie grzeczny to... 🤷

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

To ty jesteś jednym czy drugim

...a która jest godzina?   :D

Opublikowano
1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

Teraz postaram się poprawnie we dług litery prawa, od 41 km na gdzinę 1200.Jak dam radę wstawię mandat nie mój wymysł.

To ładnie. To mój z przed podwyżki 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ja bym się nawet nie zastanawiał jak bym chciał kupić.

Miejsce mnie ogranicza i fundusze nie ukrywajmy trochę też... Jadę po 4 ale mieszańce miesięczne. 

1 minutę temu, damianos95 napisał:

Z 3-4 stówki drożej pewnie. Będę to zapytam i dam ci znać 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Podeślij zdjęcia na Messengera 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

U mnie nie da rady żeby coś takiego wpadło 

Brak pola, chyba żeby zacząć uprawiać sk***ysyństwo i chodzić podbijać cene dzierżawy na gębę 

Ta działka co opisałem też dochodu nie przyniesie 

W 70% długości pola jest las od południa

Tylko liczyć że uda się to kupić za 3 lata 

Jeśli mówisz że dochodu z tego nie będzie to po co to kupować???

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał:

Mogę robić za balast z tyłu ale nie za szybko

Śladowe ilości tego maku to nie makowiec. 

No nie, piasku może nie być i z tym balastem to też bym uważał,   :D  przypomniał mi się w związku z tym pewien kawał, było dosyć rozwiązłe towarzystwo młodych ludzi i jedna dziewczyna zrobiła chłopakowi loda, po chwili przebiera ustami, pluje, on pyta co jej jest, panna na to że ma w ustach sam piach, a on jej odpowiada - a nie to nic takiego, przed godziną brałem Jolkę od tyłu, a ona wcześniej jadła makowiec.

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, Krzysztof81 napisał:

pier**lą w radiu o premiach, dodatkach, uczciwym rozliczeniu itp. a jak dają cene początkowo to jest 10% niższa niż u innych, coś tam dorzucą i dają i tak mniej niż inni. U mnie sporo osób tam sprzedawało jak przejeli handel po Animexie  ale robili ludzi w ch*ja i teraz brakuje im bydła. 

Krowę płacą najlepiej w kraju

19 minut temu, bratrolnika napisał:

Przemko, nawozy żeś wysiał?? Pamiętasz tam o mnie??? 

Jeszcze nie. Pamiętam 

• Thanks 1
Opublikowano
28 minut temu, soltys48 napisał:

I zaraz widać gdzie mleko Zdajesz 

@radekz200a ty ile dokupił z pensji półmlekowej?

soltys ja do mojej hodowli mam aż za duzo własnej ziemi 😛 uwierz mi ze wszystkich zarobionych piniedzy nie można pchać tylko w gospodarkę 🙂

Opublikowano

Niedoprecyzowałem że przez 10 lat dzierżawy 

Pole z krzakami, nigdy nie widziało wapna 

Nawozów sztucznych to tyle co nic

Policz wapno, 4 tony hektar rok po roku, za dwa lata powtórka, obornik co rok, między czasie gnojowica 

A gdzie paliwo,  nasiona,  środki ochrony, nawozy, maszyny 

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, damianos95 napisał:

Jałówki też lux

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Jak dobrze pogada i będzie grzeczny to... 🤷

Zawsze jestem grzeczny 🤗

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

chociaż ja zadatkowałem za 80ar😄

Za ile zgodziłeś ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v