Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Dodi napisał:

Inwestujesz w budynki, a z ulgi nie korzystasz? Ja mam gospodarstwo na siebie 6 lat i jeszcze dłuuugo nie zamierzam płacić, tata tez lata nie płacił. 

Ulga jest tylko przy hodowli.

Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Seria 900 to inna bajka.Moze kiedyś wstawię tu zdjęcia szrotu gdzie kilka takich stoij z roz....skrzyniami

Remont vario taki solidny to jaka kwota 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Takie coś to teraz właśnie tam siedzi, za słaby, albo przełożenie nie takie 

a masz tą czarną/szarą przekładnię z boku czy taki bez co zębatka bezpośrednio na dzwonie sprzęgła siedzi? 

product-20611.jpg

zawsze można pokombinować i jeszcze większa zębatkę na tylne koło zamontować , podobno jest kilka wielkości 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Łolek napisał:

Remont vario taki solidny to jaka kwota 

Zależy czego.Jak tylko pompa to 25tys starczy jak kompletna skrzynia to 38-40tys.Chyba że do Kor....zaprowadzisz to traktora braknie.Ludzie się cieszą bo kupili i pochwalić przed sąsiadami się mogą a płacz przychodzi później i nikt już nim się nie chwali.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

To kup kozę. 😉

Dawaj, za capa robił będziesz🤭😜

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Zależy czego.Jak tylko pompa to 25tys starczy jak kompletna skrzynia to 38-40tys.Chyba że do Kor....zaprowadzisz to traktora braknie

Znajomi mają

939-taki se 

936-🤬🤬🤬

926-za***isty,typowy wół nie da zayebania 

412-ten bije wszystkie na głowę

718-najgorszy ze wszystkich, najdroższy w eksploatacji 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Czyli co gmina to inna interpretacja. Fotowoltaika przy produkcji roślinnej znajomemu przeszła. O utwardzenie podwórka ostatnio tu pytałem, i dowiedziałem się u w swojej gminie że jeśli jest to płac manewrowy pomiędzy budynkami gospodarczymi to można się ubiegać o ulgę + zbiornik na deszczówkę. Czekać na koniec istniejącej ulgi i mogę składać o następną. Jakieś 25tys na kilka lat odejdzie.

Opublikowano

No przy poprzednim budynku pytałem to otrzymałem że tyczy tylko budynków inwentarskich

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Znajomi mają

939-taki se 

936-🤬🤬🤬

926-za***isty,typowy wół nie da zayebania 

412-ten bije wszystkie na głowę

718-najgorszy ze wszystkich, najdroższy w eksploatacji 

Bravo.W 718 uszczelki pod głowicą też uwielbiają wyskakiwać na 2 cylindrze zazwyczaj.

Opublikowano
Agrest napisał:

7 minut temu, Dodi napisał:

Inwestujesz w budynki, a z ulgi nie korzystasz? Ja mam gospodarstwo na siebie 6 lat i jeszcze dłuuugo nie zamierzam płacić, tata tez lata nie płacił. 

jaka ulga bo ja nie wiem 🤔🤔

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

Ulga inwestycyjna w podatku rolnym. Teraz liczę, że wspólnie prawie 20lat tylko za las płacimy.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

@marcin19071980 tego już pokazywałem chłopakom. 11' rocznik. Ile szacujesz godzin? W ubiegłym tygodniu dostał 4 buty

IMG_20230222_222619.jpg

Pojęcie nie mam.Widzialem takie z 10tys i takie z 27 tyś.Aaa i takiego co po 15tys nawet na części się nie nadawał

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

Na 25% kwoty inwestycji możesz mieć  ulgę w podatku rolnym.

Budujesz za 400tys netto to 100tys zwolnienia, ale nie dłużej jak 15 lat.

Płacąc 5tys podatku rocznie, ulgi maks 75tys.

Płacąc 10tys rocznie, ulgę po 10 latach wykorzystasz.

Opublikowano
20 minut temu, konteno napisał:

a masz tą czarną/szarą przekładnię z boku czy taki bez co zębatka bezpośrednio na dzwonie sprzęgła siedzi? 

product-20611.jpg

zawsze można pokombinować i jeszcze większa zębatkę na tylne koło zamontować , podobno jest kilka wielkości 

Z przekładnią. Zębatkę z tyłu już zmieniłem na większą. Dalej słabo. Teraz to ten silnik pewnie już do wyjebania, trzeba byłoby drugi kupić. Chyba że by zębatkę od ogara z silnikiem jawki założyć, ale to mało co mniejsza jak koło byłaby...

Ale cała adaptacja żeby ten silnik w ramę wsadzic bez cięcia i spawania jest gotowa

Opublikowano
17 minut temu, marcin19071980 napisał:

Zależy czego.Jak tylko pompa to 25tys starczy jak kompletna skrzynia to 38-40tys.Chyba że do Kor....zaprowadzisz to traktora braknie.Ludzie się cieszą bo kupili i pochwalić przed sąsiadami się mogą a płacz przychodzi później i nikt już nim się nie chwali.

Tak jest jak kupują sprzęt na pokaz 

Bo jeśli stać na sprzęt za 200 czy 250 to potem na remont za 30 też powinno być 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jedna ulga nie może trwać więcej niż 15lat. Kończy się jedna po 15latach, składasz o drugą jeśli przeprowadziłeś jakieś inwestycje. Nie mogą się nakładać tylko 

Edytowane przez Dodi
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Łolek napisał:

Tak jest jak kupują sprzęt na pokaz 

Bo jeśli stać na sprzęt za 200 czy 250 to potem na remont za 30 też powinno być 

Też tak uważam,Ci na pokaz nie przyznają się do ujni

Edytowane przez Baks00
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Czy ktoś dostał na przydomowa oczyszczalnie ścieków?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v