Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: No co ile kosztuje takie sk***ysyny 🤔 @Łolek @Qwazi za waszą radą przemyślałem wszystkie za i przeciw , zostało mi 125 kg śruty rzepakowej starczy do końca lutego i kończę z wydajnością  A teraz pomyśl ile byś zaoszczędził na rzepakowej jak byś trawy wcześniej kosił

alecjak takie młode kosić nie bedzie czym karmić bo się nie nazbiera 🤭 i krowy ,,kwaszą się,, 🤪😁

Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki pogadał by z wami o mojej biedzie ale nie mam czasu , Zetora szykuje do sezonu 🙂

IMG_20230225_163754_795_LL.jpg

to jakieś hydrauliczne sterowanie skrzydłami 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
Strongman napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

tylko ta przyczepę mam wolną, a ona na hipolu jest i nie ma wyjścia, muszę 60 jeździć.

Rdził bym zmienić olej na taki co masz w innych.

niestety nie ma opcji, tylko z tą przyczepa mały traktor wchodzi do obecnego budynku żeby zboże wywalić.

Opublikowano
46 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki pogadał by z wami o mojej biedzie ale nie mam czasu , Zetora szykuje do sezonu 🙂

Węży od groma ale jest jest tur nie ma rady 

Opublikowano
48 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co tam czarujesz przy zetorku? Ściągałeś kabine czy da sie tylko z tyłu tą szybke odkręcasz z kawałkiem kabiny? 

Opublikowano
2 minuty temu, themrsakmejek napisał:

Co tam czarujesz przy zetorku? Ściągałeś kabine czy da sie tylko z tyłu tą szybke odkręcasz z kawałkiem kabiny? 

Wąż od siłowników wspomagających przetarła podłoga i musiałem wymienić i umyć wszystko . Tak ,musisz odkręcić siedzenia , tylną ścianę i na końcu ten kawałek podłogi nad podnośnikiem

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

To znowu jeden z kolegów naszej społeczności pieniądze na rozwój wydał 🤔

Widziałem, legancki ten tego👍

W poniedziałek mi tura zabierają

@Agrest

Co zrobić żeby pieniędzy też nie zabrali? 

Komornikowi restrukturyzację zgłosić 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

U mnie w trzech, to na powrocie od Sławka może być🤭

Do Sławka nie ten kierunek żeby ciebie po drodze zahaczyć 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

😛

Gdzieś chrustu nazbierał ?

Czereśniowy sad po 20 latach wyleciał, brat mnie poczęstował drewnem, na oko z 4m3

@Łolek @Qwazi mądre z was chłopy, a Marcin was prowadza za nos jak se chce.... 

• Like 2
Opublikowano
53 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

weź to sprzedaj i kup dwie osiemsiątki...

Niiee bo to lux sprzęt 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

masz ha i potencjał ale nawet nie próbujesz go wykorzystać 

większą ilością natłucze mniej godzin i rzadziej wymiany będą także do przemyślenia 

to bierz jakiegoś dużego bez napędu z USA 

jak eutanazja zabroniona a na front jako żywe tarcze za bardzo nie ma gdzie wysłać to co zrobisz

u mnie też co się odwlecze to nie uciecze 

Ba no Ty masz trochę pojęcia o tych myjkach itp. Czemu nie pójdziesz w tym kierunku tylko użalasz się nad sobą? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

mądre z was chłopy, a Marcin was prowadza za nos jak se chce.... 

nie prowadzi. po prostu grzeczni są i nie piszą wprost co o tym myślą.

starają się być oki.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Do Sławka nie ten kierunek żeby ciebie po drodze zahaczyć 

Czereśniowy sad po 20 latach wyleciał, brat mnie poczęstował drewnem, na oko z 4m3

Zawsze można okrężną drogą 😉Etam prowadza. Tak mu się tylko wydaje😁

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

alecjak takie młode kosić nie bedzie czym karmić bo się nie nazbiera 🤭 i krowy ,,kwaszą się,, 🤪😁

to jakieś hydrauliczne sterowanie skrzydłami 🤔🤭

To tak jak bez deszczu zbierać... krowy wcale takiego bez deszczu jeść nie chcą 😁

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie przetłumaczysz, chłopaki za bardzo chcą pomóc 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Co dzień mówicie że szkoda języka strzepic, a co by nie napisał to probujecie go naprostować, nie szkoda wam palców o klawiaturę zdzierać???

....bo nadzieja umiera ostatnia...próby dotarcia to tylko...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co dzień mówicie że szkoda języka strzepic, a co by nie napisał to probujecie go naprostować, nie szkoda wam palców o klawiaturę zdzierać???

Może to przestępce i linie papilarne ścierają 👥

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja tam nawet nie mam nadziei, że mu cokolwiek przetlumaczę. Mam swoje zdanie na temat jego sytuacji, a sobie po prostu piszę. Czasem też się do Marcinka o coś przyczepię. I już kilka razy mi na pewne pytania nie odpowiedział, jakby go troszkę... zatkało 😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tam nawet nie mam nadziei, że mu cokolwiek przetlumaczę. Mam swoje zdanie na temat jego sytuacji, a sobie po prostu piszę. Czasem też się do Marcinka o coś przyczepię. I już kilka razy mi na pewne pytania nie odpowiedział, jakby go troszkę... zatkało 😉

Dobra przejdźmy do sedna jak z tymi konwiami? Miałem na Ciebie postawić w tym pojedynku 500zl pożyczone od Pjotera ale nie wiem czy go o tą pożyczkę pytać 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Miałem na Ciebie postawić w tym pojedynku 500zl

przeciw ilum złotym i kto stanął na przeciw by?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v