Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

8 minut temu, DANDYS napisał:

chodzi Ci o internet?typu Allegro?

No,  i zapłacić za internet fakturę elektroniczną. 

myślale że mBank będzie ok dla Ciebie , za obsługę nic nie płacisz konta , a żeby założyć konto możesz przez internet,a kurier przyjedzie i przywiezie papiery do podpisania, aplikacja super ,przejrzysta wszystko jest , kredyt też dają w ciągu minuty 😄i złożysz szybko suszowe bo masz profil zaufany w mbanku

Edytowane przez DANDYS
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Spokojnie. Ja tego nawet raz w życiu nie użyłem 

Ja jeszcze konta internetowego nie mam, o plastiku nie wspominając🤭

Opublikowano
22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Za bardzo z tyłu siedziałem. Ledwo co widać. Jakbym się z Władkiem zamienił miejscami to by mnie było w całej okazałości widać. 

Myślałem że jakimś prelegentem Cię zrobili 

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Pany auto wyrejestrowane czasowo jeszcze w dobrych czasach. jak bym to kupił a nie rejestrował od razu to jakieś konsekwencję mogę ponieść?

Możesz, a co najgorsze możesz nie zarejestrować ponownie pojazdu. 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Ciekawe ile realnie można wziąść za takiego trupka 🤔 https://www.olx.pl/d/oferta/wsk-175-kobuz-oryginal-CID5-IDSUAfd.html

Realnie bardzo mało. Około 10 tys jeśli skalasz go remontem wart połowę mniej. To jest trudne i zawiłe żeby to wyjaśnić ale akurat WSK nie jest zabytkiem który warto utrzymywać. 

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

A patrz żebyś się nie zdziwił... Sąsiad tak kupił ciągnik na czarnych blachach.... Dowód był... z OC se się wymigali poprzednie właściciele bo kiedyś łatwo było... do cepiku to nie było wprowadzone... Chciał to rejestrować zrobił/załatwił🤭  przegląd i się okazało w wydziale komunikacji że już jest zarejestrowany na ten win inny ciągnik.... 🤣🤣

Jak to ma czarne blachy to lepiej to sprawdzić bo może być różnie.... 🤷‍♂️

To nie jest odosobniony przypadek i tak ma wielu. Drugą sprawą jest rejestracja na żółte gdzie pierwszą sprawą jaką wymagają rzeczoznawcy jest sprawdzenie numerów czy nie figurują w bazie jako kradzione.  Wszystko się da, ale w przypadku np. WSK się nie opłaca bo cena DKW RT od kilku lat stoi i jest wyznacznikiem. Chętnych coraz to już mniej. 

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Przy mnie facet przyszedł do wydziału komunikacji z problemem 😀. Kilka lat temu kupił motocykl, zarejestrował, jeździł i zapragnął sprzedać ale kupiec sprawdził vin a tam inny niż w dowodzie - V zamienione z W. Przez te lata nikt nie zobaczył no bo nikt nie sprawdzał, że są inne. Podczas pierwszej rejestracji, a motocykl sprowadzony z Anglii diagnosta źle wpisał i tak zostało.

Jeśli sprawa jest jasna, wydanie zastępczej tabliczki+ nowy numer pojazdu. Dla zabytku to mocna utrata wartości. W przypadku np. samochodu nikt o zdrowych zmysłach tego nie kupi. 

Opublikowano

Pytanie do tych co nawadniają. Lepiej robić studnie metoda tzn płuczkowa czy wbijane rury? Pcv czy metal?  160mm srednica wystarczy na dobre lanie ? 

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Agrest napisał:

Kto się spodziewał porzeczki po 8,5? Teraz będzie powrót na 0,7zł, byle nie w tym roku bo gwałtowna dieta niewskazana.

Zboże też wojna napompowała.

Pisdał🤣 Jeszcze kosiarka z podkaszaczami i opryskiwaczem, agregat uprawowy 4,6m, rauch mds 19.1, agrola octopus 10😜

Życzę by każdy choć raz takiego czasu w życiu się doczekał.

Ten octopus nowy? Wrzuć zdjęcie/a jeśli możesz.

Mam pytanie odnośnie dopłat. Wchodzisz w tym roku w IP? Te pieniąse z IP można od tego roku dostać? Bo szczegółowe wytyczne ekoschematow są w połowie marca, a wniosek do IP trzeba do 1 -szego złożyć. Miałem z tym dwie kilkuletnie przygody, ale nie przynosiło to wtedy wymiernych korzyści (raz jeden zakład sobie tego zażyczył, a po roku zapomniał).

Edytowane przez damian303
Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Zetor,case versatile też 🤭 

Kluczykiem od JCB też któryś ciągnik odpalałem ale nie pamiętam już jaka to marka była. Fendta kluczykiem od jd idzie otworzyć ale do stacyjki nie pasuje.

A ja mam w zetorze kluczyk JD. Bo tez robili jd dla ubogich.

Kto ma wstawać niech wstaje. Jakos spac nie mogę od 4:10. Bede łaził caly dzień zmęczony a dzisiaj juz do pracy. Najgorsze jest to ze dzisiaj góra przyjezdza na wizytację(niestety nie obajtek) i trzeba udawac ze sie pracuje ciężko😀

Opublikowano

Dzień dobry 

+7 wieje ale nie tak jak wczoraj koło 21 zaczęło wiać🤦 

W piątek i w Sobotę przy wietrze nawet na chwilę nie było braku prądu a wczoraj jak jeblo wiatrem to odrazu zrobiły się egipskie ciemności.

Myślałem że dach poleci a co z tunelami to nie słychać strzelania folii to chyba są całe 🤔

• Sad 1
Opublikowano
6 godzin temu, konteno napisał:

w Plutyczach ładniejszy i kapcie konkretniejsze 😉

niedawno gościu stąd sprzedał takiego za ok 90 k to weź tyle za ciapka i 2 siuntki, pomarzyć można ale trzeba mierzyć siły na zamiary

Ciekawe właśnie ile za siuntke się weźmie 🤔

Opublikowano
stempos1980 napisał:

W piątek i w Sobotę przy wietrze nawet na chwilę nie było braku prądu a wczoraj jak jeblo wiatrem to odrazu zrobiły się egipskie ciemności.

U nas z kolei jest zwykle tak, że jak wieje to prąd jest zawsze. Natomiast jak wiatr ucichnie to prądu brak. 🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v