Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ee to u nas ludzie o tym nie myśleli bo jak jeszcze w domach nieboszczyki leżeli to najczęściej trumnę oknem wynosili bo w korytarzu czy ganku nie było by się jak wykręcić 🙊

Pradziadka z jego chatki tak wynosili 

Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał:

6mm chyba nakapało. Tyle co nic. Na radarach już czysto. Teraz obawa przed wiatrem. Najsilnidjszy jutro po 10- tej .

Ten motyl to tylko z nazwy i dystrybutora polski.  Reszta makaronem owinięta🤣

Sąsiad takiego użytkuje na prawie 40 ha i nie narzeka 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.02.2023 o 09:22, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po 50 zgodziłem

Gnije już długo 

to lepiej zamienić na obornik tzn pod swoje zwierzaki podesłać i na pole , chyba że już nie masz pod co 

@bratrolnika 2 stówki chcą w ciemno , pewnie i tak podłubac trzeba ,72cm 

IMG_20230217_120544.jpg

Edytowane przez konteno
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Też miałem 

Co tam u szanownego kolegi słychać 

Bez zmian, bieda nie folguje, ciotkę z wypadku pochowałem w tym tygodniu... niech tylko ruszy sprawa w sądzie to już całkiem Choroszcz czeka. 

• Sad 9
Opublikowano
50 minut temu, pedro2 napisał:

Bez zmian, bieda nie folguje, ciotkę z wypadku pochowałem w tym tygodniu... niech tylko ruszy sprawa w sądzie to już całkiem Choroszcz czeka. 

Przykro mi, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu a życie bywa podłe i nas nie oszczędza 

Trzymaj się 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

Prawda jest taka że większość użytkowników tutaj pisze takie rzeczy, że gdyby ktoś naprawdę bardzo chciał się przyjebac, to pewnie wieksza połowa aktywnych użytkowników zostałaby wezwana przynajmniej w celu złożenia wyjaśnień 

I tak jak @Agrest powyżej napisał, oni tak potrafią zadać pytania żeby udupic jeśli tylko będą chcieli 

Jak to mówią: jest obywatel, to i paragraf na niego się znajdzie. Dlatego w dzisiejszych czasach wskazana jest powściągliwość w pewnych kwestiach  a wylewność nie jest wskazana i może sprowadzić kłopoty. Jeszcze trochę, wprowadzą eparagony, co w połączeniu z wycofaniem monet i banknotów,będą mogli każdego rozliczyć- ale to raczej zmartwienie naszych dzieci.

🙋, 4 na plusie, wieje jak cholera, a apogeum ma być o 9

• Like 1
Opublikowano

Dzień dobry 🙋 . Ale wieje ,prąd jest to całe szczęście 

Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry

4+ wieje że mało głowy nie urwie ale najgorsze dopiero ma nadejść 🙄 

Życzę wam i sobie oby to się szczęśliwie skończyło dla  każdego 

Adam kiedy ma nadejść apogeum ? Słyszałem że w nocy miało być najgorzej

Opublikowano
32 minuty temu, stempos1980 napisał:

U mnie od 9 jest ostrzeżenie przed szkwałem 

niech Bóg ma was w opiece , u mnie szkwał w tamtym roku w lutym narobił szkód dwa dachy uszkodzone i w okolicy tak samo, linie energetyczne pozrywane 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

20 minut temu, slawek74 napisał: ...i nie myć i nie przebierać i spać w opakowaniu 🤔🤦‍♂️🤪 Niejednokrotnie, zresztą do tego nie potrzeba mieszkać w piwnicy.

wystarczy fleją/menelem być

Aktywnyrolnik7245 napisał:

6 minut temu, Leszy napisał:

Co innego Ci mówili.... 

Zdania były podzielone

11 minut temu, Łolek napisał:

Ty się kuwa dobrze czujesz 

A jak miednica się rozejdzie

pasem ściągniesz....

Opublikowano
marulekk napisał:

Wieje, trza iść obaczyć czy czy byków nie wywiało 

Właśnie od nich wracam. Są wszystkie. Dziś sobie człowiek pofolgował i pospał godzinkę dłużej.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Leszy napisał:

Nie kojarzę na 100% ale czy ona się musi rozejść aby cielak wyszedł??? 

@Qwazi @Leszy @Łolek @soltys48 tak wygląda 5 cielak teraz będzie , wąska 😐 lepiej żeby się nie zacieliła 

IMG_20230218_062421_793_LL.jpg

IMG_20230218_062240_526_LL.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

będzie ok

Pamiętasz co Ci wczoraj powiedziałem? Że przydałby się teraz wiatr to by mi podwórko obsuszyło. Widocznie ktoś nas podsłuchiwał tam na górze bo wiatr jest, ale chyba zbyt mocno im się ten nawiew ustawił. Do tego kros kran z wodą odkręcił, bo od wczoraj wieczora doyebało tyle wody, że miejscami w gumowce można nabrać.

IMG_20230218_064014.jpg

Edytowane przez Bananek
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v