Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie

Sen obudził

Jakiś wariat rozpędzał się do granic możliwości  i wyje🔨ał w mur stodoły 

I się obudził 

A czem jechał?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 6465 napisał:

Mam dedre upatrzona ale przewody tyło 2m i masowy 1,5m. Strasznie krótkie 

Zawsze możesz dokupić dłuższe, ja przy Magnumie też mam takie jak coś spawam stacjonarnie to nie próbkę a jak np przy ogrodzeniach to wieszam na ramieniu, a po drugie ile ty będziesz jej używał, godzina w miesiącu czy w roku 🤔 przecież nie codziennie 

@Karol6130gdzieś się podział, wózek kupował tak nagle to może już ojcem został 🤔

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

te przewody z kompletu u tak gówno warte. 

przewody, masa u uchwyt spawalniczy zaraz były wymienione. 

pewnie kosztowały podobnie jak ta spawarka 🤭

Opublikowano

@6465 Tomek nie wiem co Ty potrzebujesz, ale jeśli coś konkretnego to w Uniejowie jest facet, który produkuje pastuchy, przetwornice, prostowniki, spawarki. Gość jest w tym dobry. Jeśli idzie o spawarkę to nie wiem, ale pastuchy i przetwornice to w mojej okolicy nie znajdziesz innych, jak od niego. Nawet koła łowieckie kupowały dla rolników na dziki. Strony w necie nie ma, są tylko informacje, że taka firma istnieje. Sam mam 3 pastuchy jego produkcji i nie ma nic lepszego, a próbowałem różnych. Tyle, że musiałbyś zadzwonić i zapytać. Być może złożyć zamówienie i poczekać. Tego nie wiem. Pastuchy miał od ręki, jak kupowałem 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

słońce wschodzi nas italia,zimno,choć przymrozku niewidac, śnieg tylko wysoko w gorach

A świnie po ile tam?

Opublikowano

I kukurydza 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A świnie po ile tam?

Przed chwilą, witejus napisał:

315A za 258 zl🤣

Też jestem w szoku. I przeszło 300kupilo a ile dobrych recenzji 🤔

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, witejus napisał:

315A za 258 zl🤣

Za Esaba 180 A trzeba było dać coś koło 1700 zł.... Więc jeśli to by miało nawet 200 tylko to i tak warto spróbować.

Chociaż teraz jak patrzę że ona ma 60% sprawności 🤔 szkoda że nie napisali przy jakim prądzie. Ten esab przy 180A ma tylko 25%, 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Więc jeśli to by miało nawet 200 tylko

Nawet 200 nie ma , jeden pisze że 3,25 dobrze spawa, do takiej elektrody rutylowej 100-110 A starczy a inny pisze że nie przetapia i pewnie 4 nie może uciągnąć.Żeby nie było, nie mam nic przeciw tanim spawarkom, bo sam mam taką(Magnum) tylko niech w opisach piszą prawdę

Opublikowano
9 godzin temu, debrzyna napisał:

A ty widział w naszym kraju niechrzczonego narodowości naszej

U nas na wioskę kiedyś sprowadził się warszawiak, i dopiero tutaj u nas się ochrzcił, miał wtedy jakieś 50 lat, za chrzestnego miał swojego syna

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Zobaczcie ile ludzi to kupiło. Myślicie ze warto zaryzykować i kupić? https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-inwerterowa-mma-tig-lcd-315a-11981230206

Moja propozycja o wynajmie Dedry, nawet na dłuższy okres nadal aktualna jakby co

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Tomek jak coś to kup Magnum choć i dedra robi nie głupie sprzęty bo 2 lata gwarancji jest, a pewnie tańsza 

Na dedre dawali cztery lata

57 minut temu, 6465 napisał:

Wszystkie te tanie spawarki takie mają, ja u siebie zmufowalem dwa komplety do kupy 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Mi by 150 to już wystarczy do spawania profili ze ścianką 2,3 mm. 

Normalna spawarka na 100A już przepala profil 3mm, normalnie to 70-80A potrzebne żeby dobrze pospawać, profil 2mm to max 60A

Przy 150A elektroda 3,25 wyparowywuje, zostaje sama otulina. 

Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał:

I kukurydza 

Też jestem w szoku. I przeszło 300kupilo a ile dobrych recenzji 🤔

Tomek za te pieniądze jak tam jeden napisał to naprawdę nie ma co wagać, a w miarę spawa.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Jak ja wyprawiam dzieciaki do szkoły to właśnie tak jest. 7:00 pobudka, ogarnięcie się, i 7:50, max 8:00 ruszamy. 

U mnie to samo z tym że o godzinę wcześniej o 7 najpóźniej 15 po musimy już siedzieć w samochodzie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v