Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Pcheella napisał:

W poniedziałek dostałem SMS (koło) że od 1 sierpnia kolejne 10gr na dół pytanie czy faktycznie będzie te 10 bo ostatnio zamiast 10 obniżyli o 20😩

Dlatego będą próbować z nowymi brandami, żeby się na nowo odnaleźć na rynku, bo trochę to wszystko mało nowoczesne.

Zarząd nadąża , to bardzo dobrze.

Opublikowano
4 godziny temu, Pcheella napisał:

W poniedziałek dostałem SMS (koło) że od 1 sierpnia kolejne 10gr na dół pytanie czy faktycznie będzie te 10 bo ostatnio zamiast 10 obniżyli o 20😩

Ostatnio, czyli za czerwiec obniżka była o 20 gr. Takie SMS dostałem 🤷. Może Ci się miesiące podkręciły 

Opublikowano
jacus napisał:

nie montowales ostatnimi czasami nowej dojarni czy robota-bo wyglada na to ze mogl ciebie opisywac 🤣, choc takich cwokow pelno jest i s ajak najbardziej potrzebni . ja lubie mleko to co bym bez takich robil ??

Za cienki jestem na roboty, nawet na halę udujową 😐

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jacus napisał:

to jak najbardziej mozliwe na malym terenie i na pare godzin.

zwiazek radziecki tak robil za czasow komuny- gdy zapowiadano deszcz na parady 1 i 9 maja to samoloty rozpylaly w kolo moskwy chemikalia- para wodna sie skrapla i tam padalo  a nie w miescie.

🤣

Napisałem to bo byli tu tacy i są co twierdzili ze brak opadów  to jest sztucznie zrobione jakimis opryskami i to bardxiej do nich skierowsne tylko się nie odzywają .

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
10 godzin temu, alfa napisał:

Około 2 m twoja ma  ? Moja dla porównania 

IMG_20230726_102857154.jpg

No jak całe działki taką masz to mega. U mnie też w dołku w cieniu lasu równa już się z trzecim rzędem bel. Ale jest tego 20ar. 20m w górę już ok 2m, a kolejne 20m jak półtora złapie to chyba max

Opublikowano
robert1226 napisał:

Napisałem to bo byli tu tacy i są co twierdzili ze brak opadów  to jest sztucznie zrobione jakimis opryskami i to bardxiej do nich skierowsne tylko się nie odzywają .

A mnie zastanawia jedna rzecz, jest od rana bezchmurne niebo, zaczyna być straszliwy huk jakby samolot spadał, ale nigdzie go okiem nie widać, sprawdzam radary i lata amerykański taki z "radarem na dachu" i tak jakby krąży mniej więcej na przestrzeni 200km x 50km, mniej więcej po 2h się chmurzy i zaczynają wtedy na potęgę latać wojskowe, bo żadnego nie ma na radarze 🤷🏻‍♂️

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Dziś spadło tyle deszczu co przez ostatnie 1.5msc 😅 jeszcze qq trochę uratuje.

Dobrze bo padało mniejszym przez ok. 5/6h

Dziś spadło tyle deszczu co przez ostatnie 1.5msc 😅 jeszcze qq trochę uratuje.

Dobrze bo padało mniejszym przez ok. 5/6h

Opublikowano

A u mnie całe g spadło. Od czasu do czasu coś porosiło od wczoraj wieczorem. Że 2-3 litry spadło. Co roku takie chmury się tworzą tylko do tej pory były od południa do północy Polski a w tym roku front się skończyl ma 2/3 Polski. I nie chciał ani na metr pójść wyżej. Dźwiną sprawa. Zresztą jak cała ta pogodą w tym roku 

Opublikowano

Ostatnio same narzekania tutaj prawie. Może poczytamy co kto zrobił dla małej retencji. Przykładowo ja jestem w trakcie wstawiania rury pcv z kolankiem od strony z której ma woda płynąć. Zasypie potem cały rów melioracyjny na działce, dużo tego nie ma jakieś 80 metrów. Wtedy woda bd lepiej płynąć przez te kolanko niż przez kręgi na mostku z tą różnicą że będę mógł regulować od jakiej wysokości może płynąć. Wiadomo teraz to nic nie da bo i tak nie ma wody nawet na głębokości 60cm. Przynajmniej przy rowie nie będzie tak bardzo opadał poziom wody. Nie mogę też wszędzie tak zrobić ale większość rowów jest zbyt głęboka. A poza tym trzeba jeszcze gdzie nie gdzie zastawki 

Opublikowano

Czwartek koniec miesiąca a tu cisza. Żadne decyzję w radach nie zapadają czy co? Jak były podwyżki to jeden przez drugiego się przebijali ten 10gr tamten 20gr następny 30gr a dziś co? Czarowanie rzeczywistości słaba pogoda? Co to zmienia? Aj Szkoda gadać.  Może to i lepiej gadać o pogodzie a najlepiej to tu nie zaglądać bo i tak niczego konstruktywnego się człowiek nie dowie . 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, tedek2 napisał:

Ostatnio same narzekania tutaj prawie. Może poczytamy co kto zrobił dla małej retencji. Przykładowo ja jestem w trakcie wstawiania rury pcv z kolankiem od strony z której ma woda płynąć. Zasypie potem cały rów melioracyjny na działce, dużo tego nie ma jakieś 80 metrów. Wtedy woda bd lepiej płynąć przez te kolanko niż przez kręgi na mostku z tą różnicą że będę mógł regulować od jakiej wysokości może płynąć. Wiadomo teraz to nic nie da bo i tak nie ma wody nawet na głębokości 60cm. Przynajmniej przy rowie nie będzie tak bardzo opadał poziom wody. Nie mogę też wszędzie tak zrobić ale większość rowów jest zbyt głęboka. A poza tym trzeba jeszcze gdzie nie gdzie zastawki 

A u mnie nawet jakby chcieć to się nie da bo rów idzie przez całą wieś...

Za to spółka wodna zapowiedziała jego czyszczenie, żeby woda lepiej odpływała. Więc tak naprawdę wielkie g***o można zrobić w tym kraju. Nawet na swoim terenie.

Edytowane przez Młody1997
Opublikowano
grzesiu napisał:

Czwartek koniec miesiąca a tu cisza. Żadne decyzję w radach nie zapadają czy co? Jak były podwyżki to jeden przez drugiego się przebijali ten 10gr tamten 20gr następny 30gr a dziś co? Czarowanie rzeczywistości słaba pogoda? Co to zmienia? Aj Szkoda gadać.  Może to i lepiej gadać o pogodzie a najlepiej to tu nie zaglądać bo i tak niczego konstruktywnego się człowiek nie dowie . 

no bo cena bez zmian 👍

Opublikowano
6 minut temu, grzesiu napisał:

Spoko poczekaj. Smsy z obniżkami przyjdą 31 lipca wtedy będą informacje. Apropo pogody, to u mnie (lubelskie) na torfy już nie wjedzie.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, grzesiu napisał:

Nic nam nie piszą z mleczarni to i tu o cenie cisza. Pewnie jutro po południu (albo i w poniedziałek) się dowiemy😬

Edytowane przez RusiL
Opublikowano
16 minut temu, grzesiu napisał:

Cena była bez zmian 2.50-70 (Piątnica )więc gada się o pogodzie 

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, Qwazi napisał:

Ostatnio, czyli za czerwiec obniżka była o 20 gr. Takie SMS dostałem 🤷. Może Ci się miesiące podkręciły 

Zarrzad OSM w Kole informujw,iz za wzgledu na drastyczny spadek cen zbytu produktow mleczarskich,zmuszeni jestesmy do obnizenia ceny skupu mleka z dniem 01.08.2023 r. o 10 groszy na litrze 

A wcześniej było Zarzad OSM w Kole informuje, iz z dniem 1 lipca 2023r. zostanie obnizona cena mleka w skupie o 10 groszy na litrze. 

Jak dostałem fakturę w czerwcu za maj to było 1,91 w lipcu mieli obniży. O 10gr o na fakturze 1,73 więc nic mi się nie pomyliło tylko jak zwykłe dymają rolnika 😤

Opublikowano
38 minut temu, RusiL napisał:

Nic nam nie piszą z mleczarni to i tu o cenie cisza. Pewnie jutro po południu (albo i w poniedziałek) się dowiemy😬

Czekają kto pierwszy się wyłamie 

FB_IMG_1672763809441.jpg.49e986ab1bc447d208eaab9ea2203f7f.jpg

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Pcheella napisał:

A wcześniej było Zarzad OSM w Kole informuje, iz z dniem 1 lipca 2023r. zostanie obnizona cena mleka w skupie o 10 groszy na litrze. 

A na końcu mają było, że za czerwiec -20 gr. Nie mam tych SMS, bo musiałem zresetować telefon, ale pamiętam. A Ty czerwiec ominąłeś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v