Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
56 minut temu, Xawier napisał:

Spadnie cena do 0 i po porblemie.

Podkarpackie wczoraj w nocy 23litry, dzisiaj w dzień 22l do godziny 15 i jutro też zapowiadają. Na qq będzie idealnie bo wiecha wychodzi. Na wysokośc gdzieś 2.5 do 3m

O to macie desZczu dość u nas susza są u ludzi i po 1 m ja mam około 3.5 powinna mieć 

Opublikowano
1 godzinę temu, Xawier napisał:

Spadnie cena do 0 i po porblemie.

Podkarpackie wczoraj w nocy 23litry, dzisiaj w dzień 22l do godziny 15 i jutro też zapowiadają. Na qq będzie idealnie bo wiecha wychodzi. Na wysokośc gdzieś 2.5 do 3m

U mnie po sąsiedzku świętokrzyskie wczoraj w ciągu godziny 25l dzisiaj od 16 już 27l i ciągle pada duży deszcz za lipiec spadło ponad 150l żniw nie można zacząć drugiego pokosu traw w niektórych miejscach nie można skosić także wszystko dobre ale w normie...

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

U mnie po sąsiedzku świętokrzyskie wczoraj w ciągu godziny 25l dzisiaj od 16 już 27l i ciągle pada duży deszcz za lipiec spadło ponad 150l żniw nie można zacząć drugiego pokosu traw w niektórych miejscach nie można skosić także wszystko dobre ale w normie...

A u mnie po sąsiedzku łódzkie: w maju 15 l, w czerwcu 20 l, w lipcu 32 l. Jak porządnie nie doleje to nawet poplon nie wzejdzie. Za całe 3 miesiące ledwo 70 l.

Opublikowano

A ja właśnie byłem na torfach nowo odsianych i już trzeci pokos trzeba ciąć. Mega rośnie. Życice gonią, koniczyny też nie poddają się.

Ale zauważyłem na koniczynie czerwonej liście pomarańczowe/czerwone, niektóre zasychają. Czego to niedobór lub nadmiar?

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Młody1997 napisał:

A u mnie po sąsiedzku łódzkie: w maju 15 l, w czerwcu 20 l, w lipcu 32 l. Jak porządnie nie doleje to nawet poplon nie wzejdzie. Za całe 3 miesiące ledwo 70 l.

Najgorsze jest to że gdy był najbardziej potrzebny to go wcale za wiele nie było od połowy do konca kwietnia było 16l za Maj 86 za czerwiec 23l i tu trochę brakło a w lipcu do teraz już 155l w tym wczoraj i dzisiaj 55 i jutro też ma padac

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
11 godzin temu, Qwazi napisał:

Marcin, za lipiec powinno być w granicach 1,7

To i tak dobrze , mi 1,52 -1,55 wyjdzie 😬

Opublikowano

Wczoraj byłem na Grajewie to tam poskręcane kukurydze i po metrze u nas w ok Łomży wyprostowane liście ale jeszcze dzień i będzie to samo . Kilkadziesiąt kilometrów a całkiem inny świat.

Żniwa się rozkręcają dziś poszło trochę żyta i pszenżyta pod kose . Sypie nie najgorzej słomy też ponad 20 bel z hektara .

Straszą deszczem cały czas zobaczymy co to będzie . Sierpień lubi być suchy 😟

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

O kurde. Chociaż z 20 to bym się ucieszył 

4 godziny temu, alfa napisał:

O to macie desZczu dość u nas susza są u ludzi i po 1 m ja mam około 3.5 powinna mieć 

4 godziny temu, MariuszDe napisał:

wczoraj z nocy i dziś dzień razem 56litrów i jeszcze zapowiadają. Kukurydza się cieszy pszenica niekoniecznie...

• Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, greg1985 napisał:

Wczoraj byłem na Grajewie to tam poskręcane kukurydze i po metrze u nas w ok Łomży wyprostowane liście ale jeszcze dzień i będzie to samo . Kilkadziesiąt kilometrów a całkiem inny świat.

Żniwa się rozkręcają dziś poszło trochę żyta i pszenżyta pod kose . Sypie nie najgorzej słomy też ponad 20 bel z hektara .

To alfa gdzieś spod Grajewa podobno i pisze, że ma 3,5m. Może nie to Grajewo 😏

Opublikowano
jacus napisał:

wiekszosc hodowcow krow jest na poziomie umyslowym ogarka wiec nic mnie nie zdziwi. .

Nie wiem na jakim "poziomie umysłowym Jest ogarek" a'la Bogdan ale raczej chodzi ci o wyśmianie. Więc jeśli nie podoba ci (specjalnie z małej) się poziom hodowców krów to wypierdalaj biedna wszo. 😘 Nikt cię tu nie potrzebuje.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
robert1226 napisał:

Niedawno kilka osób tu na forum pisało o regulowaniu pogody , to die pytam skoro to takie proste to dlaczego nie zrobią żeby w Grecji deszcz padał na te pożary. 

Nie jestem za ani przeciw tej teorii spiskowej ale na logikę to jak ktoś ma urządzenia do kontrolowania pogody to na pewno nie jest to Grecja. Raczej kraje typu USA, Chiny,Rosja. Żadnego z tych krajów nie obchodzi Grecja i jej pożary bo to nic nie wnosi dla ich gospodarki ani polityki. Tak w skrócie.

MariuszDe napisał:

U mnie też najpierw 2 miesiące w ogóle nie padało, tak teraz pada codziennie. Niby dobrze ale nawet nie ma jak drugiego pokosu zrobić.

Bogdan_ja napisał:

Kura wezta go który ,niech biedak podoi nie swoje krowy 🤪

Toć aż chłop beczy tak go bida ciśnie 😁

Jeszcze krowy jakimś syfem zarazi 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

To alfa gdzieś spod Grajewa podobno i pisze, że ma 3,5m. Może nie to Grajewo 😏

Blisko Grajewa U mnie mocne ziemie nie takie jak u @krzychu121 także kukurydza daje radę nie wiadomo co z kolba będzie . Kukurydza kukurydzą ale pszenica porażka ogólnie biorąc wszystkie działki pod uwagę to tak h*jowej jeszcze nie miałem . Mam kolegę spod jedwabnego to tam 3 dni pod rząd konkretny zlew był w Ełku nie daleko leje co drugi dzień a tu d*pa 

45 minut temu, PolandOnion napisał:

Nie jestem za ani przeciw tej teorii spiskowej ale na logikę to jak ktoś ma urządzenia do kontrolowania pogody to na pewno nie jest to Grecja. Raczej kraje typu USA, Chiny,Rosja. Żadnego z tych krajów nie obchodzi Grecja i jej pożary bo to nic nie wnosi dla ich gospodarki ani polityki. Tak w skrócie.

U mnie też najpierw 2 miesiące w ogóle nie padało, tak teraz pada codziennie. Niby dobrze ale nawet nie ma jak drugiego pokosu zrobić.

Jeszcze krowy jakimś syfem zarazi 😁

Pieprzenie głupot taki dziś mamy klimat znajomy ze studiów na południu nie może kombajnem wjechać na gosiennicy leje od wiosny non stop a na północy susza w zeszłym roku u mnie i u niego podobnie a wcześniej u mnie padało i niego nie. Poprostu tak się złożyło . Bardziej bym wierzył w teorie spiskowa o wiatrakach że blokują deszcz bo jeśli mamy pół kraju czy cały  zajete przez chmury to ok pada wszędzie ale my w Polsce mamy taki klimat za taką sytuacja w lecie to rzadko spotykana a mamy chmury burzowe małe które może faktycznie te wiatraki mogą zawrócić zatrzymać 🤔

Opublikowano
9 godzin temu, greg1985 napisał:

Mieszkam niecały kilometr od Grajewa i pod domem mam taką. Tak więc duże różnice mogą być także na duzo mniejszych odległościach 

IMG_20230726_074313.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, alfa napisał:

Blisko Grajewa U mnie mocne ziemie nie takie jak u @krzychu121 także kukurydza daje radę nie wiadomo co z kolba będzie . Kukurydza kukurydzą ale pszenica porażka ogólnie biorąc wszystkie działki pod uwagę to tak h*jowej jeszcze nie miałem . Mam kolegę spod jedwabnego to tam 3 dni pod rząd konkretny zlew był w Ełku nie daleko leje co drugi dzień a tu d*pa 

Pieprzenie głupot taki dziś mamy klimat znajomy ze studiów na południu nie może kombajnem wjechać na gosiennicy leje od wiosny non stop a na północy susza w zeszłym roku u mnie i u niego podobnie a wcześniej u mnie padało i niego nie. Poprostu tak się złożyło . Bardziej bym wierzył w teorie spiskowa o wiatrakach że blokują deszcz bo jeśli mamy pół kraju czy cały  zajete przez chmury to ok pada wszędzie ale my w Polsce mamy taki klimat za taką sytuacja w lecie to rzadko spotykana a mamy chmury burzowe małe które może faktycznie te wiatraki mogą zawrócić zatrzymać 🤔

No podlało, 25mm chyba w 3 dni. Qq odżyła i coś tam rusza bo mam przy belach to widać, że rośnie. Wieche wyrzuciła, ale ledwie dopiero z liści i tak siedzi, a badyl jeszcze goni

Opublikowano
13 godzin temu, robert1226 napisał:

Niedawno kilka osób tu na forum pisało o regulowaniu pogody , to die pytam skoro to takie proste to dlaczego nie zrobią żeby w Grecji deszcz padał na te pożary. 

to jak najbardziej mozliwe na malym terenie i na pare godzin.

zwiazek radziecki tak robil za czasow komuny- gdy zapowiadano deszcz na parady 1 i 9 maja to samoloty rozpylaly w kolo moskwy chemikalia- para wodna sie skrapla i tam padalo  a nie w miescie.

10 godzin temu, PolandOnion napisał:

Nie wiem na jakim "poziomie umysłowym Jest ogarek" a'la Bogdan ale raczej chodzi ci o wyśmianie. Więc jeśli nie podoba ci (specjalnie z małej) się poziom hodowców krów to wy***rdalaj biedna wszo. 😘 Nikt cię tu nie potrzebuje.

nie montowales ostatnimi czasami nowej dojarni czy robota-bo wyglada na to ze mogl ciebie opisywac 🤣, choc takich cwokow pelno jest i s ajak najbardziej potrzebni . ja lubie mleko to co bym bez takich robil ??

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, moodies napisał:

Mieszkam niecały kilometr od Grajewa i pod domem mam taką. Tak więc duże różnice mogą być także na duzo mniejszych odległościach 

IMG_20230726_074313.jpg

Około 2 m twoja ma  ? Moja dla porównania 

IMG_20230726_102857154.jpg

Edytowane przez alfa
  • Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, alfa napisał:

Około 2 m twoja ma  ? Moja dla porównania 

IMG_20230726_102857154.jpg

Ładowarka ma 2,2.na glinach wilgoć nieco dłużej trzyma to nie jest źle ale na piachach rzeczywiście jest słabiutko i nawet tam nie jeżdżę oglądać 

IMG_20230726_134239.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v