Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż dwa razy napisałeś to musi tak być 😉

Nie pierwszy i nie ostatni dołek 

Ci co przesadzili z kredytami mają już problem ci co ciągną biedniej ale za swoje dadzą radę przetrzymają, szkoda bo robota ta sama a efekty marne 

7 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Dokładnie. Jak jest cena to każdy aby więcej krow i ziemi tylko dobrać.  Jak cena  jebnie to każdy by chciał żeby prezesi sobie wypłaty obniżali i pracownikom. Zawsze były górki i dołki. Czy to krowy świnie kurczaki. 

Dokładnie. Jak jest cena to każdy aby więcej krow i ziemi tylko dobrać.  Jak cena  jebnie to każdy by chciał żeby prezesi sobie wypłaty obniżali i pracownikom. Zawsze były górki i dołki. Czy to krowy świnie kurczaki. 

Opublikowano
greg1985 napisał:

51 minut temu, konradek88 napisał:

Nie dawno był kierowca po mleko, rozmawialiśmy i powiedział że w lipcu będzie kolejne 40 groszy obniżki. Mają zejść na 1.50-1.60 max. 

Szczerze mówiąc bałbym się nawet zaryzykować takiego posunięcia, chyba że ustalimy z Ojcem że koniec bycia parobkiem to wtedy już jeden ciul 

Jaka mleczarnia ? 

Bo w Mlekpolu są widełki jeszcze czyli zawsze premie można zabrać 😡😡

wychodzi z kontekstu że mlekpol..... 😱

• Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Marcin a u ciebie coś lepiej niż u mnie czy jeden uj 

Jeszcze udziału mi jogo nie wypłaciło także mogę wrócić do jogomlekpolu 

Podobnie jak u Ciebie.Ja mam dostawy 20-30 tys.

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Jak jest cena to pierwsze co to stado wampirów czyt.handlarze pasz.maszyn.sobie podnoszą bo chłopa kasę .gorzej że teraz mleko  dół to już teraz tacy solidarni nie są 

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

31 minut temu, slawek74 napisał:

susza się robi nie ma gdzie gnojówki wylać .... pomyślcie zakłady markety hurtownie a i może jakieś biura poselskie....🤔

w butelki lej 🤣

a może tobie na ten durny....

pedro2 napisał:

2 godziny temu, greg1985 napisał:

Po co mleczarnie mają przyjmować nowych dostawców jak mleko przerzutowe po te 1.5 zł a nowemu dostawcy trzeba zapłacić ponad 2 zł . Będzie susza albo ludzie zaczną likwidować wtedy mleczarnie będą szukać nowych dostawców albo coś drgnie z cenami produktów . 

A po co rolasy dostawiają co raz to więcej sztuk próbując wyrównać sobie wypłatę po obniżkach? Tu logiki się nie doszukuj 

sam jesteś rolas tylko piszesz aby jątrzyć...

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a może tobie na ten durny....

sam jesteś rolas tylko piszesz aby jątrzyć...

Pisałem o rolasach, a jeśli ciebie to uraziło to trudno, widać jesteś jednym z tych rekinów ekonomii. 

I wcale mnie to nie dziwi 🤭

7 minut temu, Dzikib11 napisał:

A w Ciemnoszyjach zadowoleni z ceny mleka,ceny pasz i paliw spadły i pani Justyna twierdzi że cena mleka jest dobra.

Dokładnie. Ja nie wspominam już o niej bo zaraz znowu mini mini będzie gadał, że zazdraszczam...

Opublikowano

Polmlek złożył do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) wniosek w sprawie przejęcia kontroli nad Spółdzielnią Mleczarską (SM) w Końskich.

Wniosek wpłynął 30 maja 2023 r. Sprawa jest w toku.

"Zamierzona koncentracja polega na nabyciu przez Polmlek Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie [...] zorganizowanej części przedsiębiorstwa Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej z siedzibą w Końskich, przy ul. Zielonej 11, 26-200 Końskie […]. Podmioty uczestniczące w koncentracji działają w sektorze mleczarskim, obejmującym głównie przetwórstwo mleka, produkcję serów i twarogów, masła, śmietany, mleka w proszku a także jogurtów" - czytamy w komunikacie.

Polmlek sp. z o.o. jest podmiotem należącym do grupy kapitałowej Polmlek. Podmioty należące do grupy zajmują się produkcją i sprzedażą przetworzonego mleka, śmietany, proszków mlecznych, serów i twarogów. Należąca do grupy kapitałowej Polmlek - Fortuna Sp. z o.o. zajmuje się produkcją soków z owoców i warzyw.

Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

Dokładnie po co każdy tyle mleka produkował żeby było za dużo i za grosze teraz oddawać. 

1 minutę temu, Zibifarmer napisał:

Dobrze, że krowy mi się teraz cielą jak wściekłe, jedna za drugą to nadrobię spadek ceny mleka.🤔

Każdy tak będzie próbował a w konsekwencji cena jeszcze spadnie. 

Opublikowano
Dzikib11 napisał:

A w Ciemnoszyjach zadowoleni z ceny mleka,ceny pasz i paliw spadły i pani Justyna twierdzi że cena mleka jest dobra.

A może jakieś ciche premie dostaje od mleczarni za publiczne ich chwalenie 🤷

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

pimpek dla mnie zawsze będziesz tym co fużo szczeka a mało robi taki przegrywek....

Mini mini bamber nie zaczynaj kolejnej gównoburzy bo znowu po kolegów będziesz biegł 🤭

Ty dużo robisz bo musisz zarobić na siebie i wydzierżawiającym kieszenie nabić, ja nie muszę 🙋

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

https://agrofoto.pl/artykul/mleko-w-skupach-w-dol-a-w-sklepach-mocno-w-gore-o-co-chodzi/

Link dla tych co tu czasami się udzielają i twierdzą że jak cena mleka w skupie spada to i w sieciach również. Jak w tamtym roku mleko w kartonie kosztowało około 2,5-3 zł i można było zapłacić rolnikowi powyżej 2,5 zł to dlaczego teraz w sklepie mleko w kartonie kosztuje 3,5 zł i więcej a rolnikowi płaci się 1,5-2 zł i cały czas jest tendencja spadkowa 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

image.png.1291d6457d23790aa0db11dbf8c0212a.pngw sklepach to jakaś paranoja woda w butelce jest prawie w cenie mleka jak się trafi promocja. I Mońki uciely 2gr na białku i grosz na tłuszczu . Coś się klikało i nie mogę usunąć tych okienek 

Edytowane przez Matmen
Opublikowano
Troker1979 napisał:

Ta Ciemnoszyjka może mówiła to w "Podlasiakach" albo stare nagranie na youtube. W mlekpolu jeszcze wczoraj cena była jak się teraz okazuje bardzo dobra a 3 - 4 miesiące temu za***ista.

a ty to jaki ,,szyjek ,, jesteś 🤔 chudo kołek czy grubo dupek co tu się wyrabia debilizm do potęgi....🤦‍♂️ ludzie przestańcie się wydurniać i wymyślać głupotyże temu spadło to dobrze ale że mi to już źle trzeba się zjednoczyć i stanąć przeciwko temu debilizmowi .... tekie pierdusie czy bogusie tylko jątrzą i się cieszą że komuś ciś gorzej ale i oni poczują ból dupy zanim się obejrzą....

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

Ta Ciemnoszyjka może mówiła to w "Podlasiakach" albo stare nagranie na youtube. W mlekpolu jeszcze wczoraj cena była jak się teraz okazuje bardzo dobra a 3 - 4 miesiące temu za***ista.

Na toktoku z wczoraj.

Ehh miniobszarnik tyś nie dość, że głupi i goły to jeszcze ci na oczy chyba padło. Gdzie kto się cieszy, że mleko tanieje? To nie jest już nawet tragedia tylko kpina i współczuję wszystkim bo sam bym nie chciał za 1,5zl doić. 

Ja cisnę tylko i wyłącznie z ciebie bekę, bo widocznie lubisz być szmacony, więcej jak tydzień bez zaczepki nie wytrzymasz. tyle razy mówiłem, nie zaczepiaj, ignoruj, albo nie zaglądaj wcale. Wiesz, że zawsze ci odpowiem i robi się gównoburza. Po co to komu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v