Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kiedyś rozglądałem sięza prasą mchale która w sąsiednim województwie była tańsza o 20 tyśpo zadzwonieniu i po wymianie paru zdań panowie sprzedawcy zapytali się o lokalizacje to zaraz zaczeli coś kręcić że muszą z szefem pogadać i mieli oddzwonić....widocznie boją się danexu

• Haha 1
Opublikowano

widzisz cudzysłów ,to sarkazm .  W osiemdziesiątych latach to kupowałeś z przydziału ,lub jak napadłeś akurat na dostawę ,co nie liczyło się z sukcesem .Wtedy z 30 procent maszyny to była ,,łapa'' i miałeś  .  Nie chce mi się dyskutować ,masz ,,rację'' . Nara .

• Thanks 1
Opublikowano

Kuźwa z tym deszczem to jest tragedia, miało lac a tu całe nic a co najlepsze Olsztyn taka ulewa była, tam gdzie kuźwa ten deszcz praktycznie nie potrzebny a gdzie jest on potrzebny to deszczu nic a wiatry takie że mało łba nie urwie, nerwicy się człowiek nabawi 

• Like 1
Opublikowano

Kupiłem nowy samochód 500 km od domu . Była usterka na gwarancji faktycznie dealer z mojego woj naprawił ale samochód półtora miesiąca przestal bo najpierw swoje robimy . Usterka po gwarancji ok ale stawka większa 

• Sad 1
Opublikowano
alfa napisał:

Kupiłem nowy samochód 500 km od domu . Była usterka na gwarancji faktycznie dealer z mojego woj naprawił ale samochód półtora miesiąca przestal bo najpierw swoje robimy . Usterka po gwarancji ok ale stawka większa 

duża różnica w cenie była ? nie pytam o markę...

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał:

Rolników traktuje się jak niedorozwojów którzy nie potrafią myśleć, bo przecież do wideł nie potrzeba używać mózgu. Zresztą  pisałem wcześniej o cenie w mlekpolu. Jaka burza się zrobiła na FB bo ludzie nie potrafią przeczytać maila ze zrozumieniem więc i tak nas traktują. Jak widzą że rolnik ogarnia dany temat to też inaczej rozmawiają. 

Tu się mylisz jednemu kupiłem Fiskarsy to w 40minut ząb upier...lił

1 godzinę temu, alfa napisał:

Po gwarancji tymbardziej auto to każdy Ci naprawi zresztą ja w tym roku robiłem silnik w kia to między lomzą a białymstokiem kilka tyś różnicy było 

1 godzinę temu, komizmo napisał:

Bierzta bierzta te Fendty i Manitki tam na wschodzie, będą miały co sowiety wywozić pod koniec roku na lawetach 😂

Sugerujesz abym uzupełnił zapasy amunicji?

• Haha 1
Opublikowano

Z tą rejonizacją to różnie, jak jeździłem za ciągnikiem, to w case mi powiedzieli prosto że nie sprzedadzą, bo nie ten rejon, a księżopolski hollanda spoko ( choć primatora mam bliżej ), w AGCO też pilnują strasznie ... Z maszynami to raczej bez problemu bo i tak serwis to robi "fabryka"... 

Opublikowano (edytowane)

Rejonizacja po ostatnich przeszukaniach wykonanych przez ludzi Chróstnego to relikt minionej epoki teraz każdy wali w gacie więc każdy może kupić gdzie chce. Tu taka ciekawostka agregat Lemken korund u Sobola ponad 20tys drozej jak w Zachodniopomorskim u dealera. Jednak krowiarze widzę to elita bo za wszystko płacimy najdrożej... taka mała aluzja, jak myślicie potrzebny bedzie serwis do takiej maszyny? Ha ha 

Edytowane przez czareczek85
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, czareczek85 napisał:

Oczywiście tylko sobie żartuje. Wiadomo, że nasza niezwyciężona armia przy wsparciu potężnego NATO podejmującego krytyczne decyzję w mgnieniu oka stanowi monolit nie do pokonania dla wrażych sił. Co zresztą udowodniła kilka dni temu w Białowieży. Mam tylko nadzieję, że wielki ministr płaszczak uwzględnił dla naszego dobra, jakąś ochronę dla hodowców bydła mlecznego. Przyjął w planach strategicznych, że oprócz możliwości ewakuowania 99.99 procent ludności w razie W pozostanie ten mały ułamek który będzie musiał pilnować jałówek z kredytu od Konrada i autonomicznych robotów przeciskających krowie gówno przez kratki.

I jak zwykle wygrani będą ci co nic nie mają. Rzucą wszystko i dzida

Edytowane przez komizmo
  • Like 4
Opublikowano
komizmo napisał:

36 minut temu, czareczek85 napisał:

Oczywiście tylko sobie żartuje. Wiadomo, że nasza niezwyciężona armia przy wsparciu potężnego NATO podejmującego krytyczne decyzję w mgnieniu oka stanowi monolit nie do pokonania dla wrażych sił. Co zresztą udowodniła kilka dni temu w Białowieży. Mam tylko nadzieję, że wielki ministr płaszczak uwzględnił dla naszego dobra, jakąś ochronę dla hodowców bydła mlecznego. Przyjął w planach strategicznych, że oprócz możliwości ewakuowania 99.99 procent ludności w razie W pozostanie ten mały ułamek który będzie musiał pilnować jałówek z kredytu od Konrada i autonomicznych robotów przeciskających krowie gówno przez kratki.

I jak zwykle wygrani będą ci co nic nie mają. Rzucą wszystko i dzida

jakieś % były spożywane 🤔 czy szwagier wk...rwił?

• Haha 4
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

duża różnica w cenie była ? nie pytam o markę...

Teoretycznie duża . Ale po czasie powiem że jednak warto było te 30 tys dopłacić u wziąć u siebie bo nerwów kosztowało sporo . I niby zachodzisz do salonu do serwisu myślisz mam samochód premium kupiłem  place za serwis wymagam a czujesz ogólna olewke bo niestety nie dałeś zarobić dla lokalnego dealera i wszyscy mają cię w d . A jak mówisz że powinni cię obsłużyć normalnie w kolejnośći to ci powiedzą że w Poznaniu napewno . I co nagadasz się ? 

1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Z tą rejonizacją to różnie, jak jeździłem za ciągnikiem, to w case mi powiedzieli prosto że nie sprzedadzą, bo nie ten rejon, a księżopolski hollanda spoko ( choć primatora mam bliżej ), w AGCO też pilnują strasznie ... Z maszynami to raczej bez problemu bo i tak serwis to robi "fabryka"... 

Wyobrazcie sobie 120 tys różnicy na tym samym nowym kombajnie 

Opublikowano
2 godziny temu, ThePerkins napisał:

Kupując talerzówke to taniej mi dealer wycenił, niż przedstawiciel prosto z fabryki. Ja rozumiem, że dealerzy mają jakieś tam rabaty ale że aż 10.000 zł?

Opublikowano
11 godzin temu, alfa napisał:

Teoretycznie duża . Ale po czasie powiem że jednak warto było te 30 tys dopłacić u wziąć u siebie bo nerwów kosztowało sporo . I niby zachodzisz do salonu do serwisu myślisz mam samochód premium kupiłem  place za serwis wymagam a czujesz ogólna olewke bo niestety nie dałeś zarobić dla lokalnego dealera i wszyscy mają cię w d . A jak mówisz że powinni cię obsłużyć normalnie w kolejnośći to ci powiedzą że w Poznaniu napewno . I co nagadasz się ? 

Wyobrazcie sobie 120 tys różnicy na tym samym nowym kombajnie 

Co to było Audi czy BMW? 

Opublikowano
Sean_Layton napisał:

Dzisiaj dowiedziałem się że znajomy ze wsi będzie stawiał sobie nową oborę na coś ok.70szt dojnych...

Chyba nie straszne mu spadki cen.. 

jeżeli inwestujesz w kryzysie to jak przyjdzie dobra cena to masz plus na inne wydatki. a jak inwestujesz w dobrych cenach to przy spadku cen masz problem ze spłata kredytu i wtedy zaczyna się problem

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, pawelmf napisał:

jeżeli inwestujesz w kryzysie to jak przyjdzie dobra cena to masz plus na inne wydatki. a jak inwestujesz w dobrych cenach to przy spadku cen masz problem ze spłata kredytu i wtedy zaczyna się problem

Tak się inwestuję z dużym ryzykiem jak opisujesz. Jeśli w kryzysie sytuacja gospodarstwa jest dobra i bez problemu można spłacać kredyt to się robi inwestycję bo wiadomo że jak cena odbije to będzie się zarabiało jeszcze więcej. Przy inwestycji w kryzysie jest jeszcze ten plus że ,, zazwyczaj '' wszystko inne również tanieje więc można np taka oborę pobudować dużo taniej. Jak ktoś na górce inwestuję to musi sobie założyć najczarniejszy scenariusz i czy wtedy podoła że spłata. Minusem też jest to że ceny materiałów czy innych rzeczy są wtedy bardzo drogie i daje się zarabiać najwięcej pośrednikom. 

Opublikowano
6 godzin temu, Sean_Layton napisał:

Dzisiaj dowiedziałem się że znajomy ze wsi będzie stawiał sobie nową oborę na coś ok.70szt dojnych...

Chyba nie straszne mu spadki cen.. 

Co w tym dziwnego za nim wybuduje to cena może się zmienić 10 razy. Ja sam planuję na 190 dojnych stawiać na robotach 

Opublikowano
22 godziny temu, czareczek85 napisał:

Rejonizacja po ostatnich przeszukaniach wykonanych przez ludzi Chróstnego to relikt minionej epoki teraz każdy wali w gacie więc każdy może kupić gdzie chce. Tu taka ciekawostka agregat Lemken korund u Sobola ponad 20tys drozej jak w Zachodniopomorskim u dealera. Jednak krowiarze widzę to elita bo za wszystko płacimy najdrożej... taka mała aluzja, jak myślicie potrzebny bedzie serwis do takiej maszyny? Ha ha 

W dobie ecoschematów zakup tego agregat niema najmniejszego sensu. Lepiej kupić bezorkowca i bronę talerzową. W dodatku przy gnojowicy to ma większy sens niż orka. Proszę posłuchać podkastow profesora Piechoty lub pana Wiesława Gryna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v