Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Montowałem niedawno dwa 50w ledowe (koło stówki sztuka). Jedna na garażu (~3m), druga na chacie (~7m). Powiem Ci, że zależy czego oczekujesz. Ta na garażu ma oświetlać przed samym garażem - jest ok. Ta wyżej zamontowana, to na jakieś 20m jest dość jasno. Najdalej gdzie chodzę, to jest jakieś 70m od źródła światła. Jest na tyle jasno, żeby życie głupiego ryja nie obić. Ewentualnie z chaty żeby widzieć czy ktoś nie łazi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Używam 20W i sa wystarczające, jak potrzebujesz oświetlić większy obszar, to po prostu mocujesz ich więcej, ja brałem Kanlux i Luno z hurtowni u siebie

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano

Nie mam żadnego dobrego zdjęcia. Do tego po ciemku to pewnie dobrym kalkulatorem by lepsze zrobił 😅 Ale mniej więcej tak to wygląda(będziesz miał jakis punkt odniesienia) - kombajn w prawym rogu jest coś koło 70m od chaty. Wlaczona tylko lampa na chacie. Jak wlaczy się na garażu, to cały plac aż do kombajnu jest ok oświetlony.

IMG_20221118_173505~2.jpg

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

No to już lepszy odnośnik. Nie ma dobrych aparatów w telefonach na ciemno

Powiem Ci, że kiedyś w robocie w nocy robiliśmy foty dla auta - fajnie wyglądał między świerkami przy pełni. Znajomy s20fe - super było widać, naprawdę. Ja zrobiłem swoim - dwie plamki jasne, gdzie się światło od felg odbijało 😅

6 minut temu, wlamaj1 napisał:

Ty leć sprawdź czy ten kombajn tam stoi 😉

Chłopie, a kto taki szrot ukradnie. Jeden głupi taki się tylko znalazł, że go kupił 😅

Dobra znalazłem z włączonymi oboma ledami. Od garażu do kombajnu jest 30pare m.

IMG_20221118_174106~2.jpg

• Like 1
Opublikowano

Tu nic nie trzeba było myśleć, było napisane😉

6 minut temu, daron64 napisał:

Jeden głupi taki się tylko znalazł, że go kupił

Nie jeden. Też kupiłem i żałuję...

że tak późno...

Opublikowano

Kupiłem córce s20fe. Z jakości zdjęć bardzo zadowolona.

Tylko wczoraj się złościła że nie może zdjęcia zamku w Sandomierzu zrobić bo wszystkie kropki po wodzie na szybie wyłapuje🤭

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

ustaw raz a dobrze i wystarczy... po mojemu..

Jakbym mógł ustawić raz to nie byłoby problemu, ale możliwe że różne ciągniki będą z tym siewnikiem chodzić i dlatego jest problem 

3 godziny temu, jahooo napisał:

U mnie po popuszczeniu śrub to idzie całość do góry, można założyć, jak się chce, na zdjęciu nie widzę, jak to u ciebie wygląda

U mnie się tylko przesuwa po tej szynie i przynajmniej ja nie widzę opcji żeby dało się to zdjąć. Górna śruba służy tylko do tego żeby dokręcić i uniemożliwić swobodny przesuw

Opublikowano

A co Cię ogranicza przed zakupem biernego nawet deurzędowego agregatu typu np jaguar od dziekana?

Moc, finanse, czy co innego?

Opublikowano

A jakie ciśnienie miałes w kołach ? do pracy na oranym trzeba zmniejszać ciśnienie w oponach, inaczej nawet aktywny ma problemy z zasypaniem kolein, u mnie 0,6 do 0,8 w tylnych oponach w MTZ i bierny ładnie równał pole, przy 1,0 - 1,1 zostawały koleiny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v