Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Taka sprawa - mam w 8145 tylni zaczep transportowy i plyte starego typu - jak w 60 - pierwsze zdjecie. A potrzebowałbym możliwość opuszczania go niżej. Orientujecie się czy płyta z drugiego zdjęcia pasuje p&p? Otwory wyglądają, że są identycznie rozmieszczone, ale nie mam do kogo podjechać, żeby spr czy napewno wszystko pasuje. A może ma ktoś akurat na sprzedanie?

Screenshot_20231216-131428~2.png

Screenshot_20231216-131301~2.png

Edytowane przez daron64
Opublikowano
konteno napisał:

Dnia 10.12.2023 o 11:17, 6465 napisał: A teraz to już wkraczam w taki etap w życiu że czas myśleć o wyposażeniu dzieci.  to sprzedać maszyny i ziemię i pokupować im kawalerki w mieście

swoim rozporzadzaj... sprzedać to łatwo...

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Mam jaką taką głowę ,zdrowe ręce i ambicje to jestem w stanie zarobić na mieszkanie dla jednego bez sprzedawania maszyn czy gleby. A drugie dostanie schedę i zrobi z tym to co będzie uważać.

Spytam z ciekawości czemu ty chcesz wyposażać dzieci a nie pokazać im tylko jak to mają sami zrobić? Ok ja dostałem działkę pod budowę domu od rodziców ale to ułamek kosztów, resztę po prostu zakasałem rękawy i mam.

Jeśli ciężko pracowałeś na to co masz to teraz czas z tego korzystać. Ja zrealizowałem już grube plany i całą nadwyżkę wydaję na zwiedzanie teraz Europy a jak dzieciaki podrosną to pewnie świata

• Like 2
Opublikowano

To prosze sie  pospieszyc. Z czasem ns zwiedzanie swiata to moze byc czlowiek za slaby.  Szkoda ze Tomasz Halik juz nie zyje, moglbys jego filmy poogladac I byloby bezpieczniej I napewno taniej 

Opublikowano

Siemka chcę kupić pokrętło do kół o rozmiarze 1'' i moje pytanie czy lepiej kupić pokrętło typu L czy T?

macie jakieś doświadczenia? i czy te z linku się sprawdzi czy lepiej zapłacić 3x więcej za np Honiton? corona jest za 100 zł. a king tony 440zł

typ L  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-klucz-fajkowy-do-kol-opon-felg-nasadek-typ-l-1-cal-650mm-tir-bus-14691066219

typ T  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-przesuwne-do-kol-felg-1-cal-500mm-typ-t-12544069179?bundle_id=1dc69b21-632c-4176-8afa-29e122c17974

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

@soltys48

dobra cena ?

obraz.png

prawie taki sam jak mój tylko ma inne koło i jeszcze tu nie widać jakie odkładnie bo jest parę rodzi i nawet klucz ze stopka jest bo przeważnie go nie ma ja też nie mam za swojego w sierpniu dałem 21 tyś  ale odkładnie jak nowe  zero luzów praktycznie i części robocze u mnie było dobre tylko płozy i parę dłut wymieniłem ;) ale pług do lekkich nie należy ale mocno ciężki nie jest 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Mimo że na kółku to cena fajna 

a były nie na kółku ? do forsza podejdzie ? nie wiem, ile to waży

a, na kołku, u mnie nie ma potrzeby , nie mam kamieni

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

ponad 1 t na pewno waży według katalogu 1200 lub 1400 kg zależy od wersji odkałdni itp przedpłużków 

Edytowane przez kubamako66
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

odkładnie raczej wszystkie do wymiany, lemieszy nie ma

zobacz sobie ceny odkładni lemieszy i już ładna suma będzie ale pług dobry mam prawie taki sam ładnie orze jest u mnie w galeri 

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

1600+

2 minuty temu, kubamako66 napisał:

płozy słabe niektórych w ogóle nie ma  lemiesze też więc parę tyś nawet 4-5 trzeba dołożyć a odkładnie są bez pierwsi to mogą być drogie bo są te  wieksze 

Płoza ok 70

Lemiesz poniżej 150

Odkładania ok 450

Śruby dość drogie.

Przed chwilą, kubamako66 napisał:

zobacz sobie ceny odkładni lemieszy i już ładna suma będzie ale pług dobry mam prawie taki sam ładnie orze jest u mnie w galeri 

W Twojej cenie ma na nówkach elementach 

Opublikowano (edytowane)

czyli 1000 na słupicę x8 trzeba dołożyć

no i raczej tego nie dźwignę, trzeba szukac mniejszego

najchętniej bym przygarnął Kuhn TR65 w 4 skibach

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

1600+

Płoza ok 70

Lemiesz poniżej 150

Odkładania ok 450

Śruby dość drogie.

gdzie ta płoza za 70 zł ja do swojego najtaniej za 130 zł znalazłem a nawet są po 200 a cena odkładni zależy jaka to jest bo jest z 5 rodzai i ceny nawet pod 1 tyś 

Opublikowano
52 minuty temu, Mario5 napisał:

Siemka chcę kupić pokrętło do kół o rozmiarze 1'' i moje pytanie czy lepiej kupić pokrętło typu L czy T?

macie jakieś doświadczenia? i czy te z linku się sprawdzi czy lepiej zapłacić 3x więcej za np Honiton? corona jest za 100 zł. a king tony 440zł

typ L  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-klucz-fajkowy-do-kol-opon-felg-nasadek-typ-l-1-cal-650mm-tir-bus-14691066219

typ T  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-przesuwne-do-kol-felg-1-cal-500mm-typ-t-12544069179?bundle_id=1dc69b21-632c-4176-8afa-29e122c17974

Mam L, chyba grene, do tego 2m rury i naprzód.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v