Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Taka sprawa - mam w 8145 tylni zaczep transportowy i plyte starego typu - jak w 60 - pierwsze zdjecie. A potrzebowałbym możliwość opuszczania go niżej. Orientujecie się czy płyta z drugiego zdjęcia pasuje p&p? Otwory wyglądają, że są identycznie rozmieszczone, ale nie mam do kogo podjechać, żeby spr czy napewno wszystko pasuje. A może ma ktoś akurat na sprzedanie?

Screenshot_20231216-131428~2.png

Screenshot_20231216-131301~2.png

Edytowane przez daron64
Opublikowano
konteno napisał:

Dnia 10.12.2023 o 11:17, 6465 napisał: A teraz to już wkraczam w taki etap w życiu że czas myśleć o wyposażeniu dzieci.  to sprzedać maszyny i ziemię i pokupować im kawalerki w mieście

swoim rozporzadzaj... sprzedać to łatwo...

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Mam jaką taką głowę ,zdrowe ręce i ambicje to jestem w stanie zarobić na mieszkanie dla jednego bez sprzedawania maszyn czy gleby. A drugie dostanie schedę i zrobi z tym to co będzie uważać.

Spytam z ciekawości czemu ty chcesz wyposażać dzieci a nie pokazać im tylko jak to mają sami zrobić? Ok ja dostałem działkę pod budowę domu od rodziców ale to ułamek kosztów, resztę po prostu zakasałem rękawy i mam.

Jeśli ciężko pracowałeś na to co masz to teraz czas z tego korzystać. Ja zrealizowałem już grube plany i całą nadwyżkę wydaję na zwiedzanie teraz Europy a jak dzieciaki podrosną to pewnie świata

• Like 2
Opublikowano

To prosze sie  pospieszyc. Z czasem ns zwiedzanie swiata to moze byc czlowiek za slaby.  Szkoda ze Tomasz Halik juz nie zyje, moglbys jego filmy poogladac I byloby bezpieczniej I napewno taniej 

Opublikowano

Siemka chcę kupić pokrętło do kół o rozmiarze 1'' i moje pytanie czy lepiej kupić pokrętło typu L czy T?

macie jakieś doświadczenia? i czy te z linku się sprawdzi czy lepiej zapłacić 3x więcej za np Honiton? corona jest za 100 zł. a king tony 440zł

typ L  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-klucz-fajkowy-do-kol-opon-felg-nasadek-typ-l-1-cal-650mm-tir-bus-14691066219

typ T  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-przesuwne-do-kol-felg-1-cal-500mm-typ-t-12544069179?bundle_id=1dc69b21-632c-4176-8afa-29e122c17974

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

@soltys48

dobra cena ?

obraz.png

prawie taki sam jak mój tylko ma inne koło i jeszcze tu nie widać jakie odkładnie bo jest parę rodzi i nawet klucz ze stopka jest bo przeważnie go nie ma ja też nie mam za swojego w sierpniu dałem 21 tyś  ale odkładnie jak nowe  zero luzów praktycznie i części robocze u mnie było dobre tylko płozy i parę dłut wymieniłem ;) ale pług do lekkich nie należy ale mocno ciężki nie jest 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Mimo że na kółku to cena fajna 

a były nie na kółku ? do forsza podejdzie ? nie wiem, ile to waży

a, na kołku, u mnie nie ma potrzeby , nie mam kamieni

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał:

ponad 1 t na pewno waży według katalogu 1200 lub 1400 kg zależy od wersji odkałdni itp przedpłużków 

Edytowane przez kubamako66
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

odkładnie raczej wszystkie do wymiany, lemieszy nie ma

zobacz sobie ceny odkładni lemieszy i już ładna suma będzie ale pług dobry mam prawie taki sam ładnie orze jest u mnie w galeri 

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

1600+

2 minuty temu, kubamako66 napisał:

płozy słabe niektórych w ogóle nie ma  lemiesze też więc parę tyś nawet 4-5 trzeba dołożyć a odkładnie są bez pierwsi to mogą być drogie bo są te  wieksze 

Płoza ok 70

Lemiesz poniżej 150

Odkładania ok 450

Śruby dość drogie.

Przed chwilą, kubamako66 napisał:

zobacz sobie ceny odkładni lemieszy i już ładna suma będzie ale pług dobry mam prawie taki sam ładnie orze jest u mnie w galeri 

W Twojej cenie ma na nówkach elementach 

Opublikowano (edytowane)

czyli 1000 na słupicę x8 trzeba dołożyć

no i raczej tego nie dźwignę, trzeba szukac mniejszego

najchętniej bym przygarnął Kuhn TR65 w 4 skibach

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

1600+

Płoza ok 70

Lemiesz poniżej 150

Odkładania ok 450

Śruby dość drogie.

gdzie ta płoza za 70 zł ja do swojego najtaniej za 130 zł znalazłem a nawet są po 200 a cena odkładni zależy jaka to jest bo jest z 5 rodzai i ceny nawet pod 1 tyś 

Opublikowano
52 minuty temu, Mario5 napisał:

Siemka chcę kupić pokrętło do kół o rozmiarze 1'' i moje pytanie czy lepiej kupić pokrętło typu L czy T?

macie jakieś doświadczenia? i czy te z linku się sprawdzi czy lepiej zapłacić 3x więcej za np Honiton? corona jest za 100 zł. a king tony 440zł

typ L  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-klucz-fajkowy-do-kol-opon-felg-nasadek-typ-l-1-cal-650mm-tir-bus-14691066219

typ T  https://allegro.pl/oferta/pokretlo-przesuwne-do-kol-felg-1-cal-500mm-typ-t-12544069179?bundle_id=1dc69b21-632c-4176-8afa-29e122c17974

Mam L, chyba grene, do tego 2m rury i naprzód.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v