Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

Tak właśnie ostatnio z ojcem gadałem że kilka lat do tyłu to by dołożył drugie tyle i by była nowa przyczepa z wywrotem 

Dwa lata do tyłu jeszcze było w miarę rozsądnie, potem już ciągle w górę cena 

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Jano7711 napisał:

Szukam trójkąta zaczepowego, nie ma ktoś na zbyciu?

Ile możesz zapłacić? Miałbym takie coś 

49 minut temu, daron64 napisał:

https://www.olx.pl/oferty/user/nwjOC/

Dla lokalnego obszernika odeszło chyba ponad 2k ha dzierżawy i trochę sprzętu widzę sprzedaje.

Jak rzetelnie pany przebieg to wychodzi, że w gąsienicowym case skrzynia wytrzymała tylko ~8k mth?

Całkiem możliwe. Mamy jednego takiego co przy 7 miał zmieniana. 

Drugi 14 tysiąc kręci bez zaglądania.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Jak rzetelnie pany przebieg to wychodzi, że w gąsienicowym case skrzynia wytrzymała tylko ~8k mth?

Ty już jednego kejsa masz, daj sobie z tym spokój😉

Opublikowano
szymon09875 napisał:

5 godzin temu, Jano7711 napisał: Szukam trójkąta zaczepowego, nie ma ktoś na zbyciu? Ile możesz zapłacić? Miałbym takie coś 

i nic się nie chwaliłeś 🤔 a ja tu kiedyś pytałem ...

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

To se popacz ile takie chodzą. Nawet po 1000🙈 a to nie jest cena ostateczna 

Za tysiaka przywiozę ci 3 w ciągu miesiąca na podwórko 

49 minut temu, szymon09875 napisał:

Ile możesz zapłacić? Miałbym takie coś 

Wyślij mi co Masz bo też potrzebuję 

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Ty z tamtych stron? Fajne tereny pod rolnictwo. Dalej na wschód był kombinat rolny Kętrzyn swego czasu największy w Polsce. Kolega był tam dyrektorem.

Facet chyba troche z cenami przesadził za te złomostwa.

Nom do tego gospodarstwa mam w prostej linii z 3km, z pola silosy widzę.

55 minut temu, jacus napisał:

gdyby to nie bylo na drugim koncu polski to anne bym kupil za 5.

Na dwie Anny kopał coś koło 100ha pyry. Potem kupil jakiś grimme, ale więcej stał zepsuty niż kopał.

9 minut temu, wlamaj1 napisał:

Ty już jednego kejsa masz, daj sobie z tym spokój😉

Powiem Ci, że tego case i kirovca to mało co było widać na polach. Większość roboty robiły Fendt, mniejsze casy i steyery.

Na taką skrzynie to pewnie bym musiał swojego sprzedać i jeszcze może zetorka dolozyc

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

i nic się nie chwaliłeś 🤔 a ja tu kiedyś pytałem ...

25 minut temu, soltys48 napisał:

Za tysiaka przywiozę ci 3 w ciągu miesiąca na podwórko 

Wyślij mi co Masz bo też potrzebuję 

A bo zapomniałem o tym... 

Teraz jak zapytał to mi się przypomniało gdzie takie coś leży :o jutro to sprawdzę to dam znać co i jak i jakie wymiary 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Teraz jak zapytał to mi się przypomniało gdzie takie coś leży :o jutro to sprawdzę to dam znać co i jak i jakie wymiary 

Słuchaj no. 

A ten jakiś wał, to co to tam miałeś?

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

moja propozycja aktualna

No już nawet dwie👍

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

No ja go miałem zalozonego w swoim 2.1 i ciut brakowało. Teraz tandema ceownikowego zakładam, to ten będzie za grosze do sprzedania 

Mam taki od kultywatora, ale nie zakładam bo to delikatne.

Tak mi się przypomniało.

Nie szukam jakoś tak intensywnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

To ile z tych 2 tys hektarów tobie wpadło?

Tam z ziemią to niby jest własność jakiegoś funduszu. Za poprzedniego zarządcy/dzierzawcy mówiono o ~10tys ha. Temu kończyły się umowy i tylko część mu zostawili. Paręset ha wzięła jakaś firma od pyrow (w tym roku coś ponad 400 mieli), a ~1800 teraz koleś jakiś na spółkę z właścicielem centrali nasiennej wzięli. Chociaż na sprzęt fajny można sobie popatrzeć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v