Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, daron64 napisał:

A skąd się wzięło 200kunia w 2.4? 

Turbo. Fajnie latał ten samochód, a teraz mam nudnego passata b6 w kombi z silnikiem 1.9 105 kuni. I jechać to nie chce ale przynajmniej oszczędny.

4 godziny temu, wlamaj1 napisał:

Skoro jesteśmy przy Marketplace: dlaczego tam nie widzę numerów telefonów tylko "hidden information"?

To zabezpieczenie przeciwko botom które zbierają numery telefonów żeby potem wydzwaniać z fotowoltaiką albo garnkami. Zazwyczaj jedynym sposobem na dostanie telefonu to napisanie priva do sprzedającego.

Opublikowano
10 godzin temu, Stodoła napisał:

Bo srejbuk to same pajace z rozumem gimnazjalisty

Z każdym zaintereswoanym jednak tracę wiarę w ludzi  

9 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Z czasem ci to minie i będziesz się zachowywał jak przysłowiowy handlarz menda. 

W treści ogłoszenia napisałem, że "części pochodzą najprawdopodobniej od 40/60/zetorka".

Wstaję teraz i jakie dostaje na Messengera zapytanie? A no, k**wa, cytuje -  "czesc to masz części do skrzyni do c360" - koniec cytatu. 

No ja pier**le. Jak traktować poważnie ludzi, którym nie chce się poświęcić minuty (ja jak to ja - przydługi opis zrobiłem) na przeczytanie ogłoszenia? 🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, daron64 napisał:

W treści ogłoszenia napisałem, że "części pochodzą najprawdopodobniej od 40/60/zetorka".

Wstaję teraz i jakie dostaje na Messengera zapytanie? A no, k**wa, cytuje -  "czesc to masz części do skrzyni do c360" - koniec cytatu. 

No ja pier**le. Jak traktować poważnie ludzi, którym nie chce się poświęcić minuty (ja jak to ja - przydługi opis zrobiłem) na przeczytanie ogłoszenia? 🤷

Też robię takie opisy, nie odpisuj mu wcale lub jeśli bardzo chcesz to cos w stylu "jest podane w opisie". 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

"jest podane w opisie". 

Tak mu odpisalem

8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Turbo. Fajnie latał ten samochód, a teraz mam nudnego passata b6 w kombi z silnikiem 1.9 105 kuni. I jechać to nie chce ale przynajmniej oszczędny.

No ja teraz jak z S60 przesiadam się do 70koni słabszego starego S40, to kurcze - ciężko byłoby już się przyzwyczaić do jeżdżenia słabszym autem. 

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Ale "najprawdopodobniej" może być mylące 😉 .  to są nie używane? Wrzuć co masz 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wrzuć co masz

Wrzucałem już wielokrotnie. Ale proszę, weź to i uratuj mnie od tych ludzi z FB 😅

Większość jest używana, ale czesc wyglada na nieużywane, albo bardzo mało. Masz zdjęcie przykładowego jednego trybu. Część jest w podobnym stanie.

IMG_20230114_101622_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101627_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101635_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101641_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101649_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101704_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101713_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101727_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101738_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_101743_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_110000_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_105936_copy_1600x900.jpg

IMG_20230114_105923_copy_1600x900.jpg

Opublikowano
11 minut temu, jacek1296 napisał:

To do szejsiątki?

Mieliśmy 40, 60 i małego zetorka, więc coś z tych napewno

W ogóle jak byście to cenili? Ile za sztukę chcieć żeby to miało dla obu stron sens?

Opublikowano (edytowane)

5 godzin temu, daron64 napisał:

O zobacz, to tylko przykłady 🙄 ten jeden tak ładnie zaczął i pozdrawiał, a tu d*pa tak samo jak w większości 🤣

IMG_20230115_100735.jpg

IMG_20230115_100651.jpg

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

No jak takie zamazane to się dopytują...🤭

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

O zobacz, to tylko przykłady 🙄 ten jeden tak ładnie zaczął i pozdrawiał, a tu d*pa tak samo jak w większości 🤣

IMG_20230115_100735.jpg

IMG_20230115_100651.jpg

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

IMG_20230115_100735.jpg

IMG_20230115_100651.jpg

Z małego doświadczenia wiem że jak po wymianie 2-3 zdań nie zapyta o numer to już raczej nie kupi 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Z małego doświadczenia wiem że jak po wymianie 2-3 zdań nie zapyta o numer to już raczej nie kupi 

Ze 3 maszyny sprzedałem bez telefonu. O wałek do kultywatora to się zabijali, w 30 minut się sprzedal

Opublikowano
8 minut temu, MonteChristo napisał:

Awemak 4 skiby, zagonowy Goraj - Sprzedajemy.pl https://sprzedajemy.pl/awemak-4-skiby-zagonowy-goraj-2-e30984-nr67223178

Jakieś opinie?

Typowy przedstawiciel polskiego rzemiosła - będzie jakoś orał. W tym egzemplarzu brak płóz. Jak dla mnie to małe kółko kopiujące i jeszcze na "buksie" - nie w każdych warunkach będzie się chciało obracać. Ja bym szukał Kobuza z Unii lub Tura...

Opublikowano
32 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Typowy przedstawiciel polskiego rzemiosła - będzie jakoś orał. W tym egzemplarzu brak płóz. Jak dla mnie to małe kółko kopiujące i jeszcze na "buksie" - nie w każdych warunkach będzie się chciało obracać. Ja bym szukał Kobuza z Unii lub Tura...

Kobuz lepiej wykonany, ale ma niższe słupice i nisko wieżyczke, zapycha się często na 1 skibie, lepiej już w tej cenie TUR z Unii

Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

Kobuz lepiej wykonany, ale ma niższe słupice i nisko wieżyczke, zapycha się często na 1 skibie, lepiej już w tej cenie TUR z Unii

Kobuz mi się zapychał tylko jak orałem poplon z gorczycy potraktowany wcześniej agregatem ścierniskowym, ale miałem starszy typ. W tym nowszym, który miał ścinacze nad odkładniami, powinno być pod tym względem lepiej (tak myślę - nie orałem takim)...

Opublikowano
1 minutę temu, wlamaj1 napisał:

Kobuz mi się zapychał tylko jak orałem poplon z gorczycy potraktowany wcześniej agregatem ścierniskowym, ale miałem starszy typ. W tym nowszym, który miał ścinacze nad odkładniami, powinno być pod tym względem lepiej (tak myślę - nie orałem takim)...

ja mam ścinacz na odkładni i pierwsza skiba zapycha się, ścinacz odkręciłem i jest lepiej, znacznie lepiej, w zasadzie zmiana pługa zeszła na dalszy plan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v