Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu z miękkim startem - miałem jedną taką to się tylko denerwowałem bo już chciałem ciąć a ona się dopiero rozpędzała - młody wtedy byłem. Nie bardzo widzę sens takiego rozwiązania - miałem kilka szlifierek dużych i w żadnej przekładnia się nie uszkodziła - nawet w tych najtańszych...

Opublikowano
11 minut temu, wlamaj1 napisał:

Czemu z miękkim startem - miałem jedną taką to się tylko denerwowałem bo już chciałem ciąć a ona się dopiero rozpędzała - młody wtedy byłem. Nie bardzo widzę sens takiego rozwiązania - miałem kilka szlifierek dużych i w żadnej przekładnia się nie uszkodziła - nawet w tych najtańszych...

A ja mam kilka małych z a duża (hikoki) bez i mnie straszliwie wk***ia jak szarpie przy starcie. A jak kupowałem, to było chyba 5 duch różnicy tylko.

Pisałem jakiś czas temu o zetorku swoim. No i widzę, że ludzie mają fantazje

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-zetor-7011-CID757-IDW6pgy.html

Opublikowano
9 godzin temu, rex15 napisał:

Hikoki z miekkim startem ~1000zl

Osobiście uważam że ten miękki start to więcej szkody jak pożytku. Szarpnięcie przy zwykłym diaxie dokręca tarcze, mam małego z miękkim startem, to kilka razy mi się zdarzyło że montując jakąś ciężką tarczę (np. do szlifowania) nie docisnelo jej, i potem latała 

Opublikowano
jedrus2020 napisał:

Pany. Robil ktoś meble ogrodowe takie powiedzmy w stylu loft. w sensie rama z profila na czarn mat i do tego jakies grubsze deski i podesłalby jakieś zdjecia i może wymiary.

Poszukaj tutaj https://pl.pinterest.com/

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Osobiście uważam że ten miękki start to więcej szkody jak pożytku. Szarpnięcie przy zwykłym diaxie dokręca tarcze, mam małego z miękkim startem, to kilka razy mi się zdarzyło że montując jakąś ciężką tarczę (np. do szlifowania) nie docisnelo jej, i potem latała 

To ja nie wiem Darku, chyba śniadania musisz jeść bardziej obfite 😉 ja w małych normalnie ręką dokręcam i nie przypominam sobie, żeby kiedyś się sama poluzowała.

Ja tam zostaje przy swoim - napewno bym dopłacił do miękkiego. Zwłaszcza przy dużej - byłem bardzo niemiłe zaskoczony jak mocno szarpie przy starcie (ale też "duża" tylko ta jedna miałem w rękach, więc nie mam porównania z innymi).

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie duża jest praktycznie nieużywana. Naprawdę bardzo sporadycznie była potrzebna, jak przy małej brakło tarczy żeby coś przeciąć. Jakieś tarcze do szlifowania mam, to ani razu nie użyłem, a te diamentowa to może ze dwa razy. Ale jak potrzeba raz na ruski rok, to wiem, że tam sobie leży i czeka i nie muszę do nikogo w łachę iść.

Za to małe to jedna do cięcia, druga do szlifowania. Jeszcze jedna by się przydała - na jednej byłaby tarcza listkowa, a na drugiej zwykła do szlifowania. Ehh a ojciec za mojej pamięci miał dwie małe szlifierki (nie jednocześnie) i starczała taka do wszystkiego na gospodarce..

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Potrzebuję wycieraczę do tego wynalazku jakieś propozycje?

20230629_090009.jpg

Miałem na myśli zdjęcie silniczka... 

Każdy silniczek z tylnej klapy osobówki będzie pasował, tyle że będziesz musiał porzezbic nad mocowaniem

1 godzinę temu, daron64 napisał:

To ja nie wiem Darku, chyba śniadania musisz jeść bardziej obfite 😉 ja w małych normalnie ręką dokręcam i nie przypominam sobie, żeby kiedyś się sama poluzowała.

Ja tam zostaje przy swoim - napewno bym dopłacił do miękkiego. Zwłaszcza przy dużej - byłem bardzo niemiłe zaskoczony jak mocno szarpie przy starcie (ale też "duża" tylko ta jedna miałem w rękach, więc nie mam porównania z innymi).

Kilka razy miałem tak z tarczą do szlifowania, założyłem wyszlifowałem, i po wyłączeniu szlifierki tarcza siłą rozpędu się poluzowała. Sytuacja z G13SWA gdzie jest miękki start, przy innych tego nie doświadczyłem 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Miałem na myśli zdjęcie silniczka...  Każdy silniczek z tylnej klapy osobówki będzie pasował, tyle że będziesz musiał porzezbic nad mocowaniem

Niestety kupiłem kabinę bez wycieraczki, jakbym miał wzór to coś bym sam dobrał. A rzeźba w 💩 to nie problem😜

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Niestety kupiłem kabinę bez wycieraczki, jakbym miał wzór to coś bym sam dobrał. A rzeźba w 💩 to nie problem😜

Albo coś takiego jak Izydor wrzucił, albo tylny silniczek wycieraczki np. od Fiata CC, kupisz za 1/3 ceny tego powyżej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v