Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu z miękkim startem - miałem jedną taką to się tylko denerwowałem bo już chciałem ciąć a ona się dopiero rozpędzała - młody wtedy byłem. Nie bardzo widzę sens takiego rozwiązania - miałem kilka szlifierek dużych i w żadnej przekładnia się nie uszkodziła - nawet w tych najtańszych...

Opublikowano
11 minut temu, wlamaj1 napisał:

Czemu z miękkim startem - miałem jedną taką to się tylko denerwowałem bo już chciałem ciąć a ona się dopiero rozpędzała - młody wtedy byłem. Nie bardzo widzę sens takiego rozwiązania - miałem kilka szlifierek dużych i w żadnej przekładnia się nie uszkodziła - nawet w tych najtańszych...

A ja mam kilka małych z a duża (hikoki) bez i mnie straszliwie wk***ia jak szarpie przy starcie. A jak kupowałem, to było chyba 5 duch różnicy tylko.

Pisałem jakiś czas temu o zetorku swoim. No i widzę, że ludzie mają fantazje

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-zetor-7011-CID757-IDW6pgy.html

Opublikowano
9 godzin temu, rex15 napisał:

Hikoki z miekkim startem ~1000zl

Osobiście uważam że ten miękki start to więcej szkody jak pożytku. Szarpnięcie przy zwykłym diaxie dokręca tarcze, mam małego z miękkim startem, to kilka razy mi się zdarzyło że montując jakąś ciężką tarczę (np. do szlifowania) nie docisnelo jej, i potem latała 

Opublikowano
jedrus2020 napisał:

Pany. Robil ktoś meble ogrodowe takie powiedzmy w stylu loft. w sensie rama z profila na czarn mat i do tego jakies grubsze deski i podesłalby jakieś zdjecia i może wymiary.

Poszukaj tutaj https://pl.pinterest.com/

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Osobiście uważam że ten miękki start to więcej szkody jak pożytku. Szarpnięcie przy zwykłym diaxie dokręca tarcze, mam małego z miękkim startem, to kilka razy mi się zdarzyło że montując jakąś ciężką tarczę (np. do szlifowania) nie docisnelo jej, i potem latała 

To ja nie wiem Darku, chyba śniadania musisz jeść bardziej obfite 😉 ja w małych normalnie ręką dokręcam i nie przypominam sobie, żeby kiedyś się sama poluzowała.

Ja tam zostaje przy swoim - napewno bym dopłacił do miękkiego. Zwłaszcza przy dużej - byłem bardzo niemiłe zaskoczony jak mocno szarpie przy starcie (ale też "duża" tylko ta jedna miałem w rękach, więc nie mam porównania z innymi).

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak u Was, ale u mnie duża jest praktycznie nieużywana. Naprawdę bardzo sporadycznie była potrzebna, jak przy małej brakło tarczy żeby coś przeciąć. Jakieś tarcze do szlifowania mam, to ani razu nie użyłem, a te diamentowa to może ze dwa razy. Ale jak potrzeba raz na ruski rok, to wiem, że tam sobie leży i czeka i nie muszę do nikogo w łachę iść.

Za to małe to jedna do cięcia, druga do szlifowania. Jeszcze jedna by się przydała - na jednej byłaby tarcza listkowa, a na drugiej zwykła do szlifowania. Ehh a ojciec za mojej pamięci miał dwie małe szlifierki (nie jednocześnie) i starczała taka do wszystkiego na gospodarce..

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Potrzebuję wycieraczę do tego wynalazku jakieś propozycje?

20230629_090009.jpg

Miałem na myśli zdjęcie silniczka... 

Każdy silniczek z tylnej klapy osobówki będzie pasował, tyle że będziesz musiał porzezbic nad mocowaniem

1 godzinę temu, daron64 napisał:

To ja nie wiem Darku, chyba śniadania musisz jeść bardziej obfite 😉 ja w małych normalnie ręką dokręcam i nie przypominam sobie, żeby kiedyś się sama poluzowała.

Ja tam zostaje przy swoim - napewno bym dopłacił do miękkiego. Zwłaszcza przy dużej - byłem bardzo niemiłe zaskoczony jak mocno szarpie przy starcie (ale też "duża" tylko ta jedna miałem w rękach, więc nie mam porównania z innymi).

Kilka razy miałem tak z tarczą do szlifowania, założyłem wyszlifowałem, i po wyłączeniu szlifierki tarcza siłą rozpędu się poluzowała. Sytuacja z G13SWA gdzie jest miękki start, przy innych tego nie doświadczyłem 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Miałem na myśli zdjęcie silniczka...  Każdy silniczek z tylnej klapy osobówki będzie pasował, tyle że będziesz musiał porzezbic nad mocowaniem

Niestety kupiłem kabinę bez wycieraczki, jakbym miał wzór to coś bym sam dobrał. A rzeźba w 💩 to nie problem😜

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Niestety kupiłem kabinę bez wycieraczki, jakbym miał wzór to coś bym sam dobrał. A rzeźba w 💩 to nie problem😜

Albo coś takiego jak Izydor wrzucił, albo tylny silniczek wycieraczki np. od Fiata CC, kupisz za 1/3 ceny tego powyżej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v