Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał:

honiton dobre klucze TY masz slonecznik w ekologi czy pryskasz czymś ?

To na kwiat jest i nie pryskalam

2 godziny temu, Grzechooo napisał:

świetny wybór, ja byłbym zadowolony z takiego prezentu.👍

Chcę jeszcze myjkę do kostki 

2 godziny temu, konteno napisał:

a czym na kuckach można popryskać 🤭

jednak nie bosch ? walizka czarna czy zielona ? 

Zielony kolor ma. W kolorach jestem dobr. W zeszłym roku dostał wkrętarkę to chyba z 600 za nią zapłaciłam używa okazjonalnie

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

daron do 60 tura załóż i to zboże podgarniaj dużą szufle dorobić jak jest kabina to zwalić bo coś wspominałeś że bierzesz do tego ruska...

I co mi z podgarniecia zboża? Ja mam problem głównie z załadunkiem. Biorę nie ruska a 914, ktora jest i tak już na styk z wysokością z załadunkiem, także mniejsze absolutnie odpada.

4 godziny temu, szymon09875 napisał:

Zostaw je, będę się tam krecil niedługo to odbiorę ;)

Spoko, rzucę gdzieś w kąt. Jeszcze będę miał ze dwa kursy że złomem, ale to pewnie po żniwach już.

3 godziny temu, malaczarna napisał:

Taka walizkę z honiton i podnośniki z Yato. i tak najlepsza była laurka.

Heh z czasem najbardziej cieszy to, że ktoś poświęcił czas, a nie że wydał pieniądze 👍

4 godziny temu, konteno napisał:

U mnie jest taki problem, że ja nie jestem żadnym rekinem biznesu i nie lubię się targowac z ludźmi. Ostatnio rozmawiałem ze znajomym, który ma takiego zetorka jak mój duży, tylko że starszego. No i mi nawija makaron na uszy, że mu ludzie na podwórko przyjeżdżają i proszą, żeby im go za 50k sprzedał (taki jest za***isty, oh i ah) a on że za 60 moze im sprzedac 😅

Nie wiem jak to pogodzić - nie chce sprzedać za mała kwotę, ale z drugiej strony jakbym był kupującym, to nie zapłaciłbym tyle ile by mnie satysfakcjonowało 🤷 już nawet myślałem, że może sprzedam 60 za ile by poszła, a kasa, która z tego będzie zostałaby włożona w małego zetorka i wtedy by został jako taki mały pomocnik. Ale nie wiem. Już nawet dla brata chciałem oddać któryś, żeby sobie miał do teściów na działkę, ale nie chciał. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

już nawet myślałem, że może sprzedam 60 za ile by poszła, a kasa, która z tego będzie zostałaby włożona w małego zetorka i wtedy by został jako taki mały pomocnik.

chyba najmądrzejsza opcja co wyczytałem zalezy czy byłaby robota dla niego i poradzi z tym w czym miałby tamte odciążyć . o jakim rusku mowa ? o case chodzi ?

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Chcę jeszcze myjkę do kostki 

swojej jeszcze nie myłem , garażowana i wydmuchiwana sprężonym powietrzem była

Edytowane przez konteno
Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

daron do 60 tura załóż i to zboże podgarniaj dużą szufle dorobić jak jest kabina to zwalić bo coś wspominałeś że bierzesz do tego ruska...

Sławek no co jak co ale żebyś Ty polecał siatkę, w dodatku bez kabiny.....

P.S wpadaj na 🥃, przy moich zresztą kolejnych urodzinach machniemy....🤔

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

ja po odpuście 🤦‍♂️🤪

chyba rozpuście...

Opublikowano
44 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Sławek no co jak co ale żebyś Ty polecał siatkę, w dodatku bez kabiny.....

P.S wpadaj na 🥃, przy moich zresztą kolejnych urodzinach machniemy....🤔

To że bez kabiny ,to może nawet i atut przy ładowaczu .

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Dużo nagrzeszyłeś?

hejtem, pismem, i ...ciągnięciem za cyca... 🤭

Opublikowano

Poskładali na mrożenie cen energii?

Ja dziś. Przyjęli, a wcześniej nie chcieli...

35 minut temu, slawek74 napisał:

więcej z wczoraj nie pamiętam ... 🤭🤦‍♂️🤪

ktoż to wie 🤷‍♂️🤪

@jacus by wiedział....

Opublikowano

Witam przychodzę z zapytaniem jaką prasę polecacie w do 40-45 tyś na rok około 130 bel sianokiszonki i 250 słomy aktualnie mam metal facha ale czas to zmienić 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v