Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma ktoś z was na sprzedaż jakiegoś ciągnika do 25 tys? Tylko żeby nie c360. Stan nie musi być idealny, ważne aby dał radę robić w polu od razu. Może i bym się wstrzymał z zakupem, ale w mojej siunce skrzynia padła.

Opublikowano
15 minut temu, Axd529 napisał:

Nie ma ktoś z was na sprzedaż jakiegoś ciągnika do 25 tys? Tylko żeby nie c360. Stan nie musi być idealny, ważne aby dał radę robić w polu od razu. Może i bym się wstrzymał z zakupem, ale w mojej siunce skrzynia padła.

Jest ale 60 i troche droższa 😉

Opublikowano
36 minut temu, Axd529 napisał:

Za 33 poszła ostatnio 80 bez napędu u handlarza z Łęcznowoli. W tym budżecie to nie pchał bym się w zachodnie bo to będą padła w wieku emerytalnym, i do tego do większości będą kłopoty z częściami. 

Nie lepiej poszukać konkretnego mechanika i zrobić skrzynie niż kupować trupa?

• Like 1
Opublikowano

Skrzynie to bym sobie sam w zimę ogarnął. U nas nie ma kto. Dzwoniłem do jednego to może za miesiąc by wziął do naprawy jak by dobrze poszło. Tylko że w polu muszę mieć jakiś ciągnik. Może pomyślę nad jakąś siątką narazie, potem by sprzedał najwyżej.

Opublikowano
14 minut temu, Axd529 napisał:

Skrzynie to bym sobie sam w zimę ogarnął. U nas nie ma kto. Dzwoniłem do jednego to może za miesiąc by wziął do naprawy jak by dobrze poszło. Tylko że w polu muszę mieć jakiś ciągnik. Może pomyślę nad jakąś siątką narazie, potem by sprzedał najwyżej.

Tylko znowu się pchać w to samo🤔

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, jahooo napisał:

nie ma śmiacia - robiłem różnymi ciągnikami i siuntka jest naprawdę, mimo swoich wad, dość uniwersalna

Chyba raczysz sobie żartować?🤦‍♂️

W czym to jest takie "UNIWERSALNE"?

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Chyba raczysz sobie żartować?🤦‍♂️

W czym to jest takie "UNIWERSALNE"?

a iloma ciągnikami tej klasy wielkości pracowałeś ? jak na lata 60-te to był dość fajny ciągnik - automatyka podnośnika, dość dobry udźwig, dość oszczędny silnik , palący bez dodatkowych urządzeń rozruchowych itp.

potem oczywiście coraz bardziej odstawał od konkurencji, ale to konstrukcja z końca lat 60-tych

Opublikowano
18 minut temu, Axd529 napisał:

Kupiłem sześcdziesiątkę w 2005 r Po kapitalnym remoncie wykonanym przez właściciela ,majstra ,a na dodatek z rodziny . Była niby igła ,do tej pory to tylko do przedniej osi nikt łap nie pchal ,a tak to wszystko robione już było . Kupisz starego dziada zachodniego ,to części niby są ,ale te glowne ,pierdoła ci padnie ze skrzyni to się  [wymyśl coś do tego nawiasu] . I tu k**wa nic nie wymyślisz . Remont skrzyni w sześcdziesiątce to na 3 lata i wylezie jak nie to samo to obok coś . Ale raczej rypnie to samo . Tylko tyle że zajeżdżasz na skład i masz od ręki od razu o 3 producentów 8 rodzai części . I jedno gówno bardziej śmierdzące od drugiego .  

• Like 1
Opublikowano
Axd529 napisał:

W sobotę podjadę do handlarza w okolicy pełno u niego stoi na placu. Rok temu Zetor 7245 poszedł za 40 tys działa do tej pory nic do niego jeszcze nie dołożył.

odpal olx coś napewno znajdziesz, sam kilka dni temu badałem rynek i sa dwa Internationale jeden fiat i renault w przysmzwoitym stanie

Opublikowano
51 minut temu, stempos1980 napisał:

Jeśli sprawny technicznie to tylko ogarnąć wizualnie i fajny ciągnik jest. 

3 minuty temu, jahooo napisał:

a iloma ciągnikami tej klasy wielkości pracowałeś ? jak na lata 60-te to był dość fajny ciągnik - automatyka podnośnika, dość dobry udźwig, dość oszczędny silnik , palący bez dodatkowych urządzeń rozruchowych itp.

potem oczywiście coraz bardziej odstawał od konkurencji, ale to konstrukcja z końca lat 60-tych

Zejdź na ziemię i nie grzesz. 😥

Opublikowano

Za 25 to raczej padaki . Nikt ci tanio dobrego nie sprzeda ,musiało mu toto konkretnie zbrzydnąć ,lub chce się pozbyć ,jak przejmie np. po bracie co się obumarło .

• Like 1
Opublikowano

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A może poszukaj dobrej kompletnej skrzyni i na szybko przełożyć ale znowu znaleźć dobrą skrzynię to graniczy z cudem🤔🙄

Ogłoszenia         zamienię _ stryjek😐

1 minutę temu, kizak napisał:

Ogłoszenia         zamienię _ stryjek😐

Fiata za psie pieniądze to można było kupić do 2014 roku ,a póżniej to już ludzie się poznali  , 

Opublikowano
Axd529 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-880-ursus-zetor-CID757-IDTGamw.html

jak chcesz coś do pracy to trzeba z 50tys conajmniej wiem gdzie fajny ciągnik za tyle stoi jak chcesz coś wiecej to pisz pw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v