Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, migacz napisał:

Ostatnio kupiłem wkrętarkę graphite. Może bym klucz z tego też dobrał. Jakieś opinie.

Klucza nie mam ale mam inne graty i jak do tej pory fajnie się tym robi. 

Opublikowano
41 minut temu, slawek74 napisał:

Makitę kup możesz wtedy sporo sprzętu dobierać nie inwestując w nowe aku i ładowarki ...

Teraz unifikacja baterii to w każdej marce występuje, nie ważne czy to Makita, Bosch, czy cokolwiek innego 

Opublikowano

Miałem na myśli unifikację baterii w ramach jednej marki, nie ogółu. Jak Sławek napisał że Makita kupujesz jedną czy dwie baterie i opedzisz nimi kilka urządzeń, to AK samo będzie np w Boschu czy jakiej innej marce 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, migacz napisał:

Kolega kupił i zadowolony. Felgi w Golfue dokręcane do pyknięcia w łokciu odkręcił🤭

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Teraz unifikacja baterii to w każdej marce występuje, nie ważne czy to Makita, Bosch, czy cokolwiek innego 

I tak i nie. Mam zieloną wkrętarke Bosch i chciałem klucz udarowy dokupić i lipa, inne bateria ma Bosch niebieski

Edytowane przez rafal4610
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

a za 2 lata już d*pa, dokupisz maszynę i baterie inne, niby na oko podobne, a nie pasują, tak się robi w ch... ludzi, albo kupisz cały komplet, albo za 2-3 lata bulisz znowu, powinien być standard baterii tak samo jak kabli do ładowarek telefonicznych

Opublikowano
rafal4610 napisał:

I tak i nie. Mam zieloną wkrętarke Bosch i chciałem klucz udarowy dokupić i lipa, inne bateria ma Bosch niebieski

bo zielony jest dla takich co używają sprzętu raz do roku. A niebieski od paru ładnych lat ma te same baterie.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Miałem na myśli unifikację baterii w ramach jednej marki, nie ogółu. Jak Sławek napisał że Makita kupujesz jedną czy dwie baterie i opedzisz nimi kilka urządzeń, to AK samo będzie np w Boschu czy jakiej innej marce 

Noo powodzenia kilka elektronarzędzi na jednej baterii... 

Jeszcze marketowe laboratoryjne 4 Ah...

Chyba że używasz raz na rok każdego to ok

Opublikowano

7 godzin temu, migacz napisał:

Ostatnio kupiłem wkrętarkę graphite. Może bym klucz z tego też dobrał. Jakieś opinie.

ja kupiłem udarowy z dedry, ten prawie albo najmocniejszy na 1/2" na razie koła tylne od c360 odkręca, na ihc nie próbowałem, chciałem dmuchawę do dmuchania sprzętu ale słabiutka jest, fajną ma stihl i chyba od nich wezme, ew husqwarne, jak kupujesz elektronarzędzia to jednym systemem, na zachodzie są zakochani w makicie, i powiem że fajne na budowie ale na warsztacie jescze się nie spotkałem,         

4 godziny temu, migacz napisał:

to jest ta sama koncepcja co rs09, siedziałem w takim i dziwnie do przodu się patrzy, zupełnie inna liga jeśli chodzi o widoczność, kabina z serii 300 praktycznie taka sama poza tym że podłoga nie płaska i z przodu masz pulpit trochę jak w kombajnie, silnik deutz pod kabiną, jak bym miał warzywa to interesująca propozycja. do normalnego użytkowania będzie pewnie za lekki przód, właściciel chwalił, mówił że bardzo wygodny i 2 bębnówki po 2,5 m targa spokojnie       

3 godziny temu, pawel885 napisał:

Noo powodzenia kilka elektronarzędzi na jednej baterii... 

Jeszcze marketowe laboratoryjne 4 Ah...

Chyba że używasz raz na rok każdego to ok

na takich gratach nie warto zbyt oszczędzać bo koniec końców się okaże że zamiast kręcić kluczem to będziesz ręcznie bo się wysypie albo nie da rady, 

2 godziny temu, pawel885 napisał:

Kto raz spróbuje ten już nie wraca do sieciowych 

Nawet jak prąd pod nosem 

Tyle że koszt ...

Porządna bateria kosztuje nie rzadko ponad 1000zl 

12ah tyle kosztuje ale kto by z taką latał, standardem są od 2 do 5ah  ale powiem z doświadczenia małego gospodarstwa, zrobisz zakup za 1000 zł a ile czasu się zaoszczędzi zwłaszcza jak sezon jest i terminy gonią to pomoc nie oceniona 

Opublikowano

jak na budowie robie to wkręty 120x6 makitą przy stolarce okiennej to 1,5 baterii 5ah zużyje, jak małe wkrety to nie ciągnie prądu, jak robię pierdoły to biore 2kę bo lżejsza, wszystko zależy do czego wykożystujesz, do klucza udarowego 3000nm nie dasz baterii 2ah tylko 8 lub 12 ah ( z milwuakke 12ah 1000zł kosztuje )   

Opublikowano

milwuakke pewnie nie, i lepiej żeby się nie zwracał, jednak wyobraź sobie remont podbieracza w prasie czy rozkręcanie rotacyjnej od góry, więcej kręcenia jak roboty, głupia wymiana koła ile robi, to się tak wydaje ale jak rozkręcałem podbieracz w samozbierającej to zajęło mi ponad 5 godzin, z kluczem elektrycznym poskładałem w 2, tylko wymiana palców i osłon

Opublikowano
igor10246 napisał:

milwuakke pewnie nie, i lepiej żeby się nie zwracał, jednak wyobraź sobie remont podbieracza w prasie czy rozkręcanie rotacyjnej od góry, więcej kręcenia jak roboty, głupia wymiana koła ile robi, to się tak wydaje ale jak rozkręcałem podbieracz w samozbierającej to zajęło mi ponad 5 godzin, z kluczem elektrycznym poskładałem w 2, tylko wymiana palców i osłon

tylko że w cenie jednego sprzętu z Milwaukee kupisz parę różnych z makity czy boscha, które też są w różnych opcjach mocowych. Do małych śrub nie będziesz używał dużego sprzętu szczególnie jak masz dużo do krecenia i wcale to nie będzie przyjemne. Jak składałem silos gdzie szło 1000szt śrub m8 to takim 1000nm szło by się zaje....ać. A takim 200nm boshem szło pięknie i bateria 4ah wytrzymała na ok 800 śrub.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v